widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Seinen in een stadion

20110107 In de tweede opdracht van aflevering 1 moeten de kandidaten letters doorsturen via kleurcodes. Ze moeten zelf beslissen welke code voor welke letter staat. Ze beschikken over zes kleuren: blauw, wit, groen, rood, geel en paars. Uiteindelijk beslissen ze om per letter twee kleuren te gebruiken. Bijvoorbeeld: blauw (A-D)-blauw(1) is A, groen (E-H)-blauw(1) is E, Wit(I-L)-Wit(3) is K en Rood(M-P)-Groen(2) is N.

Daarna wordt de groep in vieren gedeeld: 3 seinparen Anna-Miryanna, Art-Soundos en Horace-Pepijn, en een ontvangerskwartet: Hanna-Jan-Karin-Patrick. De seiners sturen namen door naar de ontvangers via gekleurd vuurwerk (spectaculair!):

  • Anna en Miryanna versturen: Karin-Miryanna
  • Art en Soundos versturen: Hanna-Anna
  • Horace en Pepijn versturen: Patrick-Pepijn

Als alle namen zijn doorgegeven, laat Pieter Jan de ontvangers kiezen uit zes enveloppen waarop de zes doorgeseinde namen staan in verschillende volgordes. Ze krijgen vijf minuten om de enveloppe met de juiste volgorde te kiezen. Maar de doorgeseinde letters zijn zo verkeerd dat dit niet lukt.

Resultaat: De opdracht mislukt. Er wordt geen geld verdiend en de groepspot blijft staan op 100 euro.

Analyse: Dit was een mooie opdracht om te bekijken maar een lastige opdracht om te laten slagen. De ontvangers zeiden bijvoorbeeld dat ze het verschil tussen paars en blauw niet konden zien. De beste plek voor de Mol is bij de ontvangers. Daar kan de Mol zowel storen bij de ontvangst als storen bij het kiezen van de enveloppe. De korte scène aan het eind van de opdracht is wel interessant: drie personen (Patrick, Hanna en Jan) verdedigen de ontvangers maar Karin doet op dat moment weinig.

Geef een reactie