poeha.com/demol | Home | Muziek | Kies favoriet | Stemmenoverzicht

 

De Mol: Jaargang 3: Introductie Michiel

Voorafgaande aan iedere aflevering geeft presentator Michiel Devlieger een korte inleiding tot het programma. In de tweede reeks zat een belangrijke hint in de inleiding verstopt: als je elk eerste woord van de acht afleveringen achter elkaar zet dan krijg je "De Mol is Hugo en alleen Hugo natuurlijk" (bron Who is the international mole). Het is onwaarschijnlijk dat in deze reeks hetzelfde gebeurt maar voor de zekerheid houden we Michiels woorden hier toch bij.

Aflevering 1

dag 19, ergens in zuid-europa
Wie is de Mol? Daar draait het om. Vorig najaar vertrokken tien Vlamingen, vijf mannen en vijf vrouwen, op reis naar een voor hen onbekende bestemming. Hun reis zou bijna drie weken duren. Tijdens die reis moeten ze dag en nacht samen leven en samen opdrachten uitvoeren. Maar ze moeten vooral elkaar goed in de gaten houden. Want één van van die tien is een verrader, een saboteur die op subtiele wijze probeert om opdrachten te doen mislukken. En je kan in dit spel pas overleven als je zo snel mogelijk komt alles te weten komt over de identiteit van de Mol.

Aflevering 2

dag 19, bracciano
50km boven rome
Chirstophe, de entertainer van de groep, was het eerste slachtoffer van De Mol. En de verwarring bij de anderen was groot. Iedereen had wel een reden om iedereen te verdenken. En ze beseften heel goed dat er na twee dagen alweer iemand naar huis zou moeten. Slechts één iemand hoeft zich daar natuurlijk geen zorgen over te maken. En dat is De Mol.

Aflevering 3

dag 19, bracciano
50km boven rome
Dat de Mol meedogenloos is, daar bestaat geen twijfel over. Nicole heeft het ondervonden. En met Nicole verdween voor de anderen één van de hoofdverdachten. En het ondertussen ook duidelijk dat deze groep mekaar niet zomaar een vrijstelling zal gunnen. Walter kan ervan meespreken. En als je geen vrijstelling hebt dan kan je er maar beter voor zorgen dat je alles weet over de identiteit van de Mol.

Michiel noemt namen in zijn introductie! De puzzelaars kunnen aan het werk. Met de uitgevallen Nicole is weinig te doen maar Walter doet nog mee en is interessant. Zijn naam is het eerste woord van de vijfde zin. Als je de eerste woorden van de vijfde zinnen achter elkaar zet dan krijg je Tijdens slechts Walter. Dat lijkt nergens op. Maar Walters naam is ook het eerste woord van de voorlaatste zin. Zetten we die achter elkaar dan ontstaat het veelbelovende: Want slechts Walter. Eens kijken wat er de volgende aflevering bijkomt...

Aflevering 4

dag 19, bracciano
50km boven rome
Opdrachten doen lukken is geen garantie om in het spel te blijven. Bruno had zich tot het uiterste ingezet. Maar hij werd toch het derde slachtoffer van de Mol. En Stijn koos het ticket dat hem twee afleveringen verder zou brengen. Maar hij zou wel drie dagen missen. Drie dagen van cruciale informatie. Misschien was de Mol aan rust toe. Of misschien hield hij of zij zich schuil in de groep. Wachtend op een volgende kans om toe te slaan.

Het reeksje dat we vorige week contrueerden met het eerste woord van de voorlaatste zin leest nu: Want slechts Walter of. Veel waarde heeft het niet want Walter ligt er uit. Michiel noemt nu Stijns naam. Is hij de volgende uitvaller? In ieder geval is geen zin te vormen met zijn naam: tweede woord vierde zin levert op: Reis ze het Stijn en tweede woord vijf-voor-laatste zin maakt zelfs Najaar de de Stijn.

