widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: De brug

20120105c In gletsjeropdracht verdienden Frits en Tim drie vrijstellingen maar in deze opdracht blijkt dat zij er nog iets voor moeten doen. Samen met Marit, die zij de derde vrijstelling gunden, moeten zij de strijd aangaan tegen de andere zeven. Ze moeten 1 voor 1 proberen de brug over te steken en als dat lukt dan mogen ze hun vrijstelling houden. Maar de andere groep probeert ze tegen te houden met paintballgeweren en wie geraakt wordt, is af. De grote groep kan geld verdienen voor de pot voor ieder lid van het trio dat wordt tegengehouden.

Marit (spelwaarde 500 euro) moet als eerst. Maar zij wil niet meedoen in een paintballgevecht en geeft zich meteen over. Tegenstander William neemt dan de tijd om alle hooibalen op de brug te onderzoeken en medespeler Dio volgt hem. Ze laten Marit ongehinderd doorlopen en zij behoudt de vrijstelling. Een onbegrijpelijke strategie van het tweetal.

Tim (spelwaarde 1000 euro) volgt. Liesbeth wilde drie personen tegen hem inzetten maar Hadewych en Anne-Marie waren het daar niet mee eens. Hadewych en Marion zijn zijn tegenstanders. Hadewych meldt dat het door de wind heel lastig is om goed te mikken met de paintballgeweren. Zij sprint langs Tim op weg naar de andere kant van de brug. Tim rent op zijn beurt langs Marion en arriveert net voor Hadewych aan de overkant. Marion had een probleem met haar geweer. Ook Tim behoudt zijn vrijstelling.

Frits (spelwaarde 1500 euro) neemt het op tegen Liesbeth, Maarten en Anne-Marie. Hij loopt meteen zo ver mogelijk door en schiet daarna Maarten (schoen), Liesbeth (schouder) en Anne-Marie (borst) af. Hij is de enige van de kandidaten die raak weet te schieten en dan ook nog drie maal. Heeft hij geoefend? Hij houdt in ieder geval de vrijstelling.

Resultaat: opnieuw wordt geen geld verdiend. De groep is op aanraden van Maarten het briefje van min 500 euro kwijtgeraakt. De groepspot staat dus op nul euro.

Analyse: een vreemde actie van Marit om zich meteen over te geven. Als zij was geraakt dan had dit 500 euro voor de pot opgeleverd. Niet een actie voor een Mol dus. Hadewych kwam met het voorstel om drie man op Frits te zetten: slim en onMols. Frits ontpopt zich als scherpschutter als er geld uit de pot kan worden gehouden: erg verdacht. Ook Tim houdt knap geld uit de pot: verdacht. De actie van William is te vreemd om serieus te worden genomen.

Reacties

Reactie van Swifty
Datum: 06/01/2012, 09:41

De actie van William is inderdaad erg vreemd. Maar hij deed me wel sterk denken aan Kim Pieters met een overduidelijke molactie in de eerste aflevering. Zie http://ifarm.nl/demol/2010/01/08/afl-1-herken-je-medekandidaat/ Zij verwisselde 2 dingen en zei tegen Erik iets als ‘is toch leuk, een beetje klieren’.
Kim schreef ik daardoor toen voorlopig als mol af, daar wil ik nu niet weer intrappen…

Reactie van lo
Datum: 06/01/2012, 11:36

Raar allemaal, zowel William als Marit. Maar als kandidaat doe je toch ALLES voor een vrijstelling? Wat kan een mol dit een biet schelen? Zie Milouska, Patrick, Inge etc. die strooien met jokers etc. Dus Marit is alsnog erg verdacht.

Enne Frits was dus militair (oud genoeg voor dienstplicht ook) dus dat verklaart veel.

Reactie van erikt
Datum: 07/01/2012, 10:51

@lo: als Marit haar vrijstelling verloor dan ging er 500 euro in de pot. Daarom is het onMols dat zij zich meteen overgaf.

Geef een reactie