widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Onze keuze

20110107 In het voortraject en in de eerste twee opdrachten was Karin de meest verdachte kandidaat. Ze speelde 50 euro uit de pot bij de busvragen en zat bij het vuurwerk in de groep waar de meeste fouten werden gemaakt. Maar ze zat niet goed in de groep en verdiende daardoor bij de mandjes 3000 euro voor de pot, zeer onMols.

Pepijn had in die opdracht daarentegen een hele subtiele Molactie met de leugen over het laatste mandje. Met de busvragen verdiende hij geen geld en zijn verdiensten bij het vuurwerk zijn niet in beeld gebracht. Wij kiezen hem als Mol op basis van deze eerste aflevering.

En wie verdenken jullie?

Reacties

Reactie van YIDM
Datum: 07/01/2011, 11:42

Ik ga voorlopig nu ook voor Pepijn. Hij wist Soundos zo ver te krijgen door te lopen naar het laatste mandje, zodat zij geen geld kon meenemen. Hij had een vrijstelling die hij kon inzetten voor de groep. Dat deed ie ook, waardoor ie nu credits heeft bij de groep. Want niemand wil naar huis in de eerste aflevering.

Best wel sluw om zo te beginnen! En dat terwijl Pepijn geeneens als eerste aan het parcours mocht beginnen.

Reactie van lo
Datum: 07/01/2011, 15:40

En vergeet niet de held=mol actie op het einde bij de executie! Allemaal zeer obvious dus het wordt allemaal wel erg makkelijk gemaakt, het lijkt een jaartje te worden waarbij ik het al vanaf het schot voor de boeg goed had, voor het laatst was dat voor mij in het jaar dat Elise de mol was.

Reactie van cynthia
Datum: 07/01/2011, 16:49

Klopt het dat het chinese teken op het shirt van Art staat voor Kuifje? Dat las ik op de wie is de mol site.
Pepijn zegt tegen de geit (Tin Tin): “Jij bent de mol”.

Ik richt mijn ogen op dit moment op Art en Pepijn

Reactie van Tess
Datum: 07/01/2011, 16:52

Ik verdenk op dit moment vooral Patrick, al zou ik het niet echt leuk vinden als hij de Mol zou zijn (rommelig type??? vind hem niet heel erg leuk).
Vind het sowieso erg lastig in te schatten deze aflevering.
Ook zouden Art en Anna het kunnen zijn. Maar dit zou zomaar helemaal anders kunnen zijn volgende afl.
Pepijn heeft geen geld binnengebracht, maar hij kwam op mij over als een fanatieke kandidaat (ook Soundos, Hanna, Jan en Miryanna kwamen zo op mij over). Al kan de zogenaamd ‘fanatieke kandidaat’ natuurlijk ook heel goed de Mol zijn.
Kortom: ik weet het nog niet goed!
We hebben de nieuwe MolMail en een nieuwe afl. nodig! 😀
De vrijstellingen en jokers zijn interessant, ben benieuwd wat van die vrijstellingen terechtkomt.

Reactie van Tess
Datum: 07/01/2011, 16:53

@cynthia:
Art zei wel iets over Kuifje nadat hij hoorde dat de naam van het geitje Tin Tin (geschreven als Tien Tien) hoorde.

Reactie van Luc
Datum: 07/01/2011, 17:43

Pepijn verdenk ik ook het meeste vanwege de-held- is-de mol-theorie maar de anderen sluit ik niet uit behalve Karin en Miryanna die gled voor de pot verdienden.

Reactie van Avogadro
Datum: 07/01/2011, 19:47

Horace is de mol, maar Patrick is dé mol.

Reactie van Molski
Datum: 07/01/2011, 21:56

Eerst en vooral, tof van de makers om deze blog te onderhouden!

Ik vind het een bijzonder moeilijke eerste aflevering. In vergelijking met andere jaren, vind ik dat in deze eerste aflevering er een enorme nadruk lag op het gedragsmatige element van de kandidaten en van de opdrachten.

Maar zoals elk jaar denk ik dat er met grote zekerheid enkele kandidaten meteen kunnen geschrapt worden van de potentiele mol lijst. Desondanks de doelbewuste montage.

Pepijn heeft zeker veel molpotentieel. En toch kunnen argumenten die hem als mol aanwijzen ook worden gehanteerd voor het tegendeel of voor de synthese.
Bv: Pepijn heeft als mol niets aan een vrijstelling in de eerste aflevering. Hij zou dan de kadidaten meer schaden door jokers te nemen, want die kun je gespreid over executies inzetten(het maximum toen was nog 5). Als onzekere kandidaat echter wil je zeker afl 1 doorstaan, maar als mol kan dat ook een rookgordijn zijn uiteraard. Zijn onduidelijkheid over het laatste mandje is een echte mollenactie. Maar langs de andere kant, kun je als kandidaat er ook voor opteren om jou eventueele mol de gelegenheid te geven om geen geld te hoeven pakken als je als mol bij de laatste zit. De mol zou de verwarring kunnen hanteren om het te rechtvaardigen dat hij helemaal tot het laatste mandje is gelopen en geen geld heeft gepakt. Soundos in dit geval.

Ik denk dat Pepijn evenzeer een potentiele finalist is. Want als hij ver geraakt zijn de verdachtmakingen nu enkel dwaalsporen voor de kijkers. Een eerste indruk is heel belangrijk. Ik hoop dat het geiteninstict me niet overtreft.

Reactie van lieke
Datum: 12/01/2011, 19:18

Pepij mocht kiezen of hij Soudos door liet gaan (hij wist misschien niet wie), maar voor het zelfde geld stuurde hij haar weg, dan kan Soudos toch nooit de mol zijn?

Miryanna verdiend nu wel veel geld, maar wie weet haalt ze het er morgen wel weer uit…
zou niet de eerste keer zijn…

Geef een reactie