widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Schrijven met auto’s

20120112b Presentator Art zoekt twee personen die geen zin hebben om auto’s te besturen. Dio (geen rijbewijs) en Frits melden zich aan. Ze moeten auto’s op afstand besturen via portofoons. De auto’s schrijven samen een woord in het zand. Als Dio en Frits dit goed doen en de anderen kunnen het woord herkennen dan winnen ze 2500 euro voor de pot. Ze hebben 20 minuten voor deze opdracht.

Dio geeft instructies aan de linkerauto met Anne-Marie, Marit (portofoon) en William (chauffeur). Frits geeft aanwijzingen aan de rechterauto met Hadewych (portofoon), Liesbeth, Maarten en Tim (chauffeur). Iedereen in de auto kan de instructeur horen. Frits wil zijn auto vooruit laten rijden maar dan begint de auto van Dio te rijden. Ze hebben de portofoons verwisseld. Dan gaan ze op pad. Frits maakt een fout maar Hadewych corrigeert hem. Ook Dio verwisselt links en rechts maar hij corrigeert zichzelf. Frits meldt dat de eerste twee letters goed zijn getekend maar dat het daarna een bende werd. Ze wisselen een paar keer van chauffeur. We zien Anne-Marie overnemen van Marit en Tim overgeven aan Liesbeth.

Als ze klaar zijn met rijden dan moeten Dio en Frits uit hun auto een persoon kiezen om het woord te lezen. Dio vertrouwt William en Marit niet en kiest Anne-Marie. Frits kiest Maarten. Maar de letters zijn niet goed in het zand getekend en de twee hebben geen idee wat er staat. Maarten kiest uiteindelijk voor WIDM (Wie Is De Mol) maar dat is fout.

Resultaat: de opdracht is mislukt en er wordt geen geld verdiend. De groepspot blijft staan op min 500 euro.

Analyse: de beste positie voor de Mol is bij de schrijvers. Daar is het ook misgegaan. Dio en Frits zijn erg verdacht in deze opdracht maar Dio is de Mol niet. Zou je als Mol ook in de auto’s kunnen saboteren? Waarschijnlijk wel maar het is een stuk lastiger en je loopt meer in de gaten.

Aanvulling: lezer zwft meldt dat de Mol eenvoudig kan saboteren in de auto’s: namelijk door tijd te rekken. Er was een tijdslimiet (20 minuten) en als een deel van het woord niet getekend werd dan was het natuurlijk moeilijker om het te herkennen.

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 13/01/2012, 09:02

Toevoeging analyse:
Als de mol in de auto’s zit is bijna de enige mogelijkheid om te mollen: tijd morsen.
1. Marit vraagt Dio heel duidelijk te zeggen voor wie het rechts of links is en vraagt het te herhalen.
2. Marit loopt tegen Anne-Marie op bij het wisselen van de auto’s
Wie weet hoeveel tijd ze nog meer heeft gemorst…

Reactie van erikt
Datum: 13/01/2012, 15:39

@zwft: heel goed opgemerkt! Maar zullen ze wel te acties van de Mol zo laten zien? Marit komt tijdrekkend in beeld met de portofoon maar dan is misschien juist iemand anders de Mol.

Reactie van zwft
Datum: 14/01/2012, 18:35

We zien ook niet alles.
Alleen de tweede wisseling van chauffeurs hebben we gezien. Marit zat eerst achterin, maar komt bij het wisselen van achter het stuur vandaan. We hebben haar dus een heel stuk (tussen de eerste en tweede stip op de woord-kaart) niet zien rijden.

Reactie van zwft
Datum: 16/01/2012, 14:04

Een toevoeging:

Wanneer duidelijk is dat Dio en Frits de portofoons moeten wisselen zie je een shot in de wagen met Anne-marie, Marit en William.

Anne-Marie en William reageren emotioneel op het gedoe met de porto’s. Marit blijft uitdrukkingsloos voor zich uitkijken.

Reactie van sam
Datum: 18/01/2012, 02:18

ze moeten het woord viking schrijven, is dit een aanwijzing dat de mol een man is? VI is romeins voor 6 , en een mannelijke mol zou de 6e keer in de serie zijn. Ook het woord KING verwijst naar een mannelijke mol.

Reactie van Ivo
Datum: 19/01/2012, 11:21

Het lijkt mij inderdaad ook waarschijnlijker dat de mol in een van de auto’s zat. Bij de schrijvers kan het in het begin even misgaan omdat je moet wennen, maar dat je na twee letters goed schrijven opeens de mist in gaat is ongeloofwaardig.

Als je in de auto zit rek je eerst zoveel mogelijk tijd en gooi je als je zelf achter het stuur zit opeens flink het gas erop. De schrijver heeft dan weinig tijd om corrigerende aanwijzingen te geven, waardoor de letters al snel onleesbaar worden.

Geef een reactie