widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 8: Kwartetten

20120223c De laatste opdracht van aflevering 8 is erg spannend. Maar hij gaat niet om geld en is dus niet nuttig om de Mol te vinden. De vier kandidaten spelen een potje kwartet met als prijs een vrijstelling voor de winnaar. Ze hebben tien kwartetten van de deelnemers aan het programma, in zwart voor de afgevallen kandidaten en in rood voor de laatste vier. Iedereen moet proberen het kwartet van zichzelf te pakken te krijgen. Als iemand anders jouw kwartet volmaakt dan ben je af.

Liesbeth begint. Maar Anne-Marie heeft het eerste kwartet: van Liesbeths (1-0). Liesbeth ligt dus als eerste uit het spel. Hadewych heeft het tweede kwartet: Marits (1-1). Tim maakt dan een kwartet Williams vol (1-1-1). Hadewych heeft dan als eerste haar eigen kwartet op tafel (2-1-1). Tim krijgt dan zijn Dios compleet (2-2-1). Dan maakt Anne-Marie haar eigen kwartet vol, en dat van Tim, en dat van Frits, en dat van Maarten! 5-2 dus en Tim ligt eruit. Hadewych krijgt het laatste kwartet van Marions (3-5) maar het maakt al niet meer uit. Anne-Marie wint de vrijstelling.

Resultaat: bij deze opdracht stond geen geld op het spel. De pot blijft dus staan op 10.101 euro.

Analyse: wat moet de Mol met deze opdracht? Gewoon fanatiek meespelen. Verder is er weinig te doen voor de Mol.

Reacties

Reactie van Arjan
Datum: 24/02/2012, 09:07

Volgens mij had Liesbeth kunnen voorkomen dat Anne-Marie haar kwartet vol kreeg. Ze wist namelijk dat Anne-Marie al 3 kaarten van haar had. Vind het vreemd dat ze dat niet probeerde…

Reactie van Kaus Australis
Datum: 24/02/2012, 15:22

Ik vind het opvallend dat de groep meteen Liesbeth actief eruit ging spelen. Zo van “jij hebt die vrijstelling niet nodig, daar gaan wij om strijden”. Ik ga dit nog eens terugkijken, het viel me op.

Mooi om te zien hoe spannend een potje kwartetten in beeld gebracht kan worden. Geweldige opdracht.

Reactie van Erwin
Datum: 24/02/2012, 20:16

Arjan, Liesbeth lag er allang uit voor dat Anne-Marie voor het eerst gespeeld was, dus dat slaat nergens op. Tis vreemd dat ze voor haarzelf ging, maargoed, als je mogelijk mol bent heb je niks te verliezen, dus kan je dat ook wel doen.

Kaus, Beter nog een keer kijken. Liesbeth mocht beginnen, en target direct Hadewych, en als ze nog een keer is, doet ze weer Hadewych, terwijl ze ook wel een Tim kaart in de hand had. Hoezo ik wil een mede kandidaat eruit hebben?
Logisch dat Tim met 2x Liesbeth op Liesbeth ging vragen, en daarmee lag die behoorlijk snel open. Niks geen achterliggende strategie hoor.

Maar idd, een van de mooiste opdrachten tot nu toe hoe het in beeld is gebracht.

Geef een reactie