widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2010
Z m D w d v Z
« feb   apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 7: Kruispunt

20100304 De eerste opdracht van aflevering 1 speelt zich af op een beroemd kruispunt in de Japanse wijk Shibuya. 1 kandidaat speelt in deze opdracht de rol van luisterend oor. De kandidaten kiezen Erik voor deze rol. De andere vier kandidaten krijgen ieder een koffertje waarvan drie gevuld zijn: met een gouden vraagteken, jokers en een diner met een kandidaat naar keuze. Ze mogen elk 1 koffertje kiezen maar moeten eerst in paren op het kruispunt onderhandelen over wie welke koffer mag hebben.

Erik kan tijdens de onderhandelingen meeluisteren via een portofoon. Hij vervult een sleutelrol in deze opdracht. Als hij raadt welke kandidaat welke koffer kiest dan komt er 2000 euro in de pot. Maar dan moet hij wel alle vier keuzes goed hebben.

Zo verlopen de onderhandelingen:

  1. Arjen ontmoet Kim. Zij willen beide de koffers met de jokers.
  2. Frits ontmoet Sanne. Hij wil het vraagteken. Zij wil het diner of de lege koffer, mits de jokers naar Kim gaan.
  3. Kim ontmoet Sanne. Kim wil de jokers en Sanne vindt dat goed. Zij zegt dat Frits jokers of vraagteken wil en dat Arjen maar de lege koffer moet nemen.
  4. Arjen ontmoet Frits. Ze willen beide jokers of vraagteken. Arjen zegt dat Kim jokers wil. Frits zegt dat Sanne het diner wil. Frits stelt voor dat hij het vraagteken neemt en Arjen de jokers.
  5. Arjen ontmoet Sanne. Zij heeft al voor iedereen gekozen: Arjen: lege koffer; Frits: vraagteken; Kim: jokers; Sanne: diner. Arjen besluit te saboteren en overtuigt Sanne ervan om het vraagteken te nemen zodat Frits het diner kan pakken.
  6. Frits ontmoet Kim. Dit gesprek is niet volledig uitgezonden. Kim besluit in ieder geval om geen jokers te kiezen maar een lege koffer. Onduidelijk is of zij deze keuze overlegt met Frits

Na vier stappen leek het erop dat de verdeling van Sanne de beste keuze was. Maar toen gingen Arjen en Kim de boel veranderen. Waar draaide het op uit?

  • Sanne: kiest het vraagteken. Dit klopt met wat ze met Arjen had afgesproken. Maar Erik dacht dat zij voor haar eerste keuze, diner, zou zijn gegaan
  • Frits: kiest het vraagteken. Dit klopt met wat hij met Sanne had afgesproken. Erik dacht ook dat hij dit zou kiezen
  • Kim: kiest de lege koffer. Dit had zij zelf beslist. Onduidelijk is of zij dit had overlegd met Frits. Erik dacht in ieder geval dat zij de jokers zou kiezen, zoals afgesproken met Sanne
  • Arjen: kiest het diner. Ook dit klopt niet met wat hij bij de laatste ontmoeting had afgesproken. Erik dacht dat hij het lege koffertje zou kiezen

Resultaat: Erik heeft maar 1 koffer goed geraden. Er wordt dus geen geld verdiend in deze opdracht. Na de laatste opdracht stond de pot op 15.400 euro. Maar omdat Erik, Frits, Kim en Sanne elk 1000 euro hebben betaald om naar Tokyo te mogen, is daar nu maar 11.400 euro van over. Frits en Sanne kozen dezelfde koffer en krijgen niks. Kim koos de lege koffer en mag die houden. Arjen had de koffer met het diner en kiest ervoor om Kim mee te nemen.

Analyse: Erik heeft exact het voorstel van Sanne uit stap 5 van de onderhandelingen gevolgd. Maar in dezelfde stap besloten Arjen en Sanne daarvan af te wijken. Het is niet gek dat Erik deze laatste stap niet volgde omdat daarvoor ook Frits moest veranderen. En Arjen en Sanne konden na de vijfde stap niet meer met Frits spreken. Kennelijk hoopte Erik dat Sanne zich niet zou hebben laten overtuigen.

Erik maakte nog twee fouten. Deze werden veroorzaakt door Arjen en Kim. Arjen veranderde zonder enige aanleiding van wat hij had beloofd. Bij Kim weten we helaas niet wat zij met Frits in stap 6 heeft afgesproken.

Samenvattend doen er vier in deze opdracht verdacht: Arjen (plotseling van keuze veranderen), Erik (keuze van Sanne niet volgen), Kim (van keuze veranderen) en Sanne (afspraak met Frits niet uitvoeren). Alleen Frits lijkt exact te doen wat is afgesproken, al hebben we natuurlijk zijn laatste gesprek met Kim niet gehoord.

Reacties

Reactie van Jayson
Datum: 06/03/2010, 14:40

Kim koos uiteindelijk voor de lege koffer terwijl haar vanaf het begin af aan de jokers werden gegund. Wanneer ze hiervoor had gekozen had ze deze ook gekregen. Echter, ze koos ineens voor de lege koffer… Deze koffer was de sleutel voor het begin van opdracht 2.

Hoe zou opdracht 2 begonnen zijn wanneer Kim de lege koffer niet had gekozen, en deze dus niet in het spel was gekomen?

Het vraagteken? Kleine kans, want 2 kandidaten kozen hiervoor -> koffer uit het spel. En de buitenspelkeuze is ook lastig met 2 kandidaten.

Het luisterend oor? Kleine kans, want deze positie schept immers al voordeel mbt de test. Op deze positie hoor je dingen die niet elke kandidaat hoort, enigszins voordeelpositie dus. Waarom dan spelen voor vrijstelling/kiezen buitenspel?

PJ? Kleine kans, want hoe komt de indeling achtervolgers/vrijstelling/buitenspel dan tot stand?

Enige andere juiste koffertje? Kleine kans want dit zijn dan 2 eventuele prijzen…

Kortom; de plotselinge keuze van Kim om voor de lege koffer te gaan komt de productie wel erg goed uit. Toeval?

Reactie van Luc
Datum: 06/03/2010, 18:30

Ik denk dat Kim door de crew is opgedragen om voor het lege koffertje te kiezen opdat ze het achtervolgingspel in de hand heeft. Dat Kim de jokers liet vallen en uiteindelijk de lege koffer koos maakte dat ik haar plots als hoofdverdachte ging kiezen.

Reactie van cynthia
Datum: 08/03/2010, 12:52

Ik schat in dat degene met de vraagteken oorspronkelijk de keuze voor het nieuwe spel mocht maken. Zowel Frits als Sanne kozen deze, dus deze koffer kon niet worden gebruikt.

Dan het alternatief onder het mom ‘niets is wat het lijkt’ zodat uiteindelijk toch iemand de spelverdeling kon maken. Namelijk: Kim

Geef een reactie