widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 7: Kunst in Sevilla

20120216c Tim krijgt van Art de opdracht om twee kunstkenners te zoeken in Sevilla. De andere vier moeten ondertussen twee schilderijen levensecht namaken: De volharding der herinnering van Dali en Marie Therese Walter van Picasso. Anne-Marie en William pakken de Picasso aan en Liesbeth en Hadewych werken met het Dalischilderij. Dankzij de aankoop van snuisterijen lukt het ze goed om de schilderijen af te beelden.

Tim heeft ondertussen in Sevilla moeite om mensen te vinden die Engels spreken. Uiteindelijk vindt hij een groep van ongeveer tien studenten kunstgeschiedenis die hem wel willen helpen. Hij neemt de studenten mee naar de afbeeldingen van de andere vier. Zij herkennen onmiddellijk de schilderijen maar weten alleen de schilders en niet de naam van de twee werken.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Er wordt geen 2000 euro verdiend. De pot blijft staan op 8.600 euro.

Analyse: de werken zijn herkend dus kennelijk hebben de vier goed hun best gedaan. De opdracht is mislukt omdat de kunstkenners niet wisten wat de titels van de werken waren. Tim was voor hun keuze verantwoordelijk dus hij is het meest verdacht in deze opdracht.

Reacties

Reactie van maxporter
Datum: 17/02/2012, 10:18

Tim had inderdaad de touwtjes in handen bij deze opdracht en dus het meeste kans om te mollen. Maar aan de andere kant leek het erop dat hij wel z’n best deed. Hij komt met een behoorlijke groep (10) die ook nog eens kunst als studie volgt. Je mag toch verwachten dat zo’n groep de meesterwerken zou kennen. Of heeft hij de groep geinstrueerd? Ook interessant was de opmerking van Hadewych: benadrukken dat Tim afgeleid werd door een mooie meid. Wil de regie van WIDM ons sturen?

Reactie van Verbaan
Datum: 17/02/2012, 15:03

Weet iemand welke achtergrond muziek werd gedraaid gedurende deze aflevering in minuut 13?

Reactie van Tumtum
Datum: 17/02/2012, 22:09

Hoi Max, waarop baseer je dat die groep écht kunstgeschiedenis studeerde? Omdat Tim dat zegt? Ik kan me niet voorstellen dat kunststudenten uit Spanje twee vrij bekende schilderijen niet kunnen benoemen.

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat Tim geen Mollende kandidaat kan zijn. Ik geloof namelijk wel dat Tim erg verdacht is neergezet door de montage (beter gezegd: de montage laat zijn verdachte acties goed zien). Te verdacht eigenlijk voor een echte Mol. Maar niets is natuurlijk wat het lijkt .. of wat het niet lijkt.

Reactie van maxporter
Datum: 17/02/2012, 23:54

Tja, je moet er inderdaad maar op vertrouwen dat Tim de waarheid spreekt…

Geef een reactie