widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2012
Z m D w d v Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 9: Ontvoering

20120301a Bij het ontbijt ontbreekt Liesbeth. Als Anne-Marie en Hadewych haar gaan zoeken ontdekken ze dat ze niet op hotelkamer is. Daar ligt wel een briefje: Vind Liesbeth binnen 3 uur, beloning 2500 euro. Ze vinden autosleutels en een telefoon waarmee ze naar Liesbeth kunnen bellen. Dan doen ze meteen maar het blijkt dat Liesbeth alleen ja en nee mag antwoorden en dat ze maar 10 keer 30 seconden mogen bellen. Hadewych vraagt handig door of ze acht of negen keer mogen bellen, en stopt dan voor tien: verdacht.

Buiten staat een bus waarmee ze naar Liesbeth kunnen rijden. Hadewych pakt meteen de bijrijderspositie zodat ze de telefoon in handen kan krijgen: verdacht. Na doorvragen ontdekt Hadewych dat ze naar de stad Ronda moeten rijden, twee uur verder weg. Liesbeth blijkt in een oud gebouw te zitten bij water in de buurt. Anne-Marie heeft steeds problemen met de versnellingen. In Ronda rijdt ze verkeerd: verdacht.

Anne-Marie en Hadewych komen bijna vast te zitten in het drukke verkeer in Ronda. Maar dan arriveren ze in het centrum bij een brug. Liesbeth maakt hem duidelijk dat ze in de buurt van de brug zit: de Puento Nuevo, de attractie van Ronda. Ze rennen over de brug maar vinden Liesbeth niet. Dan komt Anne-Marie met een goede suggestie: Liesbeth zin in de enorme brug. Anne-Marie ontdekt ook waar de ingang is. Ze hebben Liesbeth gevonden!

Resultaat: de opdracht is geslaagd. Er wordt 2500 euro verdiend voor de pot. Deze stijgt naar 12.601 euro.

Analyse: de slechtste plek voor de Mol in deze opdracht is de plek van Liesbeth. Daar heb je namelijk weinig controle over het resultaat van de opdracht. De vorige keer dat er zo’n ontvoeringsopdracht was, in 2002, bleek de ontvoerde ook niet de Mol te zijn. Hadewych had de beste plek in deze opdracht: bijna continu in het bezit van de telefoon. Daarnaast was ze verdacht bij het vragen over hoe vaak ze mochten bellen. Behalve verkeerd rijden deed Anne-Marie niks verdachts in beeld. Ze vroeg om door te vragen tot tien keer bellen en loste de opdracht op door te zeggen dat Liesbeth in de brug zat en aan iemand de ingang te vragen.

Reacties

Reactie van Jordyep
Datum: 02/03/2012, 00:23

AM was toch verkeerd gereden toen ze in Ronda waren?
Wel een beetje raar dat ze inderdaad ontdekt dat ze daar zat, maar misschien dacht ze dat ze toch buiten de tijd aan zouden komen?

Liesbeth was voor de verandering is eens een keer goed mee aan het werken, maarja, hoe kan het ook anders als je alleen ja en nee mag zeggen? XD

Reactie van Avogadro
Datum: 02/03/2012, 08:44

AM is bij deze opdracht niet de mol. Verkeerd rijden in een stad die je niet kent; goh, wie overkomt dat niet?

Klassiek is inderdaad om de telefoon in handen te hebben. Daarmee is Hadewych dus erg verdacht bezig.

Als Liesbeth de mol is, dan is het deze keer om de kandidaten de kans te geven om geld te verdienen. Daar valt nog enigszins mee te leven in de laatste opdracht bij een historisch lage pot.

Reactie van Jordy
Datum: 02/03/2012, 09:06

Het maakt niet uit, de laatste opdracht wordt toch vaak niet besproken bij de molacties 😛

Reactie van Tumtum
Datum: 02/03/2012, 09:32

Ik vond Anne-Marie juist typisch Mols hier. Ideale positie achter het stuur, waardoor je tijd kunt rekken als het nodig is. Als je toch op tijd dreigt te komen rijd je een verkeerde straat in. Tegelijkertijd doe je alsof je heel goed bezig bent door te raden dat Liesbeth in de brug zit (dat wist de Mol allang), maar wel pas als er nog heel weinig tijd over is. Helaas voor de Mol, was Hadewych hier te slim en te snel waardoor de opdracht nog nét lukte.

