widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 7: De stier

20120216a De opdracht begint met het afgeven van de pot aan Hadewych. Zij koopt onmiddellijk de joker die Art haar aanbiedt voor 500 euro. Een slecht begin. Dan krijgen ze te horen dat ze een zwarte houten stier naar een bergtop moeten sjouwen. Ze delen de stier op in drie delen. Tim en William pakken samen het grootste deel, Liesbeth het op-1-na-grootste deel, Anne-Marie het kleinste en Hadewych draagt de schragen en rugzakken.

Na een tijdje vinden ze een kaartje met daarop het woord stieren en krijtjes. Ze moeten zo veel mogelijk woorden van minstens vier letters maken met de letters van het woord en ze op de stier schrijven. Anne-Marie begint op de kop die Tim en William hebben losgemaakt van het grootste deel. Als ze klaar zijn komt Tim met een goede tip om het sjouwen gemakkelijker te maken. Anne-Marie sjouwt dan niet meer maar sleept.

Het tweede woord dat ze vinden is stierenvechters. Hadewych schrijft nog een paar woorden op maar dan besluiten ze verder te gaan. Er is namelijk een tijdslimiet. Ze kunnen beter proberen om de top te halen en dan de resterende tijd gebruiken om extra woorden op te schrijven, legt Liesbeth uit. Inmiddels hebben ze alle stukken op het grootste stuk gezet en dragen ze dat met z’n vieren: Anne-Marie, Liesbeth, Tim en William.

Dan vinden ze het woord stierenvechtersarena maar wandelen onmiddellijk verder. Tijdens het laatste deel van de tocht dragen ze weer elk een stuk apart. Op de top hebben ze nog 10 minuten over om de stier weer in elkaar te zetten. Dan ontdekken ze dat de letters op de kop niet leesbaar zijn als de kop weer in de stier zit. Snel schrijven Liesbeth en Hadewych de deze woorden op de romp.

Art legt dan hun beloning uit: ze mogen gokken op 50 tot 100 woorden of meer dan 100 woorden. Bij de eerste kunnen ze 1000 euro verdienen en met de tweede 2000 euro. Maar als ze te hoog schatten dan krijgen ze niets. De groep kiest onmiddellijk voor 50 tot 100 woorden en dat blijkt een goede keuze te zijn. Ze hadden namelijk 91 woorden opgeschreven.

Resultaat: de opdracht is geslaagd. Ze verdienen 1000 euro maar verliezen er ook de 500 euro die Hadewych betaalde voor de joker. De groepspot stijgt naar 8.600 euro.

Analyse: weer een mooie opdracht omdat wat een goede actie is voor de pot ook een slechte actie kan zijn. De vijf hebben in ieder geval goed samengewerkt om de stier naar boven te dragen. Wie op het verkeerde idee kwam om woorden op de kop te schrijven, is niet duidelijk. Anne-Marie schrijft het eerste woord, Tim houdt de kop vast en Hadewych bedenkt de woorden (06:33). Hoe meer woorden op de stier staat hoe beter. Maar hoe dichter bij de 100 hoe lastiger de keuze. Hadewych schreef de laatste woorden op de stier. Maar was dat nu goed of juist niet?

Reacties

Reactie van Jaleesa
Datum: 17/02/2012, 02:12

Iemand enig idee hoe het stukje muziek heet dat vanaf 12:55 min. begint?

Reactie van zwft
Datum: 22/02/2012, 15:14

100 4-of meer letterwoorden uit het woord stierenvechtersarena is 20 woorden p.p. in een uur tijd. Krijtje werd niet in vieren gebroken, tijdens het lopen werd niet geschreven… niet echt handig, maar oke.

Wat me nog opviel: Liesbeth schrijft met Hadewych de woorden van de kop over aan het eind. Liesbeth schrijft st en krast het weer door. Kan de macht der gewoonte zijn maar het is niet nodig om het door te krassen. Overigens staat op de kop ook AA doorgekrast.
Leuk: Staats. Grappig en een trivia aanwijzing.

Geef een reactie