widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Rooksignalen

20120112c Presentator Art vraagt aan de kandidaten om iemand te kiezen die de opdracht zou kunnen redden. Marit stelt William voor maar de groep kiest voor Maarten. De anderen verdelen zich in vier paren: Anne-Marie met Frits, Dio met Tim, Hadewych met William en Liesbeth met Marit. Ze moeten met rooksignalen een code van vier cijfers doorsturen naar elkaar. Maarten moet vooraf, zonder dat de rest het weet, inschatten of ze deze opdracht wel of niet correct zullen uitvoeren. We krijgen niet te zien wat hij kiest.

Art geeft de code aan het eerste koppel, Liesbeth en Marit: 4263. Ze hebben een ton met een rookbom daarin. Marit tilt het deksel op en herhaalt dat even vaak als de cijfers. Liesbeth zwaait tussen de cijfers. Het gaat perfect! Alle cijfers komen goed aan bij het volgende koppel, Hadewych en William. Zij sturen de code weer door naar Dio en Tim. maar daar gaat het mis. Zij missen een van de eerste rooksignalen en ontvangen code 3263. En bij het zenden gaat het helemaal mis. Dio laat te weinig pauzes tussen de signalen en Anne-Marie en Frits hebben geen idee welke cijfers ze krijgen toegestuurd.

Als Art aan Anne-Marie en Frits de code vraagt, antwoorden ze 2222. Dat is fout. Maar komt Maarten weer in het spel. Hij blijkt te hebben voorspeld dat de code niet goed zou worden verstuurd. Opdracht geslaagd!

Resultaat: de opdracht is geslaagd en daarmee wordt 3000 euro verdiend. De groepspot stijgt naar 2500 euro. Nu zien we ook het effect van het kwijtraken van de min 500 euro: deze wordt niet kwijtgescholden.

Analyse: Maarten wint hier 3000 euro voor de pot en is dus niet de Mol. De Mol heeft vast doorgekregen wat hij heeft voorspeld. Daardoor zijn de kandidaten die de opdracht goed uitvoerden, verdacht. Immers, als de code goed was aangekomen dan was er geld verloren gegaan. Liesbeth, Marit, Hadewych en William deden het goed in deze opdracht. Marit ziet er verdacht uit op de eerste post. Zij voerde het seinen perfect uit, ook nuttig als voorbeeld voor de rest, en stond erop dat Liesbeth, die passiever was op die post, op de correcte momenten zwaaide. Een mooie plek is ook de tweede post (Hadewych – William). Daar kan de Mol zowel storen als juist het bericht goed ontvangen en goed verzenden.

Reacties

Reactie van lo
Datum: 13/01/2012, 12:13

‘Daardoor zijn de kandidaten die de opdracht goed uitvoerden, verdacht.’

Gaat mij iets te snel. Ik heb een simpeler idee. Marit als mol weet dat zij hier perfect de opdracht kan uitvoeren, en dus ook zal uitvoeren. Immers is toch niet te zeggen of het geld nu verdiend wordt met goede of met slechte uitvoering. Zij doet dus maar optimaal haar best want bij opdrachten zoals deze waarbij zij het niet in de hand heeft (want niet in de sleutelpositie van Maarten) kan ze juist maximaal de kandidaat spelen.

Volgens mij gaat Art met Maarten al meteen de 3 kilometer rijden. Was er inderdaad toch tijd om Marit in te seinen dan ziet ze er inderdaad NOG verdachter uit.

Geef een reactie