widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Wie wordt de volgende afvaller?

Dit seizoen hebben we weinig geluk met het kiezen van de volgende afvaller. Na vijf afleveringen staat de teller nog altijd op nul goed. Maar we blijven het proberen. De aanhouder wint?

20120205b De beste voorspeller van de volgende afvaller is de Roodshowhint, een muzieknummer dat een dag na de uitzending op de radio wordt gedraaid. Het nummer van deze week is Sit down van James (YouTube). Dit nummer verwijst op twee manieren naar Tim als afvaller. Ten eerste heet de zanger van de band Tim. Ten tweede bevat de tekst van het nummer de regel Swing from high to deep (0:30) wat kan verwijzen naar de wispelturigheid van Tim (afl. 1, 15:46).

Ook de introductiefilmpjes wijzen naar Tim als volgende afvaller. Voor het stukje met Dio, de tweede afvaller, zien we de duikopdracht uit aflevering 4. 2+4 = 6. Voor Maarten, de derde afvaller, zien we de riverjet uit aflevering 3. 3+3 = 6. Voor Marit, de vierde afvaller, zien we de rooksignaalopdracht uit aflevering 2. 4+2 = 6. En voor Tim zien we de gletsjeropdracht uit aflevering 1. 5+1 = 6. Is Tim dan de vijfde afvaller?

Tenslotte verwijzen ook de afleveringstitels mogelijk naar Tim als volgende afvaller. De eerste titel De eerste 2 uur had geen tweede hoofdletter en de vierde aflevering had geen afvaller. De tweede titel In de Min had een M als tweede hoofdletter en Marit vertrok in aflevering 5. De derde titel Geen Toneel had een T als tweede hoofdletter. Is Tim dan de afvaller van aflevering 6?

Zowel de Roodshowhint als de introductiefilmpjes kunnen ook worden uitgelegd naar Frits als volgende afvaller. De tekst van het nummer bevat de regel Sit down next to me (1:05) en Frits zat naats Marit toen ze een rood scherm kreeg. Ook voor Frits is bij de introductiefilmpjes een stuk uit aflevering 1 te zien: de brugopdracht. 5+1 = 6. Is dan toch Frits de vijfde afvaller? Hij was ook de laatste die de vijfde test invulde, zoals Marit laatste was bij de vierde test, Maarten bij de derde en Dio bij de tweede.

20120125c Zowel Tim als Frits staan op de achterste rij van de afvallersfoto, daar waar we de volgende afvaller kunnen verwachten na Marion (achterste rij), Dio (voorste), Maarten (achterste) en Marit (voorste). Ook Hadewych staat daar nog maar zij is lastiger aan de Roodshowhint te linken.

Aangezien Frits voor ons de Mol is, gaan we voor Tim als afvaller in aflevering 6.

Reacties

Reactie van Mgm
Datum: 08/02/2012, 10:07

Moeilijk aan Hadewych te linken? Het nummer komt van het album Gold Mother en iedereen weet dat ze is bevallen van haar zoon…

Kan ook op William slaan aangezien het uitgebracht was door Rough Trade Records. Het zou een Rough Trade zijn als Marit en William beiden uitvallen nadat er 10800 voor ze was betaald.

Reactie van Jordy
Datum: 08/02/2012, 12:02

Ja idd de link naar Hadewych is het sterkst.

Reactie van Mgm
Datum: 08/02/2012, 16:22

Ik twijfel: sit down next to me, kan ook een link tussen Marit en William leggen in combinatie met Rough Trade en de onderhandelopdracht, is dat ook een sterke mogelijkheid.

Reactie van zwft
Datum: 08/02/2012, 18:16

Nu Marit niet de mol blijkt te zijn stap ik over op William. Dus die valt niet af (hoop ik).

Iets anders:
Dio spreekt in aflevering 1 de titel van aflevering 2 uit. Tim spreekt in aflevering 3 de titel van aflevering 4 uit. Liesbeth spreekt in aflevering 4 de titel van aflevering 5 uit. Allemaal letterlijk. Kan er geen chocola van maken maar wellicht wordt het vervolgd.

Reactie van Jordyep
Datum: 08/02/2012, 20:59

Zwft waarom kies jij altijd de kandidaat die het meest binnen brengt als mol? Eerst marit en nu william, staan beiden aan de top wat betreft geldbinnenhalers.

Reactie van zwft
Datum: 09/02/2012, 00:57

Willliam het meeste geld?
Huh?

Ik heb de opdrachten even nagekeken en hij heeft alleen 1000 euro gepakt bij het Kiezen (tussen de joker(s) en de envelop).
Voor de rest heeft hij niet persoonlijk gezorgd voor geld. Wel heeft hij een aantal acties op zijn naam staan die gericht waren op het niet volbrengen van een opdracht, of voor minder geld. Ik ken andere kandidaten die persoonlijk actiever geld in de pot hebben proberen te krijgen.

