widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 8: Plaza de España

20120223a Art vraagt iemand die goed kan leren en observeren. Hadewych en Liesbeth bieden zich aan en Hadewych wordt gekozen. Zij moet een half uur rondwandelen op het plein Plaza de España in Sevilla. Anne-Marie, Liesbeth en Tim moeten proberen om onopgemerkt met haar op de foto te gaan. Ze besluiten zich te vermommen en kopen met 150 euro, die ze van Art hebben gekregen, drie setjes verhullende dameskleding. Tim biedt zich op het plein aan als levend standbeeld. Maar het plein is verder leeg en Hadewych herkent hem. Dan realiseert ze zich dat de andere twee dikgeklede dames Anne-Marie en Liesbeth moeten zijn. Het lukt de drie dus niet om onopgemerkt met Hadewych op de foto te gaan.

Hadewych krijgt nog een kans om geld in de pot te spelen. Ze moet antwoorden hoeveel bruggen er op het plein zijn, voor 500 euro. Ze geeft het goede antwoord: 4.

Resultaat: bij deze opdracht is geen 1500 euro verdiend maar wel nog 500 in het slot. Tim brengt nog 1 euro in, gekregen van een toerist. De pot stijgt daardoor naar 8601 euro.

Analyse: het zou erg flauw zijn als de Mol op de positie van Hadewych zat. Maar verder deed eigenlijk alleen Tim iets bijzonders, door zich midden op het plein op te stellen. Maar hij is het niet. Zou het dan toch Hadewych zijn? Maar zij verdiende hier wel 500 euro voor de pot.

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 24/02/2012, 02:08

@ErikT: toen Tim (toen nog je mol) kunstkenners moest zoeken werd hij volgens jouw schrijven juist als verdacht gezien in die positie, terwijl je nu over Hadewych (in een vergelijkbare positie) zegt dat het flauw zou zijn als ze de mol was.
Hiermee wil ik alleen maar zeggen dat de mens toch de neiging heeft mee te bewegen met de keuze die hij gemaakt heeft aangaande de mol. In ieder geval is je beoordeling van twee vergelijkbare situaties totaal anders.

Reactie van Schepp
Datum: 24/02/2012, 15:00

@zwft: je geeft aan dat de mens toch de neiging heeft mee te bewegen met de keuze die hij gemaakt heeft aangaande de mol. En dat de beoordeling van vergelijkbare situaties totaal anders is. Ik denk dat je gelijk hebt, je hebt zelf eerder heel duidelijk iedereen proberen te overtuigen dat Marit de mol was, en je had daar zulke prachtige theorieën over…. Echter ook jij bent in de valkuil getrapt, dat je als mens de neiging hebt mee te bewegen met de keuze die je hebt gemaakt aangaande de mol (en dus ook compleet naast zit met het ontdekken van de juiste mol) Geeft niet, maar vind het een beetje flauw om iemand die heel erg zijn best doet alles duidelijk en overzichtelijk op een website te plaatsen af te zeiken door te zeggen dat zijn beoordeling van vergelijkbare situaties totaal anders is…

Reactie van Kaus Australis
Datum: 24/02/2012, 15:14

In plaats van €1500 verdienen slechts €500 in de pot doen. Al zou het geven van een fout antwoord nog minder opleveren, waarom heeft de Hadewych als mol dat dan niet gedaan?

Reactie van zwft
Datum: 24/02/2012, 20:40

@Schepp: hoho, ik zeik ErikT helemaal niet af. Met ‘de mens’ bedoel ik vanzelfsprekend ook mezelf. Dat was juist de reden dat ik het schreef. Bovendien heb ik een aantal keer duidelijk aangegeven dat ik het schip in ben gegaan met mijn overtuigde keuze voor Marit (heb ik anderen nog niet zien doen wanneer ze verkeerd zaten) en heb ik ErikT ook al een paar keer gecomplimenteerd met dit forum.

Geef een reactie