widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 8: Wie wordt de volgende afvaller?

20120219a En weer mis. Zeven keer op rij de verkeerde afvaller voorspeld. Onwaarschijnlijk. Dit is de laatste kans…

Er zijn vier theorieën die bruikbaar waren voor het voorspellen van de eerste zeven afvallers:

Stemmen op Tim: wie Tim noemt in de test, vliegt er meteen uit of haalt de finale. Marion en Dio noemde Tim in de eerste test en waren de eerste twee afvallers. Maarten noemde hem in test 2 en lag eruit in aflevering 3. Marit, Frits, William en Liesbeth noemden hem nooit in een test. De eerste drie zijn er al uit dus Liesbeth wordt de volgende afvaller volgens deze theorie. Hadewych noemde Tim al in test 2, Anne-Marie in tests 4, 5, 6 en 7, en Tim noemde zichzelf in tests 5 en 6. Zij zitten er nog steeds in en zouden volgens deze theorie de finale moeten halen.

Laatste stemmer behalve Tim: iedereen die als laatste stemt vliegt er in deze of in de volgende aflevering uit mits Tim niet de laatste was want dan vertrekt de persoon die voor hem stemde. De theorie klopt met direct vertrek voor de eerste drie afvallers: Marion (voorlaatste voor Tim), Dio (laatste) en Maarten (laatste). Voor vertrek in de volgende aflevering klopt hij voor iedereen sinds de aflevering zonder afvaller: Marit (laatste), Frits (laatste) en William (voorlaatste voor Tim). In aflevering 7 stemde Anne-Marie als voorlaatste voor Tim. Zij zou volgens deze theorie moeten afvallen in aflevering 8.

20120125c Afvalfototheorie: er valt steeds om en om iemand van de achterste en de voorste rij af. Dit klopt perfect: Marion (achter), Dio (voor), Maarten (achter), Marit (voor), Frits (achter) en William (voor). De volgende afvaller zou volgens deze theorie iemand van de achterste rij moeten zijn en daar staan alleen nog Hadewych en Tim.

Aantal stemmen tweede scherm: het aantal stemmen wat per afgevallen kandidaat aan het begin van het programma op het tweede scherm wordt getoond, komt altijd met twee cijfers overeen met de afvaller van de vorige aflevering. William had 10566 stemmen en dan zou in aflevering 8 Hadewych (2256) of Liesbeth (5629) moeten vertrekken.

De vier theorieën wijzen verschillende afvallers aan. Hooguit twee van deze theorieën zullen kloppen tot en met aflevering 8 maar de vraag is welke.

Misschien kunnen we nog iets doen met de introductiefilmpjes. Daar zat een aanwijzing in voor afvallers 2-5. Maar bij de zesde afvaller, William, stopte dat. Williams beelden zijn niet veranderd in de nieuwe filmpjes, net als de beelden van de eerste vijf afvallers. Van de vier overgebleven kandidaten zijn alleen nog de beelden van Liesbeth hetzelfde. Moet zij straks vertrekken? Voor William zijn nieuwe beelden uit aflevering 8 gemonteerd en voor Hadewych beelden uit aflevering 7. Is zij de volgende?

We hebben dus nu 3 aanwijzingen voor Liesbeth en Hadewych, en 1 voor Anne-Marie en Tim. Liesbeth als afvaller is onwaarschijnlijk op basis van het aantal kijkers dat haar verdenkt. Een vertrek van Hadewych is waarschijnlijker. De afvalfototheorie die naar haar wijst, is van de vier afvaltheorieën het eenvoudigst en het meest geschikt om uit te leggen aan de kijker. We gaan er daarom vanuit dat deze theorie de meeste kans maakt om te kloppen. Dus dan gaat eerst Hadewych eruit en daarna Anne-Marie of Liesbeth. We verwachten Tim als Mol en Liesbeth als winnaar. Als Anne-Marie na Hadewych afvalt dan blijven Tim en Liesbeth als laatste twee over, precies wat we verwachten.

Reacties

Reactie van Jordy
Datum: 22/02/2012, 19:36

Ik denk dat Anne Marie eruit gaat, want:

Scenario 1:
4 finales:
Hadewych stemt op Liesbeth
Anne Marie stemt op Liesbeth
Liesbeth stemt op Anne Marie
Tim stemt op Liesbeth

Niemand stemt op de echte mol.

Scenario 2 (Hadewych eruit)
Anne Marie stemt op Liesbeth
Liesbeth stemt op Anne Marie
Tim stemt op Liesbeth

Niemand stemt op de echte mol

Scenario 3 (Anne-Marie eruit)
Liesbeth stemt op Tim
Tim stemt op Liesbeth
Hadewych stemt op Liesbeth

Dit is wel mogelijk want er wordt op de mol gestemd

Scenario 4 (liesbeth eruit)
Anne-Marie stemt op Tim
Tim stemt op Anne-Marie
Hadewych stemt op Anne-Marie

Ook dit is mogelijk want er wordt op de mol gestemd.

