widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Ontsnappen uit een hotel

20110120 De laatste opdracht van de aflevering speelt zich af in een hotel. De groep wordt over vijf kamers verdeeld en moet binnen een kwartier ontsnappen uit de afgesloten kamers. De sleutels van de kamers zijn verstopt en op een briefje in elke kamer staat de verstopplek van de sleutel van een andere kamer. In elke kamer is ook een webcam en een monitor waarmee ze met een andere kamer kunnen communiceren. Maar de webcams en de monitoren horen niet bij elkaar. De kandidaten zijn als volgt verdeeld:

  • Horace zit alleen in een kamer. Hij kan de kamer van Art en Jan zien op zijn monitor. Hij weet waar hun sleutel is: onder een bed. Maar zij kunnen hem niet zien
  • Art en Jan zitten samen in een kamer. Zij zien de kamer van Anna en Soundos. Hun sleutel zit achter een spiegel
  • Anna en Soundos zitten samen in een kamer. Zij zien de kamer van Patrick en Pepijn. Hun sleutel ligt onder de badkamerdeur.
  • Patrick en Pepijn zitten samen in een kamer. Zij zien de kamer van Karin en Miryanna en hun sleutel zit in de douchekop
  • Karin en Miryanna zitten samen in een kamer. Zij zien de kamer van Horace. Zijn sleutel ligt in een zijvak van een tas van Art

De communicatie tussen de kamers verloopt stroef en niet alle kandidaten snappen dat de personen die ze zien op de monitor hen niet kunnen zien. Ze proberen een tijdje te communiceren maar geven het dan op en beginnen overal in hun kamer te zoeken naar de sleutel. Alleen Anna, Soundos, Patrick en Pepijn hebben door dat iemand anders hen ziet. Zij geven daarom zowel de positie van de sleutel als de personen door. Uiteindelijk weten alleen Art en Jan te ontsnappen omdat ze zelf, zonder aanwijzing, de sleutel onder het bed weten te vinden.

Omdat de opdracht is mislukt, moet Horace de bagage halveren. Hij kiest ervoor om de koffers van alle mannen behalve hemzelf achter te laten. Pieter Jan biedt ze aan om de koffers terug te kopen voor 500 euro per stuk. Art, Jan en de dames willen de koffers terug. Horace en Pepijn stribbelen nog tegen. Uiteindelijk gaat Pepijn toch mee met de groepsbeslissing. De vier achtergelaten koffers worden teruggekocht voor 2000 euro.

Resultaat: geen winst in deze opdracht, er verdwijnt zelfs 2000 euro uit de pot door de terugkoopactie. De pot daalt daardoor naar 9.240 euro.

Analyse: dit was weer een hele fijne opdracht voor de Mol. Een bericht moest langs alle kamers worden gestuurd dus er hoefde maar 1 kamer de boel op te houden en de opdracht was mislukt. Het ontsnappen van Art en Jan kan een Mollenstreek zijn. Immers toe zij de kamer verlieten, was de communicatieketen verbroken en konden er geen berichten meer bij de juiste kamer aankomen. Bij het terugkopen was Pepijn (en Horace) eerst tegen geld uit de pot halen maar uiteindelijk ging hij wel mee met de groep.

Reacties

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 10:56

In de intro zegt PJH dat het in deze aflevering aankomt op de creativiteit en VINDINGRIJKHEID van de mol. Dit verwijst naar mijn idee naar het vinden van de sleutel onder het bed zonder aanwijzingen.

Reactie van kikker
Datum: 23/01/2011, 11:00

CORRECTIE: hij zegt: de creativiteit van de kandidaten en de vindingrijkheid van de mol. Nog een hint denk ik; de mol zit NIET in het creatieve groepje bij de theateropdracht en ‘vindt’ de sleutel in het hotel. Deze twee hints samen leiden naar Art en Jan.

Geef een reactie