De kleine Robbe

Op deze site
  Personen
  Onderwerpen
  Verhalen
  Albums
  Links
  Gastenboek
  English

De kleine Robbe

De kleine Robbe (oorspronkelijke Franse titel Le petit Spirou) is een stripverhaal dat wordt gemaakt door Tome en Janry. Deze twee auteurs schreven en tekenden van 1984 tot 1998 de bekende Belgische stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot (Spirou et Fantasio). In 1987 schreven zij het verhaal De jeugd van Robbedoes (La Jeunesse de Spirou). Dit was het eerste verhaal van de jonge Robbedoes. Hij zat in de klas samen met Kwabbernoot, Wiebeling en IJzerlijm. De graaf van Rommelgem was de meester en meneer Dupuis was directeur.

Tome en Janry besloten meer verhalen te maken van de jonge Robbedoes. Zijn naam werd veranderd in De kleine Robbe. De figuren uit de verhalen van Robbedoes verdwenen en Robbe kreeg nieuwe vriendjes (Vermieljoen, Suzanne en vele anderen) en nieuwe leraren (juffrouw Cijfer en meneer Peuk). De kleine Robbe ging minder vaak op zoek naar avontuur maar werd meer geïnteresseerd in het andere geslacht. Hij kreeg een vader, een moeder, een opa en een overgrootmoeder, die allemaal in het bekende liftbediendekostuum zijn gekleed.

De kleine Robbe album 12
Sinds 1990 zijn er twaalf stripboeken van De kleine Robbe verschenen. Tome en Janry zijn na 1998 gestopt met het tekenen van verhalen van Robbedoes en Kwabbernoot. Na dat jaar hebben zij vooral verhalen van De kleine Robbe gemaakt. Het meest recente album (12) is verschenen in november 2005 en heet 't Is me wat moois!

Deze site bevat een incompleet overzicht van de verhalen die van De kleine Robbe zijn verschenen. Er is informatie beschikbaar over de personen in de strip, onderwerpen, verhalen en albums. Daarnaast is er een sectie met links naar andere sites over De kleine Robbe.

Informatie over andere Europese stripverhalen kan je vinden op European Comics on the Web.


Last update: April 13, 2009. erikt(at)xs4all.nl