Reactie van Corinne
Datum: 02/03/2012, 09:37

En Annemarie dan steeds met groene kleding aan en rode lippestift om iedereen weg te kussen?

Reactie van Luc
Datum: 02/03/2012, 17:36

Hadewych komt hier duidelijk het meest verdacht over, zij hanteerde de portofoon en stelde vaak onnodige vragen aan Liesbeth.

Een keer verkeerd rijden in een stad die je niet kant is begrijpelijk, Hadewych spoorde Anne-Marie wel aan om een verkeersovertreding te maken. Nu herinner ik mij een Britse molserie waar een soortgelijke opdracht in voorkwam. De opdracht slaagde nipt maar werd later niet toegekend omdat één van de kandidaten in een verboden richting reed om op tijd te geraken. Indien Anne-Marie daadwerkelijk op de stoep had gereden, zouden ze dan toch naast de €2500 gegrepen hebben?

Reactie van teun
Datum: 02/03/2012, 19:46

Tja, deze site heeft een patent op het aanwijzen van de verkeerde persoon als mol. Sinds de onderhandelingsopdracht is Liesbeth “mijn” mol. Laatstgenoemde opdracht is m.i. puur cryptisch: de mol is gevangen (in de brug) en wordt uit haar lijden verlost. De manier waarop de drie dames in het interview terugblikken op de serie valt op dat Anne-Marie en Hadewych als kandidaat spreken en Liesbeth als mol, met als one-liner: “Ik heb er uitgehaald, wat er in zit” (de pot leeggehaald). Ook het feit dat Liesbeth de eerste was, die naar buiten ging bij de lampenopdracht met de snoeren op het industrieterrein valt op. Dat is het moment om snoeren door elkaar te halen, zodat de opdracht mislukt. Anne-Marie valt idd af wegens haar 2500 euro score bij de vuurpijlopdracht. Dat zou een mol nooit doen (dan zou het wel een hele slechte zijn). Hadewych durf ik niet met 100% uit te sluiten, maar zou me sterk verbazen.

Reactie van Chan
Datum: 02/03/2012, 20:12

Liesbeth kan toch ook zelf iets sneller de verbinding verbreken? Valt dan niet op natuurlijk.

Reactie van Peter
Datum: 03/03/2012, 16:40

Wat mij opviel tijdens de afleveringen (en in de finale nog eens heel duidelijk) dat Art de groep aanspreekt met een vluchtig “jongens”, maar als AM de mol is kan hij ook de hele tijd hebben gezegd “Jung is”!

Ik zit vanaf het begin op Hadewych maar eigenlijk zonder goede reden. Dat abseilen heeft ze geld mee verdient, terwijl ze dat op 2 manieren zelf in de hand had.

Reactie van Mira
Datum: 04/03/2012, 16:44

Is het iemand opgevallen, dat bij de kandidaten introducties op de website: http://avro.nl/wieisdemol/kandidaten/ Anne-Marie de enige is die bij voor én achternaam wordt genoemd.

Bij alle kandidaten staat namelijk;
Marion is….
Hadewych is…

en bij Anne-Marie staat:
Anne-Marie Jung is…

Wil dat zeggen dat ze de Mol of de winnaar is?

NB. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het toeval is, Anne-Marie is de eerste en misschien is de schrijver van die stukjes per ongeluk bij haar haar achternaam erbij gezet en daarna pas bedacht hij om alleen de voornaam te gebruiken.

Reactie van teun
Datum: 06/03/2012, 20:11

Wel een scherpe reactie van Peter. Het was idd opvallend dat Art “Jongens” of “Jung is” zei. Ik blijf er echter moeite mee houden om AM als mol te bombarderen, omdat ze 2500 euro in de pot gebracht bij de vuurpijlopdracht. Dat zou wel een erg slechte actie van een mol zijn.

Reactie van Luc
Datum: 06/03/2012, 20:41

Bij de ontvoering van Liesbeth vond ze tenslotte de oplossing, de speurtocht voerde ze feilloos uit, in de vispuzzel ging ze dadelijk mee met het goede idee van Tim en legde de laatste balk op tijd en in wandelen in Reykjavik overtuigde ze Tim en William om niet in de toren te gaan. In Wild West pakte ze geld (als William werd afgeschoten kwam het in de pot). Veel te veel positieve acties voor een mol.

Geef een reactie