poeha.com/demol | Vorige | Home | Volgende | Muziek | Kies favoriet | Stemmenoverzicht

 

De Mol: Jaargang 3, Aflevering 7

Kijkers: 1.58 miljoen. (bron: Showbizz-Site)

Ook in de zevende aflevering moesten de kandidaten drie proeven uitvoeren. In de eerste waren ze individueel passagier op een stuntvliegtuig en moesten ze de uitgevoerde stunt raden. Daarna kwam er een psychologische proef waarin ze onderhandelden over een vrijstelling, pasvragen en individueel geld. Tenslotte verplaatsten ze een geblindeerde auto over een puzzelparcours. Michiel plaatste ze nog voor een dilemma: er zou deze aflevering geen afvaller zijn als ze hun persoonlijke winst van de vorige avond op zouden geven. Door onbaatzuchtige beslissingen van Marc en Stijn hebben we de volgende week een finale met vier kandidaten!

Proef 1: Foligno, Umbrië

De kandidaten vliegen mee in een stuntvliegtuig. Zij moeten raden welke vijf stunts het vliegtuig uitvoert. Er zijn zeven mogelijke stunts: Margarita, Tequila Sunrise, Martini, Bloody Mary, Daiquiri, Ginn Fizz en Cocktail Maison. Als ze drie van de vijf stunts goed raden dan verdienen ze 4000 euro.

Marc gaat als eerste. Hij denkt dat hij de Tequila Sunrise heeft uitgevoerd. De drie achterblijvers denken dat ook. Het klopt. Inge volgt. Zij denkt dat haar stunt een Ginn Fizz was. Marc is het met haar eens. Maar het is fout (Margarita was goed geweest).

De volgende is Stijn. Hij denkt dat hij een Martini heeft uitgevoerd. Opnieuw was het Marc die het ermee eens was en Inge sluit zich bij hem aan. Maar ook deze keuze is fout (Bloody Mary was goed geweest). Sandra maag twee stunts raden. Iedereen op de grond denkt dat haar eerste stunt een Martini is. Maar Sandra kiest voor een Daiquiri en dat is fout (Martini was goed geweest). Sandra denkt dat haar tweede stunt een Margarita is en dat is goed.

Slechts twee van de vijf stunts worden geraden. De proef is mislukt. Er komt geen geld bij in de groepspot. Die blijft staan op 20.100 euro.

Proef 2: Umbrië

De vier krijgen ieder vier kaarten met daarop: vrijstelling, 5 pasvragen, 2500 euro en een kaart met niets. Ze moeten onderhandelen over welke kaart ieder zal kiezen. Als ieder van hen een verschillende kaart kiest dan winnen ze 5000 euro voor de groepspot en krijgt iedereen wat hij heeft gekozen. Als er dubbele kaarten worden gekozen dan komt er geen geld bij de groepspot maar dan krijgen de kandidaten wel hun keuze als tenminste niemand anders die koos. Een complicatie bij deze proef is dat de vier alleen in groepjes van twee mogen overleggen over de te maken keuzes.

Eerst zijn er individuele biechts. Inge maakt zich verdacht door te zeggen dat Sandra en Marc beide voor de pasvragen moeten kiezen (zo zou er geld verloren gaan). In een voorlopige ronde kiezen de vier: Stijn: vrijstelling, Inge: 5 pasvragen, Marc: vrijstelling, en Sandra: 5 pasvragen. De duo-onderhandelingen beginnen met Marc en Sandra. Marc wil de vrijstelling en is bereid Sandra de 5 pasvragen te laten nemen. Ondertussen probeert Inge Stijn over te halen om het persoonlijk geld te kiezen. Maar dat lukt niet.

In de tweede ronde spreekt Inge met Marc. Zij vertelt hem dat ze zeker is van haar keuze dat ze de kaart met niets gaat kiezen. Marc zegt dat hij de vrijstelling zal kiezen. Sandra vertelt Stijn dat Marc Inge gaat proberen over te halen om het persoonlijk geld te kiezen maar Stijn gelooft haar niet. In de derde onderhandelingsronde beweert Inge dat Marc van gedachte is veranderd. Sandra gelooft haar niet.

De kandidaten kiezen uiteindelijk als volgt: Stijn: 2500 euro, Marc: vrijstelling, Sandra: 5 pasvragen en Inge: 5 pasvragen. Stijn krijgt dus persoonlijk geld en Marc de vrijstelling. Maar omdat er een dubbele keuze was, wordt er wordt geen geld verdiend. De groepspot blijft staan op 20.100 euro.

