widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2010
Z m D w d v Z
« feb   apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 7: Achtervolging

20100305 Omdat Kim in de vorige opdracht het lege koffertje bemachtigde, heeft zij in deze opdracht een sleutelrol. Zij mag spelen voor een vrijstelling en moet daarvoor een concurrent uitkiezen en een andere kandidaat uitsluiten van het spel. Zij kiest Arjen als concurrent en sluit Frits uit. Arjen en Kim krijgen vervolgens de opdracht om zich te vermommen en het duo Erik en Sanne ongezien te volgen terwijl zij een puzzeltocht maken door drukke winkelstraatjes in Tokio.

Het achtervolgen blijkt moeilijk te zijn. Al snel zijn de achtervolgers Erik en Sanne kwijt. Maar ze vinden hen terug. Erik en Sanne hebben niet in de gaten wie hen volgt. Erik vindt het eerste punt op de route en Sanne het tweede en het derde punt. Bij elk punt ligt een enveloppe met een kaart met de volgende bestemming. Als de achtervolgers zich in een winkeltje verstoppen, raken ze Erik en Sanne kwijt. Net daarna vinden de twee het vierde punt.

Erik en Sanne komen op tijd aan bij het eindpunt. Daar vraagt Pieter Jan ze door wie ze werden gevolgd. Erik zegt Frits en Kim, en Sanne gaat daarin mee. Dat is fout en de twee winnen hiermee dus geen 2000 euro.

Arjen en Kim worden gevraagd om binnen een minuut naar de eindbestemming te gaan. Maar zij weten niet waar dat is dus dat lukt niet. Zij krijgen daarom geen vrijstelling.

Resultaat: opnieuw wordt er niks verdiend: geen geld en ook geen vrijstelling. De pot blijft staan op 11.400 euro.

Analyse: het zou het mooist zijn als de Mol hier de keuze had over het indelen van de opdracht. Als de Mol die keuze niet had dan liep hij het risico om te worden uitgesloten zoals Frits. Maar afgezien van Frits kon iedereen in deze opdracht saboteren. Erik koos uiteindelijk het verkeerde paar kandidaten waardoor geen geld werd verdiend: verdacht. Sanne leek veel tijd nodig te hebben om de juiste route te vinden: ook verdacht. En Arjen en Kim maakte zich onzichtbaar voor de andere twee zodat zij hen niet konden herkennen.

Overigens waren die schoudercameratjes op de achtervolgers een leuke manier om de opdracht in beeld te brengen.

Reacties

Reactie van Jayson
Datum: 05/03/2010, 17:50

Hoe zou deze opdracht er uit gezien hebben wanneer Kim niet de lege koffer had gekozen, en dus de lege koffer niet in het spel was geweest…

Reactie van Jill.
Datum: 06/03/2010, 22:06

Toch raar dat Kim ze in een steeg zag verdwijnen en ze vervolgens Sanne en Erik verloren , molactie?

Geef een reactie