widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Samenvatting

In aflevering zes van Wie is de Mol? 2012 zaten drie opdrachten. In het warme Spanje gingen de zes overgebleven kandidaten pijl-en-boog-schieten, staken ze lampen aan in een oude mijn en losten ze op het stand een grote versie van een luciferpuzzel op. Frits werd de nieuwe potbeheerder maar dat heeft hem geen geluk gebracht. Net als zijn voorgangers Maarten en Marit werd hij naar huis gestuurd. Maar wie is dan de Mol?

Reacties

Reactie van Jordyep
Datum: 09/02/2012, 21:32

Hahaha erik daar gaat je mol XD.
Hadewych is na vandaag zwaar gestegen op mijn lijst.
1: liesbeth ( frits stemde wel op haar maar iedereen zit ondertussen op haar ook am is geswitcht)
2: hadewych
3: tim
4: william
5: anne-marie

Reactie van Talpa
Datum: 09/02/2012, 21:33

Paar tunneltjes ingestort vanavond. Geen Frits dus, maar ook mijn mol Anne-Marie kan afgestreept worden 🙁

Reactie van Luc
Datum: 09/02/2012, 21:37

Wat mij betreft blijft alleen Liesbeth over als potentiële mol. Ik denk ook dat iedereen haar nu verdenkt na de opdracht met de schijnwerpers.
Verrassend dat Frits is uitgevallen maar hij kende – wat hij zegt – de meeste antwoorden niet.

Reactie van Jordy
Datum: 09/02/2012, 22:55

Btw had het nie verwacht dat hij eruit ging want je kan hiermee toch praktisch Liesbeth mee afstrepen. Grrrr ik twijfel nu zo hard tussen Liesbeth, Hadewych en Tim.

Reactie van joris
Datum: 10/02/2012, 00:14

Ik denk dat ik het snap. Vooral wat betreft de onderhandelopdracht.

Ik denk niet het progamma een opdracht gaat invoeren waarmee de mol zo maar eventjes de pot leegmaakt. Want de kans is 100% dat de pot leeg gaat wanneer de mol aan het onderhandelen is, want de mol kan makkelijk dingen doorgekregen krijgen door een bv. een verborgen oortje of een sein van de cameraman of de mol groen of rood moet kiezen.

Aangezien Marit afgevallen is, is voor mij William de mol. Ik geef toe, ik heb tunnelvisie, maar ik vind dit toch heel logisch klinken. Ik heb namelijk voor 5 euro gewed met 10 andere mensen dat william de mol is. Zo heeft ieder zijn eigen mol. Wie het goed heeft, wind het geld. Zo simpel. Vandaar die tunnelvisie 😛

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 00:20

Tja, Jordy, je richtte je rechtstreeks tot mij en dat ik met mijn neus op de feiten gedrukt zou worden, dus nu richt ik me ook even tot jou:
Ik heb een aantal keer uitgelegd dat Frits de mol niet kon zijn vanwege de onderhandelingen (hij ging voor een meerderheid rood en dat is een onlogische methode voor een mol om een lege pot te bereiken… zie de uitleg hierover verder op het forum).
Verder heb ik de roodshow-hint geduid naar Frits (die hint heb ik nergens anders gelezen).

Gisteren typte je dat William of Hadewych eruit zou gaan en nu heb je Hadewych ineens als mogelijke mol staan.
Vreemd.

Reactie van Jordyep
Datum: 10/02/2012, 06:59

1: ik ga voor de meest logische optie als volgende afvaller, als dat mijn mol is dan ben ik best bereid daar in mee te gaan.
2: ik had frits al lang afgeschreven ( na de onderhandelingsopdracht nota bene) en hij stond onderaan mijn lijst na vorige week.

Reactie van Jordy
Datum: 10/02/2012, 08:40

En als laatste nog dit btw:
De muzikale hint verwijst nog steeds sterker naar Hadewych en William dan naar Frits. Maargoed ze geven de afvaller ook niet zomaar weg.

Reactie van Mgm
Datum: 10/02/2012, 10:17

zwft: hoe wijst die hint dan naar Frits?

