widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2010
Z m D w d v Z
« feb   apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 9: Ninja’s

20100319 In de laatste opdracht van deze editie van Wie is de Mol? kunnen Frits, Kim en Sanne ’s nachts geld verzamelen op een eiland in een rivier bij Tokyo. Maar het eiland wordt bewaakt door ninja’s. Als die hen aantikken dan zijn ze uit het spel. Gelukkig hebben de kandidaten laserguns waarmee ze de ninja’s uit kunnen schakelen. Op het eiland ligt in totaal 5000 euro verspreid over plekken bij 14 lampionnen.

De drie besluiten als 1 groep op pad te gaan en vinden al snel 1000 euro die ze terugbrengen naar de basis. Daarna vinden ze weer geld. Maar als ze dat terugbrengen dan blijkt de eerste 1000 euro te zijn verdwenen. Ze moeten zich opsplitsen en laten Sanne achter als bewaker van het geld. Zij wordt meteen aangevallen maar weet een ninja uit te schakelen.

Frits en Kim vinden opnieuw geld en brengen het naar de basis. Nu blijft Kim achter als bewaker. Frits vindt daarna 1000 euro en wordt de volgende bewaker. Hij weet een ninja uit te schakelen maar raakt daarna ook Sanne! Zij is uit het spel. Kim moet alleen naar geld gaan zoeken. Zij wordt aangevallen door twee ninja’s en weet er een uit te schakelen. Maar bij de tweede aanval wordt zij gevangen door een ninja.

Frits heeft nu een dilemma. Moet hij het geld achterlaten en Kim gaan redden of moet hij bij het geld blijven? Hij kiest voor het laatste. Hij bewaakt het geld en rent af en toe naar een lampion in de buurt om extra geld op te halen. Hij weet ook nog twee ninja’s uit te schakelen. Kim blijft alleen op een grasveld achter totdat de tijd is verstreken.

Resultaat: dankzij Frits zijn keuze voor het bewaken van het geld, wordt er in deze opdracht flink geld verdiend: 3050 euro. De pot stijgt na deze opdracht naar 18950 euro. Na de test blijkt dat Frits niet de Mol is en daarom is het eindbedrag van de pot in deze editie nog 3000 euro meer (zie opdracht bij Japans diner), namelijk 21.950 euro.

Analyse: Frits haalt uiteindelijk het geld binnen en schakelt tenminste drie ninja’s uit. Hij was de held in deze opdracht. Inmiddels weten we dat hij niet de Mol is. Kim werd gevangen door een ninja, verdacht. Sanne werd geraakt door Frits. Liep zijn misschien met opzet in de vuurlijn? De twee dames zijn het meest verdacht in deze opdracht.

Reacties

Reactie van Tritorus
Datum: 19/03/2010, 22:02

Wat ik niet bergijp; waarom nemen ze dat geld niet gewoon mee, en blijven met drie bij elkaar?
Die basis is toch pas aan het eind van belang!

Geef een reactie