widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Plakken en verven

20110120 In het dorpje Ataco worden de negen kandidaten verdeeld in een groep die wil plakken en een groep die goed uit de verf wil komen. Art, Jan, Karin en Pepijn gaan plakken en Anna, Horace, Miryanna, Patrick en Soundos gaan verven. De ververs horen dat ze een muurschildering moeten maken die door een expert niet van de andere in het dorp is te onderscheiden. De plakkers moeten een zwart-wit-plaatje van een bekend persoon op een reclamebord plakken. Zij moeten het zo goed doen dat de andere groep de persoon kan herkennen.

De plakkers moeten kiezen tussen foto’s van Rembrandt van Rijn, koningin Beatrix, Johan Cruijff en Pieter Jan Hagens. Art wil Johan Cruijff kiezen, een lastige. Pepijn vindt het leuk en noemt Pieter Jan, ook een moeilijke. Maar Karin is tegen: zij wil een persoon kiezen die duidelijker verschilt van de andere. Jan stelt dan Beatrix voor, de makkelijkste. Art gaat mee en Beatrix wordt gekozen.

Ze krijgen een voorbeeldfoto van Pieter Jan met zwarte, donkergrijze, lichtgrijze en witte vlakjes en moeten deze in dezelfde vorm op een reclamebord plakken. Karin en Jan gaan op een ladder plakken, Art gaat knipt en geeft instructies en Pepijn doet in het begin weinig. Art en Pepijn zeggen tegen Karin dat ze fouten maakt. Later plakt Pepijn en geeft Jan instructies.

De ververs beginnen aan wat een prachtige muurschildering zal worden. Horace en Miryanna zorgen voor de grondlaag. Anna en Soundos schilderen figuurtjes en Patrick bedenkt dat het geheel gesigneerd moet worden. Later maakt Miryanna ook versieringen en schilderen Horace en Patrick wolkjes. Als de plakkers later bij het schilderij komen dan wijst Karin ernaar maar zegt meteen dat het uit 2008 komt. De plakkers kiezen daarna de verkeerde muurschildering.

Bij de ververs is er ondertussen een interessante discussie bij het reclamebord. Miryanna stelt voor om er ver van te gaan staan (goed idee) en herkent dan Beatrix. Horace lijkt haar te ondersteunen en Soundos en Anna gaan uiteindelijk mee. Alleen Patrick wil voor Elvis gaan maar dat doen ze gelukkig niet. Beatrix wordt correct herkend.

Resultaat: 1 object is goed herkend en daarmee wordt 1000 euro verdiend. De groepspot stijgt naar 10.100 euro.

Analyse: dit was een hele mooie Molopdracht waarbij goed gedrag uiteindelijk toch Mols kon worden geïnterpreteerd. Bij de plakkers was Pepijn het meest verdacht. Hij deed weinig bij het plakken en wees uiteindelijk de verkeerde muurschildering aan. De anderen waren niet verdacht: Art gaf goede instructies, Jan stelde de Beatrixfoto voor en Karin wees het goede schilderij aan.

Bij de ververs was Patrick zeer verdacht. Hij gaf nuttige tips over de andere schilderijen, zoals het ontbreken van handen en de benodigde handtekening, en wilde als enige geen Beatrix kiezen. De andere vier zijn juist niet verdacht. Miryanna kwam met het goed antwoord en Anna en Soundos ondersteunden haar onafhankelijk van elkaar. Allemaal zeer onMols.

Reacties

Reactie van cynthia
Datum: 21/01/2011, 11:55

Art en Pepijn willen Johan Cruijf: El Salvador

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 11:50

Al die papegaaien tussendoor lijken een hint.
Wat voor papegaaien zijn het?
Ara, Rosella, Toekan? ART?

Reactie van erikt
Datum: 23/01/2011, 12:03

Die vogels bij de test waren inderdaad opvallend. Het is een leuk idee om ze te linken aan een kandidaat. Ik zie Pauw, Ara en Toekan en kom dan uit op PATrick. Rosellas zitten in Australie, niet in Midden-Amerika, denk ik. Er komt ook nog een klein vogeltje in beeld dat ik niet kan thuisbrengen (43:36)

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 12:41

Pelikaan?

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 12:55

pauw zie ik ook in het begin

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 13:33

Er komt 11 x een beeld met vogel(s).

Gaat het om de kleuren?
Om de namen?
Om de kleuren van de schermen?
Zijn de vogels de kandidaten?

Voorafgaand aan de executie:

(tekst PJH: ‘Tijd voor de test’)
1. pauw (kleur bekennen?)
(tekst: ‘Elke kandidaat beantwoordt 20 vragen over de mol’)
2. en 3. tegelijk: rode (ara?) en zwavelborst toekan
4. rode alleen: (ara?)
(tekst: ‘en degene met de meeste foute antwoorden’)
5. groene/blauwe met klein beetje rood (onbekend?)
(tekst: ‘moet onmiddellijk naar huis’). DE VOGEL KAN EEN OUTSIDER ZIJN OMDAT DEGENE DIE NAAR HUIS GAAT OOK EEN OUTSIDER WORDT???

vanaf de tests
MIRYANNA verdenkt Karin
ANNA verdenkt Karin, Art, Soundos
SOUNDOS twijfelt over Anna
ANNA
SOUNDOS verdenkt Patrick
(Tekst Soundos: ‘Patrick… die zogenaamde emotie van hem, don’t buy it)
6. rode (ara?)
7. groene met rood op snavel (soldatenara?)
8. rode (ara?)
HORACE
ART
HORACE
JAN
HORACE
JAN
(tekst Jan: ‘Ik zit volledig in een tunnel en ik geloof dat er licht aan het einde van die tunnel is’)
9. groene met rood op snavel die zijn hoofd draait (soldatenara?)
10. rode
ART verdenkt Patrick
PATRICK verdenkt Pepijn
Pepijn ook in beeld
PATRICK
KARIN verdenkt horace, stemt op meerderen
(Tekst Karin: ‘Ik zou bijna alles op Horace zetten, Ik kan alleen maar naar de laatste opdracht kijken, Horace is de mol, ik vind het eigenlijk bijna dom zo overduidelijke mol is dit’.)
11. Toekan (zwavelborst toekan?) die wegvliegt…

Executie begint.

Reactie van erikt
Datum: 23/01/2011, 13:35

Het kleine vogeltje blijkt een motmot te zijn (met dank aan Laura)

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 13:40

ik denk dat het niet zo om de namen gaat. meer om de kleuren. ZWART is onder de grond, is de MOL. Groen goed, rood fout. Pauw staat denk ik voor kleur bekennen = begin van de executie…

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 13:42

toekan die wegvliegt; mol die ontsnapt?

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 13:47

In mijn enthousiasme vergeet ik het aller aller belangrijkste! De executie begint niet meteen als de toekan wegvliegt, maar…

Er is 11x een vogelbeeld geweest, en de laatste is de zwarte toekan (in mijn theorie de mol) die dus lijkt weg te komen. Wat opvallend is bij de executie is dat Pepijn helemaal niet aan het woord komt TOTDAT DIE TOEKAN WEGVLIEGT. Dan zegt hij, hele bijzondere woorden:

‘Horace is nog steeds de mol niet, ABSOLUUT NIET’.

Geef een reactie