Reactie van erikt
Datum: 10/02/2012, 11:26

@mgm: het nummer bevatte “sit next to me” en Frits zat naast Marit toen ze een rood scherm kreeg

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 12:23

Jordy: ik heb de hint al grofweg uitgelegd. Het gaat om de interpretatie van de tekst van het liedje + eventueel Huffnagel v.s. Booth. Eigenlijk ging ik er vanuit dat je het zelf wel kon duiden. Nu moet ik dus voor jou de tekst gaan uitleggen…

Ik wil er bij zeggen dat ik Tim (de voornaam van de zanger een te domme hint en de naam van het album verwijzend naar (Hadewych) te ver weg staan van de hint. Bovendien is het nummer ook op een album genaamd ‘James’ uitgebracht.

Het eerste deel van het nummer (voor het eerste refrein) gaat over wanhoop en iemand die geen houvast meer heeft etc. Hierin komt de frase ‘Hope that God exists I hope I pray’ in voor!

Daarna wordt het nummer wat minder wanhopig met teksten als: ‘It’s hard to carry on When you feel all alone’.

Na het volgende refrein komt de bescherming en de troost van een Gods-persoon, een beschermer, hoe je het wilt noemen. Kijk zelf maar naar de tekst.

Frits’ echte naam is Godfried wat letterlijk vertaald ‘Gods vrede’ betekent en geduid wordt als een machtig persoon die beschermd.

De hint is dus de verwijzing naar God die genoemd wordt in het liedje, plus de bescherming van de machtige die er komt in het laatste deel van het liedje. Dit gekoppeld aan ‘Godfried’.

Er is nog een , meer vage, link, en dat is Huffnagel. Dit is de achternaam van iemand die hoeven van paarden bevestigt. En daar zit dus een vage link naar de achternaam van de zanger ‘Booth’ (schoen/hoef). Maar deze eventuele link is voor mij slechts bijzaak.

Vanmiddag zal de duiding vanuit de Roodshow komen volgens mij, dus we zullen zien.

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 12:25

Bovenstaand ook voor MgM en Erikt.

Reactie van jordy
Datum: 10/02/2012, 13:07

Je hebt gelijk maar het had evengoed op de anderen kunnen slaan.

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 14:28

Ja hoor, het is goed met je.

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 15:47

Haha, een hele andere uitleg 🙂

Reactie van Kaus Australis
Datum: 10/02/2012, 16:31

Verwarrende reeks. Omdat ik nog steeds overtuigd ben dat Liesbeth de mol niet kan zijn (volgende afvaller?) ben ik maar eens in het tunneltje Tim gedoken.

Puur onderbuik gevoel. Hoe kan een zenuwachtig (volgens hemzelf) mensenschuw (volgens Maarten) mannetje bij zoveel kandidaten zo vertrouwd worden? De band tussen Frits en Tim leek wat bekoeld btw. Maar de band met Dio, Marit en Hadewych was vertrouwelijk.

Ik heb hem echter alleen kunnen betrappen op mislukte molacties, meegaan in de stomme ideeen van een ander: mee met William op de toren willen, Liesbeth aanmoedigen een foute tekening op het strand te maken.

Een mol hoeft vaak niet meer te doen dan aanhaken bij een onnozele actie en de opdracht is mislukt.

Plus dat bij het onderhandelen in de positie zat niet te doen wat hij met Frits had afgesproken.

In het dagboek van Frits op mol.nl las ik ook dat pas bij zijn exit , de schellen zijn ogen vielen m.b.t. Tim.

Tim, die ga ik in de gaten houden.

Reactie van Jordyep
Datum: 10/02/2012, 18:03

Nou zwft dat bedoel ik het had dus ook op de anderen kunnen slaan als het zo is.

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 18:36

@Jordyyep = Jordy = jordy ?
De link naar de stoelen van Gorbatsjov en Reagan is ook door mijn hoofd gegaan maar ik vond het te zwak en te vergezocht.

Je redenatie klopt niet. Dat het een vage hint was wil nog niet zeggen dat het ook op de anderen had kunnen slaan.

