widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Opnieuw bekeken

We bekijken aflevering 3 van Wie is de Mol? 2012 opnieuw in de hoop nog iets over de drie finalisten te ontdekken wat we eerder hadden gemist.

In de samenvatting van aflevering 2 aan het begin, legt Tim uit dat Dio op de verkeerde mensen zit en dat hij hem probeert te helpen. In aflevering 2 zei hij tegen Dio dat hij niet op Hadewych maar op Anne-Marie moest stemmen. Zou dit de blunder van deze serie zijn? Of wordt hier geprobeerd om Mol Anne-Marie vrij te pleiten?

Leuke scène in de bus met Liesbeth die na het lezen van Tims Molboekje zegt dat ze de Mol is (04:17). Las ze dit is Tims boekje? Zou een Mol zoiets zeggen?

20120227a Bij de riverjetopdracht is het Hadewych die zich meteen aanmeldt. Zegt ze nu: “Ik wil het water op”? Dat mocht zij in ieder geval niet. Was dat aanmelden een kandidaatsactie of een sluwe Molactie om zich als kandidaat te presenteren? Het zag er in ieder geval raar uit.

Liesbeth kiest voor woorden die beginnen met de M van Mol. Verdacht. Frits deed dat overigens ook. Anne-Marie herkent meteen het bord van Frits, Sporters met M, en roept Mario Been. Bij Liesbeth ziet ze alleen de M. Liesbeth had wel kleine letters gebruikt op het bord: verdacht. Bij William ziet Anne-Marie de tweede keer alleen de C. Bij Liesbeth leest ze nu wel correct Europese steden met M en roept Madrid en Middelburg.

Bij het herkennen suggereert Hadewych Maarten van der Weijden bij Maarten, als Marit hem niet snapt: onMols. Maar het bedrag dat ze binnenhalen, is niet erg hoog: 6 keer 50 euro is 300 euro. Als Liesbeth in de boot zit noemt ze oplossingen Bee Gees en Beach Boys. Hadewych herkent op de wal het bijna onmogelijk opgeschreven BZN: opnieuw onMols. Maar ook hier verdienen ze weinig: 6 keer 50 plus 200 (voor Quintus) is 500 euro.

20120227b Het jokerspel begint met een mooi shot van alle overgebleven kandidaten behalve Liesbeth. Zijn dat alle kandidaten behalve de Mol? Liesbeth mag daar als eerste en geeft het voorbeeld door een joker te pakken en geen enveloppe (met geld): verdacht. Ook de andere twee finalisten pakken een joker. Zij leggen hun keuze uit in de aflevering. Liesbeth deed dat niet.

20120227c Alle finalisten zitten in de grote groep bij de wandeling door Reykjavik. Anne-Marie en Hadewych stellen een vraag aan de gids over de duur van de wandeling. Vreemd voor een Mol. Hadewych hoort de telefoon bij Tim overgaan. Zou een Mol dat wel doen? Hadewych houdt Tim (39:54) en William (40:07) tegen als ze naar binnen willen gaan en Anne-Marie doet dat met Tim (40:27): erg onMols. Anne-Marie reageert triomfantelijk naar Tim als blijkt dat ze geld hebben gewonnen door de toren niet naar binnen te gaan. Een reactie van de Mol op iemand die haar verdacht? Liesbeth deed niks bijzonders in deze opdracht.

Hadewych heeft het tijdens de test over een stierengevecht (43:27). Later in deze serie kregen we een opdracht met een stier en een opdracht in een arena. Zien we hier iemand met voorkennis spreken? Na de test slaat ze een kruis, een symbool dat in deze serie regelmatig voorbijkwam. Is dit een hint naar Hadewych als Mol?

Deze keer was het Anne-Marie die ontroerd was bij het vertrek van Maarten. Of was het gespeeld?

Nog een vreemd stuk in de vooruitblik naar aflevering 4: Liesbeth legt uit waarom Frits niet geschikt is voor het spel (49:34). Zou een Mol zoiets zeggen?

Tijd voor een samenvatting: Liesbeth deed in twee opdrachten verdacht. Anne-Marie en Hadewych hadden in twee opdrachten onMolse acties en waren in opdracht twee minder verdacht dan Liesbeth. Op basis van wat we gezien hebben, is Liesbeth de meest verdachte persoon van aflevering drie.

Geef een reactie