widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 8: Doolhof

20120223b De vier kandidaten worden door Art een-voor-een een doolhof ingestuurd. Midden in het doolhof liggen enveloppen met geld. Maar in het doolhof loopt ook een man met een bandana die ze af kan tikken. Tim mag als eerste. Hij weet ongeschonden het doolhof in en weer uit te komen, met een enveloppe. Bij de uitgang vindt hij een monitor waarmee hij de anderen door het doolhof kan leiden.

Maar bij Liesbeth lukt dat leiden niet goed. Zij pakt weliswaar een enveloppe in het midden maar daarna krijgt zij de man achter zich aan. Ze slaat de verkeerde kant in en wordt afgetikt. Hadewych heeft meer succes. Tim leidt haar uitstekend door het doolhof en zij weet aan de man te ontkomen en veilig naar buiten te gaan. Anne-Marie komt ook keurig aan in het midden. Maar als zij met een enveloppe naar buiten probeert te komen dan krijgt ze de man achter zich aan. Ze loopt zich vast en wordt afgetikt. Maar de anderen wijzen haar erop dat ze op dat stuk best nog verder had kunnen lopen.

Art controleert wat ze in de enveloppen hebben en ziet: Anne-Marie (1250 euro), Liesbeth (750), Tim (1000) en Hadewych (500).

Resultaat: Tim en Hadewych brachten 1000 en 500 euro binnen. De pot stijgt daardoor met 1500 euro naar 10.101 euro.

Analyse: de beste positie voor de Mol was om als eerste te gaan en dan te gaan gidsen maar Tim, die op die positie zat, is niet de Mol. Liesbeth had zich wel aangeboden voor deze plek. De Mol zou ook een enveloppe kunnen pakken en zich af laten tikken. Als Liesbeth de Mol is dan heeft ze hier een kans laten liggen want ze had ook nog de enveloppe van 1250 euro kunnen pakken. Als Anne-Marie de Mol is dan heeft ze een risico genomen door als laatste te gaan: de anderen hadden de dure enveloppen al kunnen binnenbrengen. Hadewych slaagde maar wel voor het laagstmogelijke bedrag. Maar zij had als derde loper evenmin veel keuze over welke enveloppe ze mee kon nemen. Lastig om een hoofdverdachte in deze opdracht aan te wijzen maar Liesbeth wint wat ons betreft nipt.

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 24/02/2012, 01:59

Moeilijk te beoordelen inderdaad. Was het spel van Anne-Marie dat ze vlak bij de hoek stopte en achterom keek?

Liesbeth liep overigens 2x in dezelfde dode hoek en ze vond toch dat Tim haar goed coachte.

Wat ik raar vond was dat Art de enveloppen van Anne-Marie en Liesbeth aannam en daarna niet meer wist van wie welke enveloppe was terwijl hij die van Anne-Marie duidelijk als laatste had gepakt. Hij vraagt aan de groep van wie de enveloppe is en daarbij draait hij de enveloppe om, alsof daar de naam van de deelnemer op zou staan (24:46). Wellicht betekent het niets maar ik vond het wel vreemd.

Ik weet niet of het jullie is opgevallen maar Art is ook behoorlijk nerveus bij opdrachten die spannend zijn en waarbij hij doelbewust een stilte moet laten vallen. Dit was bij de Joker/Enveloppe opdracht zo (trillende handen) en bij de kwartet opdracht (trillende handen).

Reactie van Basco
Datum: 24/02/2012, 10:16

Als ik mol zou, zijn zou ik in deze fase van het spel een iets andere tactiek toepassen. Dus niet perse als eerste willen. Als de mol bij de enveloppen aan zou komen kan hij/zij nog de keuze maken, laat ik me pakken als de laagste envelop al weg is, met andere woorden… mocht het laagste bedrag er nog liggen, doet de mol z’n best om geld binnen te halen….

Reactie van Kaus Australis
Datum: 24/02/2012, 15:19

Als Hadewych de mol is, dan is het blijkbaar haar taktiek om zo nu en dan een fooitje in de pot te stoppen en de grote greep uit de pot in de onderhandelingsopdracht aan de kandidaten over te laten.

Geef een reactie