widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Snorkelen

20120126b Art vraagt om zes kandidaten die zich warm willen kleden. Iedereen behalve Marit biedt zich aan. Ze moeten in paren gaan snorkelen in een minifjord. Op de bodem liggen foto’s van hun ouders. Maar ieder paar kent natuurlijk alleen de eigen ouders. Als ze het parcours hebben afgezwommen dan moeten ze twee van hun zeven foto’s op de juiste plaats op een plankje leggen. Maar dat zijn altijd foto’s van de anderen. Terwijl ze bezig zijn bij het antwoordplankje kan Marit horen wat ze zeggen. Zij moet later de foto’s op de juiste plaats zetten.

Anne-Marie en Hadewych zwemmen als eerste. Ze herkennen de foto’s als volgt: 1. Hadewych; 2. William; 3. Tim; 4. Anne-Marie; 5. Marit; 6. Frits; 7. Liesbeth. Ze hebben vijf van de zeven goed. Art vraagt ze om nummers 3 en 7 op het plankje te plaatsen en dat doen ze goed.

Liesbeth zwemt samen met Tim. Ze herkennen: 1. (niet benoemd); 2. William; 3. (niet benoemd); 4. Hadewych; 5. Tim; 6. (niet in uitzending); 7. (niet in uitzending). Art vraagt ze om de nummers 2 en 4 te benoemen. Nummer 2 herkennen ze correct maar nummer 4 is fout.

Tenslotte gaan Frits en William het koude water in. Dit herkennen ze: 1. Marit; 2. William; 3. (gemist); 4. Anne-Marie; 5. Tim; 6. Frits; 7. Marit. Ze hebben vier goed maar omdat ze nummer 3 misten, staan drie daarvan op de verkeerde plaats. Ze moeten van Art nummer 1 en 5 op de goede plek zetten. Nummer 1 hadden ze fout herkend en op nummer vijf zetten ze nummer zes omdat ze er een gemist hadden. Beide foto’s zijn dus fout.

Dan is Marit aan de beurt. Zij kon horen wat de anderen bij de plank op het einde zeiden en moet op basis daarvan de foto’s op de juiste plek zetten. Ze gebruikt de informatie van Anne-Marie en Hadewych omdat deze twee hun hele rijtje op hadden genoemd. Ze verandert wel Frits omdat ze hoorde dat hij zeker wist dat hij op vijf stond. Dan verplaatst ze Liesbeth van 7 naar 6 en zet zichzelf op 7. Haar rijtje bevat vier fouten: 1. Hadewych; 2. William; 3. Tim; 4. Anne-Marie; 5. Frits; 6. Liesbeth; 7. Marit.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Er wordt geen 2000 euro verdiend.

Analyse: waar ging het mis in deze opdracht? Anne-Marie en Hadewych hadden bijna alles goed. Maar als Marit hun rijtje had gebruikt dan waren er nog steeds twee fout. De keuzes van Liesbeth en Tim werden niet gebruikt door Marit. Wel die van Frits en William die als enige een foto misten. De fouten zijn dus afkomstig van iedereen behalve Liesbeth en Tim.

Aanvulling: de meest bruikbare informatie voor de kandidaat op de plek van Marit is wat de snorkelaars over hun eigen foto zeggen. Anne-Marie, Hadewych en William gaven de positie van hun eigen foto goed door. Zij zijn daarom minder verdacht in deze opdracht. Frits gaf de plek van zijn foto verkeerd door: zeer verdacht. Liesbeth en Tim gaven kennelijk niks door. Hun foto’s werden in ieder geval niet goed geplaatst door Marit.

Reacties

Reactie van Joris
Datum: 27/01/2012, 08:48

Toen william net uit het water kwam zei hij nog (terwijl marit luistert) dt hij zeker was dat marit op 7 stond. Zo veranderde marit ook het goede antwoord (liesbeth) met haar eigen plaatje. Is dit een mollenstreek? De mol weet dat ze worden afgeluisterd en dat 1 foutje al fataal was in de opdracht.

Reactie van invmat
Datum: 27/01/2012, 19:50

Op 25:47 zegt Marit dat duiken in koud water niet haar ding is. Moet je eens kijken wat ik op Twitter vond:
http://community.avro.nl/resized-image.ashx/__size/550×0/__key/CommunityServer-Discussions-Components-Files/354/6567.marit.png

Reactie van invmat
Datum: 27/01/2012, 19:52

Sorry jongens, slechte link, hier is de juiste:
http://i41.tinypic.com/osvgr4.png

Reactie van Joris
Datum: 27/01/2012, 22:03

Ja, dat kan een nieuwjaarsduii nog spannender maken. Niet van water houden.

Vrouwen stellen zich ook graag aan. Dus je kan niks met die stelling dat ze niet van water houd tenzij ze zwematleet was ofzo.

Is niet het geval.

Reactie van zwft
Datum: 28/01/2012, 00:22

Een mol houdt niet van water. Dan lopen zijn (haar in dit geval) gangen vol.
2 hints van Marit.

Reactie van Tumtum
Datum: 28/01/2012, 20:58

quote: “Anne-Marie en Hadewych hadden bijna alles goed. Maar als Marit hun rijtje had gebruikt dan waren er nog steeds twee fout. ”

Ik zie dit als alweer een Molactie met voorkennis van Anne-Marie 🙂 … Ze wist als enige dat Marit mee kon luisteren, en dus zorgde ze dat ze info kreeg … die toch niet juist was.

Reactie van G-root
Datum: 30/01/2012, 22:55

Waarom zeg je dat Anne-Marie en Hadewych hun plankjes goed neerzetten? Plankje 3 was fout.

Reactie van erikt
Datum: 30/01/2012, 23:03

@G-root: Anne-Marie en Hadewych hadden niet alle plankjes goed maar wel hun eigen plankjes: nummers 4 en 1

Geef een reactie