widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Wie verdacht wie?

20110129 Dankzij de opdrachten met de kerkvragen weten we nu voor een aantal vragen wat de kandidaten invulden tijdens de test. Als het goed is dan verdelen de kandidaten hun antwoorden nog steeds over verschillende verdachten. Maar sommige zullen al een hoofdverdachte hebben en van hen kunnen we met de antwoorden er misschien achter komen wie ze verdenken.

Anna: dacht dat de Mol vuurwerk afstak (Anna, Art, Pepijn, Soundos), een vrijstelling pakte (Anna, Pepijn) en minder dan 6 vragen goed beantwoordde in de kerk (levert geen informatie op). Als Anna al deze vragen op dezelfde persoon heeft ingevuld dan verdenkt ze Pepijn of zichzelf. Interessant.

Art: dacht dat de Mol minder dan 6 vragen goed beantwoordde in de kerk en werd geraakt door een sluipschutter (iedereen behalve Jan en Patrick). Hier hebben we weinig aan.

Jan: denkt dat de Mol geen vrijstelling pakte (iedereen behalve Anna en Pepijn), Spaans spreekt (Art) en geldloper was (Art en Jan). Dit lijkt duidelijk: Jan heeft Art als hoofdverdachte.

Karin: dacht dat de Mol ging werven (Art, Jan, Karin), een vrijstelling pakte (Anna, Pepijn) en Horace was. Karin heeft dus de vragen niet op dezelfde persoon ingevuld. Niemand past bij meer dan 1 van haar antwoorden.

Miryanna: dacht dat de Molsleutel niet onder het bed lag (iedereen behalve Art en Jan), dat de Mol vuurwerk afstak (Anna, Art, Pepijn, Soundos) en dat Karin de Mol was. Ook Miryanna heeft de vragen niet op dezelfde persoon beantwoord. Anna, Karin, Pepijn en Soundos passen bij twee van haar drie antwoorden.

Patrick: dacht dat de Mol de schilderijvraag fout beantwoordde (Art, Jan, Karin, Pepijn), werd geraakt door een sluipschutter (iedereen behalve Jan en Patrick) en Karin was. Karin past als antwoord bij al zijn vragen.

Pepijn: dacht dat de Mol niet acteerde (Art en Karin) en ging plakken (Art, Jan, Karin, Pepijn). Bij hem passen Art en Karin als mogelijke Mol.

Soundos: dacht dat de Mol Spaans spreekt (Art), niet werd geraakt door een sluipschutter (Jan, Patrick) en een sleutel had onder de badkamerdeur (Patrick, Pepijn). Ook Soundos spreidde haar antwoorden bij de test. Maar bij deze vragen was wel Patrick de enige die bij twee van de drie antwoorden paste.

Dankzij deze vragen hebben we nu een idee over de verdachten van Anna (Pepijn), Jan (Art), Patrick (Karin), Pepijn (Art of Karin) en Soundos (Patrick). Deze informatie kan nog van pas komen bij het kiezen van de volgende afvaller of bij het wegstrepen van Molkandidaten als 1 van deze vijf personen moet vertrekken.

Reacties

Reactie van lo
Datum: 29/01/2011, 22:53

Je zet iedereen als slachtoffer van de sluipschutter behalve Patrick maar werden er niet meer geraakt door boobytraps? Ik dacht Horace en nog meer al was het wat onduidelijk soms.

En het Spaans machtig zijn is ook wat vaag, weten we zeker dat alleen Art nu nog deze taal machtig is?

Reactie van Ilse
Datum: 29/01/2011, 22:56

Wauw, hier zit veel werk in 😉 Goed gevonden, alleen weet ik zelf niet zo heel zeker dat Jan op Art zit. Natuurlijk wel voor een paar vragen, maar hij zei letterlijk “Ik lieg eigenlijk een beetje over mijn mol.”

Reactie van erikt
Datum: 29/01/2011, 22:59

@Ilse: dat is het mooie van deze opdracht: hij kan liegen over zijn Mol maar niet in deze opdracht over zijn ingevulde testantwoorden want die worden gecontroleerd door Pieter Jan

Reactie van erikt
Datum: 30/01/2011, 11:16

@Lo: ik heb de opdracht nog eens bekeken en bij iedereen hoor (behalve Anna) en zie (behalve Art) je dat hij of zij wordt geraakt, alleen niet bij Patrick (boobytrap) en Jan (haalde finish)

Reactie van Ilse
Datum: 30/01/2011, 16:40

@erikt Ja, tuurlijk, maar volgens mij laten de programmamakers ook uitschijnen dat hij volledig op Art zit (door montage, keuze van vragen, etc.). Hij antwoordde natuurlijk wel op een paar vragen Art, maar volgens mij zit hij minder op Art dan de kijker vermoedt. Het zijn maar 3 vragen, dus misschien zat hij voor de 17 andere wel niet op Art?:D

Ik weet het, het is het evidentst dat hij Art als hoofdverdachte heeft. Maar ik zoek het graag ver;)

Reactie van Tess
Datum: 30/01/2011, 22:59

Tuurlijk zit Jan op Art. Dat kan niet missen. Er zijn genoeg aanwijzing, maar ‘ja’ antwoorden op de vraag over het Spaans spreken van de Mol en zijn opmerkingen tijdens opdr. 2 van afl. 3 zeggen voor mij genoeg.
Ik vermoed dat hij zelfs al sinds de boobytrapopdr. Art als verdachte heeft.

Geef een reactie