En verder houd ik vooral van mensen die wat nieuws aandragen op dit forum, die actief mee zoeken en delen, een mol kiezen met onderbouwing en niet andere mensen zitten uit te lachen omdat ze wel stelling nemen en moeite doen.

Reactie van Jordyep
Datum: 10/02/2012, 19:03

Ja ik ben het alledrie xD.

Maargoed we laten de roodshowhint maar even voor wat het is.
Zolang william bovenin blijft wat betreft geldbinnenhalers is hij voor mij niet de mol.
AM bracht de laatste 2 afleveringen veel geld binnen (pijl en boog, westernopdracht ( niet in de pot gekomen )).
Tim bracht wel 1000 euro binnen maar deed voor de rest niet goed mee. Ook komt hij dom over. Potentiele mol.
Hadewych heeft nog amper geld binnengebracht en wordt niet verdacht. Zware verdachte.
Liesbeth wordt teveel neergezet als de mol maar de feiten liegen er niet op. Zware verdachte.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 10/02/2012, 20:18

Jordyep: “Tim bracht wel 1000 euro binnen maar deed voor de rest niet goed mee. Ook komt hij dom over. Potentiele mol”

Die heb ik ook weggeredeneerd in de Timtunnel:

Frits ziet dat een kandidaat geld of 1 of 2 jokers kan pakken. Hij bewerkt (net zoals in de latere onderhandelingsopdracht) Tim. De deal is ik pak twee jokers en geef er een aan jou en jij spekt te pot.

Ik denk dat het voor mol Tim moeilijk was om hier onderuit te komen. Tevens heeft hij voorkennis van de onderhandelingsopdracht waar toch de pot naar nul zou gaan.

Hoe meer er in de pot zou zitten, hoe dramatischer het verlies. Inge heeft ook zoiets gedaan voor de veiling.

Opvallend is ook dat Tim de joker van Frits weigert: “jij hebt hem harder nodig dan ik” is zijn antwoord. Tim loopt wel vaker mensen te sturen in hun verdenkingen, Dio bijvoorbeeld.

Reactie van Jordy
Datum: 10/02/2012, 21:40

Zeg maar gewoon Jordy hoor 😛

Wat je zegt klopt als een bus, Tim wordt door de montage neergezet als mol. Net als Liesbeth. Dit maakt het dit seizoen erg lastig de mol eruit te vissen.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 11/02/2012, 14:27

De huis-tuin-en-keuken kijker mag zich bij de ontknoping niet bekocht voelen want dat doet afbreuk aan de populairiteit van het programma.

Daarom zie ik veel in simpele, eenvoudge uitleg van hints en een enkele geavanceerde voor de freaks.

Met montage kan de kijker gestuurd worden maar dat hoeft niet elk jaar met hetzelfde recept.

Ik denk dat Liesbeth de volgende afvaller is, de groep flabbergasted achterlatend, Liesbeth als de Wilmie van dit seizoen. Die vloog er ook pas laat in de reeks uit (ook Nadja, Sebas etc) omdat ze zo verdacht werd. Ik ben niet zoń statistisch wonder maar dit verschijnsel is vast uit te leggen.

Hadewych is teveel met bondjes bezig. Niet nog een keer zoń mol aub. Ik ga ervan uit dat de productie ook geen kopie van de reeks van vorig jaar wil.

William zat niet in positie om de mol-greep-in-de-pot van dit seizoen te doen.

Annemarie, loudmouth die meestal vooraan staat maar dat maakt nog geen mol. Brengt serieus geld in pot.

Dan is er nog Tim die overal tussendoor lijkt te sneaken. Simpele uitleg van hints (3-1=2 een paar keer herhalen) wijst naar hem. In goede positie bij onderhandelingsopdracht. In afl.6 toont hem in beeld bij de voiceover “behalve de mol, die gaat nooit naar huis”. In geen van de voorgaande afleveringen is een persoon getoond tijdens deze woorden. Ik let daar altijd op omdat het zo lekker voor de handliggend is. Volgende afleveringen weer ńs kijken.

Ik ben er vrij zeker van dat in de titels van de afleveringen ook wat verstopt zit en vermoed dat bij de snelle frames iets te vinden is.

Geef een reactie