widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Speurtocht

20120202c Hadewych en Liesbeth staan op een kasteel op een heuvel vanwaar ze een goed uitzicht hebben over de stad. De andere vijf zijn verdeeld in twee groepen: Frits, Marit en William aan de ene kant (groep 1) en Anne-Marie en Tim aan de andere (groep 2). De twee op het kasteel moeten de anderen leiden naar vier verschillende huizen die herkenbaar zijn aan een kruis op het dak. Daar kunnen ze aanwijzingen vinden die leiden naar de locatie van Art. Als de vijf hem binnen drie kwartier vinden dan verdienen ze 2000 euro voor de pot.

De vijf staan op de boulevard aan zee en kunnen de twee op het kasteel niet zien. Daarom lopen ze eerst een stuk de stad in. Zodra ze elkaar kunnen zien, begint het gidsen. Hadewych en Liesbeth sturen Anne-Marie en Tim naar het eerste huis. Daar vinden ze een enveloppe met een straatnaam: calle encuentro. Zij besluiten om alvast op zoek te gaan naar deze straat.

Frits, Marit en William hebben inmiddels het tweede huis gevonden. Marit vindt de enveloppe die ook een vraag voor de volgende test blijkt te bevatten. De aanwijzing die zij krijgen is het cijfer 6. De drie gaan naar het derde huis en vinden daar opnieuw een enveloppe met een 6. Even later vinden ze ook het vierde huis met de aanwijzing parallel aan.

Anne-Marie en Tim krijgen de aanwijzingen door van Hadewych en Liesbeth en bellen aan op nummer 66 van de straat parallel aan de Calle Encuentro. Daar vinden zij inderdaad Art. Groep 1 heeft wat meer moeite om het eindpunt te vinden. William volgt strikt de aanwijzingen van Hadewych en Liesbeth en rent verkeerd terwijl Frits en Marit al bij Anne-Marie en Tim staan. Maar uiteindelijk is iedereen op tijd bij Art.

Resultaat: de opdracht is geslaagd. Er komt 2000 euro bij in de pot. Deze stijgt daardoor naar 3600 euro.

Analyse: afgezien van het verkeerd lopen van William is deze opdracht perfect verlopen. Iedereen leek zijn best te doen en de opdracht is ook glansrijk geslaagd. Had de Mol een dagje rust?

Reacties

Reactie van truimikes
Datum: 07/02/2012, 14:11

De opdracht voor de mol is om tijd te rekken, zodat ze te laat bij Art zijn.

Tim en AM bezoeken maar 1 huis, terwijl de andere groep 3 huizen bezoekt.

Geef een reactie