Frits bijvoorbeeld heeft persoonlijk meer geld in de pot gebracht dan William, maar Frits wordt hier verdacht… Frits heeft ook nog eens on-mols gehandeld bij de onderhandelingen. Tim en daarna Liesbeth hebben het toen beter gedaan. Zie daarover de discussie tussen ErikT en mij elders hier. Heel raar dat hij hier als mol staat.

Als je follow-the-money goed uitvoert moet je ook kijken naar wie er geprobeerd heeft WEL geld in de pot te krijgen maar het niet lukte vanwege omstandigheden buiten die persoon om. Dat wordt hier niet gedaan. Bovendien wordt iemand zomaar meegeteld als hij/zij in een groep zat die geld binnenbracht. Als je dat al doet dan zou je het geld moeten verdelen over het aantal personen in de groep of gewoon naar de omstandigheden kijken.

Als ik dan moet kiezen tussen Tim, Liesbeth en William dan kies ik het liefst voor William.

En Marit bracht ook helemaal niet het meeste geld binnen overigens.

Reactie van Jordyep
Datum: 09/02/2012, 07:43

Jawel. Punt. Ik probeer je te besparen voor een tunnelvisie maar daar ga je alweer. In ALLE follow the money schemas staat William bovenaan als geldbinnenhaler.

http://www.wieisdemol.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=45286.0;attach=125172;image

Reactie van Mgm
Datum: 09/02/2012, 12:58

“Frits heeft ook nog eens on-mols gehandeld bij de onderhandelingen.” Echt? Meegaan in roodstemming vind ik behoorlijk mols.

Reactie van zwft
Datum: 09/02/2012, 16:34

@MgM: meegaan in roodstemming is gaan voor een pot die gelijk blijft en niet voor een lege pot. Laatst wat ik erover zeg.

@Jordydep: dank voor je wil mij te besparen 🙂
Zoals ik al vaker heb uitgelegd ben ik het niet eens met die schema’s. Het is als boekhouden met alleen debet zonder credit en vooral niet kijken waar het geld vandaan komt of wie er ondanks de omstandigheden geprobeerd heeft geld uit de pot te houden.

Ik probeer hier voornamelijk nieuwe visies, gedachten en vondsten aan te leveren Dingen die nog niet elders zijn genoemd en uit mijn brein komen.

Dus over de Roodshow: ik dacht aan Frits’ echte namen: o.a. ‘Godfried’, wat vrede en bescherming van God betekent. Dit kan heel goed kloppen met de betekenis van het nummer ‘Sit Down’. Lees de tekst maar na.

Deze uitleg heb ik nog nergens gelezen dus bij deze.

Reactie van Jordy
Datum: 09/02/2012, 17:18

Zwft, je zult het wel weer merken als je vanavond met de neus op de feiten gedrukt wordt en Hadewych of William eruit gaat (persoonlijk begin ik steeds meer te hopen dat het William wordt)

Reactie van zwft
Datum: 09/02/2012, 17:18

Kleine toevoeging:
Booth kan ook nog slaan op Huffnagel.

Reactie van zwft
Datum: 09/02/2012, 18:26

Welke feiten?

Reactie van IJburger cs
Datum: 09/02/2012, 21:46

Nou, het is dus Frits geworden. Zwft heeft dus gelijk. Zo ken ik ‘m weer.

Ik denk trouwens dat als iemand follow the money schema’s gebruikt, je alle geld inbreng acties van voor de onderhandelingen kan weggooien. Alleen het geld van erna moet meetellen, want die onderhandelingen waren een klassiek prisoners-dilemma, die door een mol met een beetje psychologisch inzicht en de juiste positie in het spel bijna wel gewonnen moet worden. Een mol wist dus dat hij/zij voor dat spel geld in kon brengen, want het zou daarna toch verdwijnen.

Vanwege het onderhandelingspel verdenk ik Liesbeth, Tim en voor deze aflevering ook Frits. Nu ga ik voor Liesbeth en niet Tim. De keuze tussen die twee is slechts een gevoel.

Reactie van joris
Datum: 10/02/2012, 00:18

Hou AUB op met die nutteloze rekensommetjes en letter-getal vergelijkingen. Wanneer is dat ooit goed uitgekomen. Nauwelijks. Het is veels te ver gezocht en puur toeval.

Een radioshow gaat geen hint geven door een nummer te spelen waarvan de zanger dezelfde naam heeft als de zogenaamde volgende afvaller.

Sorry dat ik het zo breng, maar na al die analyses van vorige seizoenen moeten jullie toch beter weten.

Geef een reactie