widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Opnieuw bekeken

Er zijn nog maar vier kandidaten in het spel. Dit is een mooi moment om de afleveringen opnieuw te bekijken. We hoeven dan op minder kandidaten te letten. Misschien zien we daardoor zaken die niet eerder waren opgevallen.

20120219c En al na zes seconden is er iets te vinden! Er blijkt een afvallershint verstopt te zijn in de stemaantallen van het tweede scherm. Er zijn altijd precies twee cijfers van het getal van een afvaller gelijk aan aan die van de afvaller van de vorige aflevering:

  1. 4863 Marion (geen vorige afvaller)
  2. 9823 Dio (3 en 8 komen overeen met Marion)
  3. 2423 Maarten (2 en 3 komen overeen met Dio)
  4. ???? (geen afvaller)
  5. 687 Marit (geen overeenkomsten door aflevering zonder afvaller)
  6. 5672 Frits (6 en 7 komen overeen met Marit)
  7. 10566 William (5 en 6 komen overeen met Frits)
  8. 2256 Hadewych (5 en 6 komen overeen met William) … of …
  9. 5629 Liesbeth (5 en 6 komen overeen met William)

Dus Hadewych of Liesbeth valt af in aflevering 8. De stemaantallen van Anne-Marie (5327) en Tim (235) delen namelijk geen twee cijfers met het aantal van William. Als je alle mogelijke volgordes hierna opschrijft dan komen alleen Anne-Marie en Tim op de tiende plaats terecht. Dus een van die twee moet dan de Mol zijn.

Bij de dropping zijn de zes kandidaten die het eerst in beeld komen (vanaf 2:43) ook de zes die het langst in het spel zijn gebleven. Rondom de eerste woorden van Liesbeth is de volgorde (vanaf 3:26): Frits, Hadewych, William, Liesbeth (spreekt), Tim (spreekt) en Anne-Marie. Valt Hadewych af na Frits en William?

De hint met de knipperende A en J in de landnamen (5:41) kan nog altijd kloppen want Anne-Marie (Jung) zit nog steeds in het spel. Dat geldt ook voor de aanwijzing met de naam van Liesbeth die van links het beeld inkomt (6:20) in tegenstelling tot de namen van de andere vier dames.

Frits is naar huis dus het mirakel van de gletsjeropdracht, kokers vinden op 77 meter van waar je moet zijn, moet het werk van Anne-Marie zijn. Zou ze toch de persoon met voorkennis in het spel zijn? Liesbeth vond op de plek die Anne-Marie aanwees geen kokers, verdacht. Marit is naar huis dus haar drie kokers waren geen Molactie. Tim helpt William met het vinden van zijn kokers: is dat Mols of onMols?

Hadewych en Anne-Marie reageren enthousiast op Maartens voorstel om het geld in de pot kwijt te maken (36:36). Tim knikt instemmend. Wat Liesbeth ervan vond, is niet te zien.

Bij de brug zijn Liesbeth en Hadewych verbaasd over de vrijstellingen. Anne-Marie en Hadewych komen daar met goede tips voor een verdedigende strategie: onMols. Het eerste duel was hilarisch maar daar zat de Mol niet bij. Die zat bij Tim tegen Hadewych (en Marion), of (Frits) tegen Liesbeth en Anne-Marie (en Maarten). Dat Liesbeth Maarten naar voren roept om samen te schuilen achter te weinig hooibalen, is verdacht. Anne-Marie verliet haar dekking en werd meteen afgeschoten: ook verdacht.

Liesbeth stemde als eerste! Als ze wint dan klopt de oude hint van de eerste series weer eens een keertje: de winnaar is te zien als eerste stemmer in de eerste test. Ze klikt bij vraag 12 op antwoord 1. 12+1 = 13 en de dertiende letter van het alfabet is de M van Mol. De eerste vier stemmers zitten allemaal bij de laatste vijf overblijvers. Alleen Tim ontbreekt bij de eerste stemmers. Als de volgorde van het tweede viertal overeen komt met die van de eerste vier (3-4-2-1) dan is Liesbeth de zevende afvaller en wint Hadewych.

Afvallerhints bij de schermen: een shot van Dio (afvaller 2, 54:40) wordt gevolgd door een van Marion (afvaller 1). Een shot van Maarten (afvaller 3) wordt gevolgd door een van Marit (afvaller 4). William (afvaller 6) wordt gevolgd door Hadewych. Zou het iets betekenen?

Marion zegt na haar rode scherm dat ze op twee van het drietal met vrijstellingen heeft gestemd en op iemand anders. Daar noemt ze geen namen maar eerder zei ze Tim, Liesbeth en Frits. Zijn de eerste twee dan toch niet de Mol?

Op de afvallersfoto staan de eerste twee afvallers op dezelfde plaats als de eerste twee afvallers van 2011. Daarna klopt het niet meer. Maar Liesbeth en Tim zitten er nog steeds in en zij staan op de plaatsen van de winnaar en de Mol. Zou dat wel kloppen?

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 21/02/2012, 19:42

Liesbeth is de enige die naar Tim kijkt als hij de vrijstellingen pakt. Op het moment dat degenen met een vrijstelling naar voren moeten stappen (39:30) staat Liesbeth vlak naast Tim. Tim stapt als eerste naar voren en de kandidaten kijken zijn richting uit. Liesbeth heeft haar blik naar beneden gericht. Pas als de anderen naar voren stappen, links van haar, reageert ze verrast. Het lijkt erop dat Liesbeth wist dat Tim de vrijstellingen had gepakt. Ze reageert in ieder geval, in tegenstelling tot de andere kandidaten, totaal niet op Tim terwijl ze vlak naast hem staat.

Ik heb bij Marit gigantisch mis gezeten aangaande lichaamstaal. Enfin, oordeel zelf.

Reactie van Jordy
Datum: 21/02/2012, 22:06

Goed gevonden zwft. en uh…… heb je niet ook fout gezeten wat betreft William? 😛

Ik ben nog steeds niet zeker van mijn zaak: ik denk voor 75% dat Tim de mol is en voor 25% dat Liesbeth de mol is. Ze hebben beiden even weinig geld opgebracht maar er zijn helemaal geen sterke aanwijzingen die wijzen naar Liesbeth als mol (ja de kruizentheorie, maar dat was 1 aflevering zo en is nu niet meer zo vaak voorgekomen) dus denk dat ik na donderdag voorgoed in de Tim-tunnel ben verdwenen.

Geef een reactie