Proef 3: Viterbo, Umbirë

De kandidaten moeten een geblindeerde auto van een bijna volle parkeerplaats weg rijden en daarna een parcours afleggen. Ze mogen zelf bepalen hoeveel geld ze kunnen verdienen door zelf een tijdslimiet te kiezen. Bij een tijdslimiet van 20 minuten hoort 6000 euro winst, bij 30 minuten 4000 euro en bij 40 minuten 2000 euro. Inge wil niet 20 minuten kiezen. Marc stelt voor om 30 minuten te kiezen en de groep accepteert dit. Inge blijft als gids bij een overzichtsbeeld en de rest gaat op de parkeerplaats auto's verplaatsen. De geblindeerde auto (XX) staat ingesloten tussen acht andere auto's en kan pas wegrijden als deze auto's zijn verplaatst. De auto's mogen alleen voor en achteruit rijden en ze mogen de parkeerplaats niet verlaten. De geblindeerde wagen heeft tenminste drie inzittenden nodig: één om te sturen, één voor de pedalen en een ander om op een monitor te kijken waar de wagen heenrijdt. Dit is de opgave op de parkeerplaats (de geblindeerde auto XX moet naar beneden rijden):

  . . . . . .  *  . . . . . 4
  . . . X 5 5  *  5 5 . X . 4
  . . 2 X . 4  *  . . 2 X . .
  1 1 2 3 3 4  *  1 1 2 . 3 3
  . . . . 6 6  *  6 6 . . . .
  . . 8 8 7 7  *  8 8 . . 7 7

Inge lost deze opgave feilloos op. Zodra ze de wagen vrij hebben gemaakt, moeten ze een parcours afleggen. Langs het parcours staan standbeelden van de tien Molkandidaten. De auto mag de standbeelden niet raken want anders krijgen de kandidaten vijf minuten straftijd. De start gaat goed. Stijn stuurt, Marc bedient de pedalen, en Inge en Sandra kijken naar de monitor. Na een moeilijk stuk stelt Sandra voor om de bezetting van de wagen te veranderen. Zij gaat vooraan zitten (pedalen) en Inge stuurt nu. Marc wil even later opnieuw wisselen (tijdverlies). Na 17 minuten en 13 seconden bereiken ze de finish.

De proef is geslaagd. Er is 4000 euro verdiend en de groepspot stijgt naar 24.100 euro.

Intermezzo

Michiel stelt de kandidaten voor om de selectieronde over te slaan en met vier personen de finale te spelen. Maar dan wil hij wel dat ze de persoonlijke voordelen die in deze aflevering zijn verdiend, opgeven. Dit betekent dat Stijn de 2500 euro persoonlik geld moet opgeven en Marc zijn vrijstelling. Marc zat al in de finale maar als hij zijn vrijstelling opgeeft dan betekent het dat hij in die finale meer tegenstanders heeft en dit kan het voor hem moeilijker maken om te winnen.

Er wordt gestemd en het blijkt dat iedereen het voorstel van Michiel aanvaardt. Dus Marc geeft zijn vrijstelling op en Stijn zijn persoonlijk geld. De finale wordt met vier mensen gespeeld.

Dit is een leuke actie van Woestijnvis. Meer kandidaten in de finale maakt gemakkelijker om mooie opdrachten te doen. Het wordt ook spannender voor de kijker omdat het moeilijker is om de Mol te vinden.

Rijtjes en feitjes

De aflevering begon met een terugblik op de vorige week. We zien Inge, Sandra en Shadia in actie bij het bouwen van de doe-het-zelfslaapkamer. Marc schiet met pijl-en-boog en Stijn lost raadsels op. Marc raakt een vier en een vis zwemt voor Stijns hoofd, Marc laat de bordjes vallen, de toren en het stadje komen in beeld en Stijn zegt dat hij niet meeloopt. Shadia, Marc en Stijn kijken naar beneden en Sandra rent. Marc ziet haar en roept Inge. Die rent achter Sandra aan terwijl Marc haar aanvuurt. Michiel vertelt dat Shadia en Stijn buiten slapen. Shadia krijgt een rood scherm en vertrekt.

Bij Michiels introductie bleef de letter C wat langer staan. De introductiefilmpjes: er zijn nieuwe beelden maar de volgorde is onveranderd: Marc (aflevering 6:proef 2, 6:2, 3:1, 5:2 ?:?), Sandra (6:1, 6:3, 5:3, 1:1, ?:?), Stijn (6:2, 5:3, 4:3, ?:?, 1:2) en Inge (6:3, 7:1, 4:2, 1:1, 1:2). Bij iedereen is het eerste beeld nieuw behalve bij Sandra (nieuw tweede beeld). Stijn geeft toe zichzelf te hebben opgegeven om buiten te slapen (zie analyse vorige aflevering).