Nu pas valt op dat in de zwarte lettertjes (dag 19...) twee keer Marc zit verstopt. Als je die er uit haalt hou je dgbianokbovenoe over. Daar zit het woord mol in ieder geval niet in (de l en de m ontbreken).

Erik De Meyer meldt dat er mogelijk iets moois is te maken als je het eerste woord van aflevering 1 combineert met het tweede woord van aflevering 2 enzovoorts: Wie de Mol is. Knap gevonden. Eens zien wat dit oplevert.

Aflevering 5

dag 19, bracciano
50km boven rome
Walter moest naar huis. Er zijn dus nog maar twee mannen in het spel. Statistisch gezien is de kans dat de Mol een vrouw dus is groter. Tenzij de Mol iemand is die zich graag door vrouwen laat omringen. Het spel is elf dagen bezig en ze hebben al 14.600 euro gewonnen. Maar ze hebben vooral 44.600 euro niet gewonnen. En dat is vooral te danken aan het uitstekende werk van de Mol.

De reeks eerste woord - eerste aflevering, tweede woord - tweede aflevering, enzovoorts, levert nu op: Wie de Mol is er. Dat lijkt niet meer op een grammaticale zin.

D**n meldt op www.wieisdemol.com nog een mogelijke aanwijzing: Michiel eindigt altijd zijn introductie met de woorden de Mol behalve in aflevering 4 toen één van de kandidaten ontbrak. Dit zou een hint kunnen zijn voor Stijn.

Aflevering 6

dag 19, bracciano
50km boven rome
Corry werd slachtoffer vijf. En zeggen dat er waren die twijfelden aan de echtheid van haar kwetsuur. Iedereen heeft bezoek gekregen van het thuisfront en de sfeer is wat opgeklaard. Maar lang kan dat niet duren. Want wie dit spel wil winnen, moet zich onverbiddelijk concentreren één ding: Wie is de Mol?

De reeks eerste woord - eerste aflevering, tweede woord - tweede aflevering, enzovoorts, levert nu op: Wie de Mol is er zeggen. Dat is geen grammaticale zin meer.

De tip van D**n op www.wieisdemol.com werkt nog wel: Michiel eindigt nog steeds zijn introductie met de woorden de Mol behalve in aflevering 4 toen Stijn ontbrak.

De 19 in de tekst dag 19 zou kunnen slaan op de negentiende letter in het alfabet: S (Sandra of Stijn). Maar dit is wel wat vergezocht.

Aflevering 7

dag 19, bracciano
50km boven rome
Sandra had een vrijstelling, Shadia vertrok. We zijn nog met vier, twee mannen en twee vrouwen. En alle vier hebben ze maar één doel voor ogen. Deze aflevering overleven in de laatste rechte lijn naar de ontknoping, de onthulling van de identiteit van de Mol.

De tip van D**n op www.wieisdemol.com werkt nog steeds: Michiel eindigt nog steeds zijn introductie met de woorden de Mol behalve in aflevering 4 toen Stijn ontbrak.

Aflevering 8

dag 19, bracciano
50km boven rome
Ze spelen de finale met z'n vieren. Straks weten wie de winnaar is, wie de verliezers, en vooral, wie de Mol is. Maar eerst kregen ze nog de kans om nog wat geld te verdienen. Of te verliezen.

Nu klopt de tip van de laatste twee worden niet meer want Michiel eindigt nu met te verliezen.

Uit het tekstje dat steeds bij deze introductie op het scherm kwam kun je marc is de mol halen als je de 19 vervangt door de negentiende letter van het alfabet (s) en de 50 het equivalente Romeinse teken l maar dan blijf je nog zitten met de letters agbcanokbovenr.

Aflevering 9

Deze aflevering bevatte geen algemene inleidende introductie.poeha.com/demol | Home | Muziek | Kies favoriet | Stemmenoverzicht
Last update: March 17, 2003. erikt(at)xs4all.nl