Alle seizoenen werd er in de finale minimaal 1 keer op de mol gestemd. Of terwijl, alleen scenarios 3 en 4 zijn mogelijk. Liesbeth is het rookgordijn van Tim, zij blijft er dus waarschijnlijk wel in. Daarom ga ik voor scenario 3.

Reactie van invmat
Datum: 22/02/2012, 20:16

@Jordy: Heb je ook al rekening gehouden met scenario’s 5 t/m 8 voor als Liesbeth de mol is?

Reactie van Kaatje
Datum: 22/02/2012, 20:33

Waarom is Liesbeths exit niet waarschijnlijk op basis van het aantal kijkers dat haar verdenkt? Daar ga je je test toch niet beter van maken? Als ze niet de mol is, is haar exit even waarschijnlijk als dat van de anderen.

Reactie van Jordyep
Datum: 22/02/2012, 20:57

Kaatje, de productie kan haar zomaar ineens stiekem 3 extra jokers geven als je begrijpt wat ik bedoel ;).

Invmat, de hint naar de mol is zojuist gevonden:
In bijna alle tweets van de mol wordt het woord tijd gebruikt. Tijd in het ijslands betekent timi, maar je spreekt het uit als tim. Verder speelde tijd een grote rol in deze serie, zo werd de klok in aflevering 1 teruggezet van 3 naar 2. Deze tijdsverplaatsing werd in verband gebracht met de mol: de mol hoorde thuis bij het bord 3-1=2 op het munitiedepot.

Reactie van zwft
Datum: 22/02/2012, 22:26

@Jordy: ik tel 24 tweets van de mol waarin het woord ‘tijd’ welgeteld NUL keer voor komt.

Reactie van zwft
Datum: 22/02/2012, 22:35

http://nl.forvo.com/search/Timi\
Kun je horen hoe timi wordt uitgesproken in het IJslands…. geen Tim dus.

Reactie van Jordyep
Datum: 23/02/2012, 07:31

Probeer google vertaal, daar hoor je duidelijk tim.
Bedoel ook niet letterlijk tijd, maar wel dingen die na tijd verwijzen. Lees de tweets nog eens na want dan snap je het waarschijnlijk wel.

Reactie van zwft
Datum: 23/02/2012, 14:41

Waarom zou ik google vertaal proberen als ik een uitspraak heb van een IJslandse?
Bij het merendeel van de opdrachten van widm speelt tijd een rol.

Reactie van Jordyep
Datum: 23/02/2012, 14:52

Lol google vertaal is ook ingesproken door een ijslandse. Maargoed blijf maar ontkennen, ik zie je graag voor een derde keer naar het gekkenhuis vertrekken 😉

Reactie van René
Datum: 23/02/2012, 16:06

Er vanuit gaande dat Liesbeth de mol niet is, lijkt het me aannemelijk dat ze gaat winnen.

Als ik het eind van aflevering 7 goed interpreteer, zaten Liesbeth en William op dezelfde persoon. Wie het ook was, Liesbeth weet nu dat die persoon de mol niet is. En dus maakt ze een goede kans om te winnen.

Het kan natuurlijk ook listig gemonteerd zijn, maar het lijkt in ieder geval te kloppen van twee kanten (zowel van William als van Liesbeth). Het lijkt me in ieder geval zeer aannemelijk dat Liesbeth de finale haalt, zij is duidelijk het rookgordijn voor de mol dit jaar, zoals al is opgemerkt.

Reactie van zwft
Datum: 23/02/2012, 17:15

@Yordy: de stemmen zeggen beide: Timi en niet Tim. http://translate.google.nl/#is|nl|timi%0A
En die persoonlijke opmerkingen van jou ben ik zat.

Reactie van Luc
Datum: 23/02/2012, 18:19

Ik gok op Anne-Marie als volgende afvaller.

Reactie van Jordyep
Datum: 23/02/2012, 21:44

Persoonlijk? Je zei het zelf hoor xD

Reactie van zwft
Datum: 23/02/2012, 21:57

Ja en dat is precies het verschil.

Reactie van Jordy
Datum: 24/02/2012, 23:59

Jij moet gewoon wat meer respect hebben voor mensen die langer kijken dan jou en er meer verstand van hebben! Dank u!

Reactie van zwft
Datum: 25/02/2012, 00:52

@Jordy: ik vraag je nogmaals om geen persoonlijke opmerkingen naar mij te maken.

Reactie van zwft
Datum: 25/02/2012, 12:58

Ik ben aan het eind een 5 vergeten bij Hadewych in het beurtensysteem. Het maakt echter voor de eventuele voorspelling niets uit. Wie er nu eerst was (Frits of Anne-Marie) maakt ook niet uit. Volgens het systeem is Liesbeth de verliezer, gaat Hadewych winnen en is Anne-Marie de mol.

Geef een reactie