In de stunt Bloody Mary (stunt van Stijn) zitten de letters van Mol verstopt. Deze stunt is één van de drie waar de eerste drie letters van de naam Marc in voorkomen (de andere zijn Martini en Margarita). De beschrijvingen van de stunts worden getoond in de volgorde Margarita (1), Bloody Mary (4), Bloody Mary (4), Daiquiri (5), Tequila Sunrise (2), Daiquiri (5) en Gin Fizz (6). Op het vliegtuig staat Eles, AvMat en R. Tassi. Iedereens gezicht komt tijdens de vlucht in beeld behalve dat van Inge.

Biechts voor de start van de onderhandelingen: Inge, Marc, Sandra, Stijn, Marc, Inge, Marc, Sandra, Inge, Stijn, Inge en Marc. Biechts na de onderhandelingsproef: Sandra, Stijn, Inge, Marc, Stijn, Inge en Stijn. Autonummerplaten in de autoproef: EQF-919 en BWD-066. Biechts voor het laatste dilemma: Sandra, Stijn, Inge, Marc, Stijn, Sandra, Inge, Stijn en Marc. Biechts na de beslissing: Sandra, Inge, Stijn, Sandra, Inge, Marc en Inge.

In de vooruitblik op de aflevering van de volgende week zien we mensen klappen in een kerk, de kandidaten tijdens een soort aardrijkskundequiz (De hangbrug bevond zich in Cortina d'Ampezzo), Sandra en Marc die rennen, iemand met een zwarte koffer, jongetjes die op een plein rennen, opnieuw Marc en Sandra buiten, Stijn, Inge en Marc in deftige kleding, Inge en Sandra op het water, Inge, Marc, Sandra en Stijn die een kasteel binnenlopen waar vermoedelijk de laatste selectieronde plaats zal vinden.

Het promotiefilmpje voor deze aflevering was hetzelfde als de vooruitblik van de vorige week met uitzondering van het laatste beeld dat vreemd genoeg uit aflevering 6 kwam. Op het beeld zie je Michiel zich omdraaien nadat de enveloppe met de schroef is weggegooid. Als je het opzoekt in aflevering 6 dan zie onmiddellijk daarna Marc in beeld. Het vorige promotiefilmpje bevatte hetzelfde type fout. Als je het beeld opzoekt in aflevering 5 (overzicht strandfeest) dan zie je kort daarna Marc in beeld tijdens een biecht. Zouden dit hints zijn?

In verband met de herhalingen van het programma deze week wordt er een extra promotiefilmpje vertoond: we zien alle kandidaten achter elkaar: Sandra, Christophe, Bruno, Stijn, Shadia, Walter, Nicole, Corry, Marc en Inge. Daarna wat actiescènes: Stijn die de spiegel stuk slaat, de botsing van aflevering 3, Inge in de demolition derby, Stijn bij de plofkoffers, Marc tijdens zijn bungeesprong, Stijn in het stuntvliegtuigje, Inge met de fakkel in het bos, Shadia bij de helikopterproef en met Stijn tijdens de wandeling en de groepsfoto van Venetië. De actiebeelden bevatten alleen de laatste vijf kandidaten met uitzondering van een in het laserlicht verstopt beeld van na de proef in Venetië waar Corry, Walter en Inge te zien zijn op een bank. Stijn komt erg vaak in beeld. Sandra vreemd genoeg geen enkele keer.

Verdenkingen

We hebben deze week voor alle kandidaten verdachte zaken kunnen noteren:

 • Sandra: koos de verkeerde stunt en probeerde tijd te rekken in de autoproef. Een hint in de introductiefilmpjes wijst naar haar. Niet in beeld in actiescènes in extra promotiefilmpje.
 • Stijn: koos de verkeerde stunt. Hints bij Michiels introductie en het stuntvliegen wijzen naar hem. Veel in beeld in actiescènes in extra promotiefilmpje.
 • Marc: gedroeg zich verdacht tijdens de stuntvliegproef. Hints in de stuntnamen en in de promotiefilmpjes wijzen naar hem.
 • Inge: koos de verkeerde stunt en gedroeg zich verdacht bij de onderhandelingsproef. Niet goed in beeld in vliegtuig.

Onze keuze

Mol: Stijn. Winnaar: Sandra.

Dit was een aflevering zonder afvaller. Wij houden daarom maar vast aan onze voorspellingen van de vorige week. Nog steeds tippen wij Stijn als Mol. Het lijkt er op dat Sandra hem verdenkt dus zij gaat vermoedelijk winnen. Inge en Marc zouden dan met lege handen achterblijven.


poeha.com/demol | Vorige | Home | Volgende | Muziek | Kies favoriet | Stemmenoverzicht
Last update: March 16, 2003. erikt(at)xs4all.nl