widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2010
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Wie is niet de Mol?

20100201 De kandidaatsacties van de eerste vier afleveringen wijzen naar Sanne als Mol. Maar wat zou er gebeuren als we in elke opdracht op zoek gingen naar acties die niet van een Mol kunnen worden verwacht? Deze acties hoeven niet per se tot geldwinst te leiden, daar hebben we de kandidaatsacties al voor. Eens kijken…

  • Arjen is niet de Mol want op de boot legde hij de windrichtingen goed uit. Daarna ging hij vlaggen hijsen waardoor hij minder invloed had op de keuzes. Hij corrigeerde een fout van Hind bij de voorwerpen. Hij hielp bij de kokers met het oplossen van de computeropdracht. Hij liep door bij een laag bedrag bij de zandzakken waardoor meer geld werd verdiend.
  • Erik is niet de Mol want in aflevering 1 zat hij niet op de boot waar de meeste fouten zijn gemaakt. Hij kocht een gemakkelijk voorwerp, probeerde Kim te corrrigeren en seinde een correct antwoord naar Manuel. Hij vond in zijn groep beide kokers en hielp met het oplossen van de computeropdracht. Hij deed niks bijzonders bij het Japanse diner waar de Mol zich bekend zou maken. Hij liep door bij een laag bedrag bij de zandzakken waardoor meer geld werd verdiend.
  • Frits is niet de Mol want in aflevering 1 zat hij niet op de boot waar de meeste fouten zijn gemaakt. Hij kocht een redelijk gemakkelijk voorwerp en had met Tim alle acht voorwerpen goed. Bij de kokers spoorde hij de rest aan om te gaan rennen naar Pieter Jan. Hij stond erop om twee jokers te krijgen van Erik voor de tweede test.
  • Hind is niet de Mol want zij pakte twee jokers voor de tweede test. Zij deed niks bijzonders bij het Japanse diner waar de Mol zich bekend zou maken. Zij liep door bij een laag bedrag bij de zandzakken waardoor meer geld werd verdiend. Zij verdiende het hoogste bedrag aan de ketting in het bos.
  • Kim is niet de Mol want zij kocht een gemakkelijk voorwerp en maakte vervolgens in beeld opzichtig de verkeerde keuzes. Zij loog over haar jokers zodat zij meer kon inzetten in de tweede test. Zij wilde stoppen bij een hoog bedrag bij de zandzakken.
  • Sanne is niet de Mol want zij loog over haar jokers zodat zij meer kon inzetten in de test. Zij deed niks bijzonders bij het Japanse diner waar de Mol zich bekend zou maken. Zij maakte een mooie brandcard voor het vervoeren van de zandzakken.

Zo, dat is een flinke lijst geworden. Het lijkt erop dat er helemaal geen Mol in het spel zit. Toch is 1 van deze zes de Mol. Erik niet want die heeft wel heel veel goed gedaan. Maar wie is het dan wel?

Reacties

Reactie van Tess
Datum: 02/02/2010, 07:36

Haha, het is dus helemaal niet slim om zo te gaan kijken.
Zo lijkt het inderdaad alsof er geen ‘echte’ Mol is. Maar ik zie nog geen redenen om van Arjen als Mol af te gaan eerlijk gezegd. Hij heeft wel redelijk wat goed gedaan, maar daar staan ook een heleboel eventuele Mollenstreken tegenover.

Reactie van Swifty
Datum: 02/02/2010, 09:15

Tess, de beste reden om van Arjen af te gaan is dat hij de volgende afvaller is, als je de volgorde in het Molboekje van de Avrobode moet geloven 😉

Reactie van René
Datum: 02/02/2010, 10:45

Ik vind ik het argument dat iemand niet duidelijk aanwezig was bij het diner en zich dus niet bekend maakte als mol, niet echt heel sterk. Ten eerste weet je niet hoe je die uitspraak van PJ moet opvatten en ten tweede hoeft het mol bekend maken niet bij het diner te zijn gebeurd, maar misschien tussendoor of bij een andere opdracht van aflevering 3.

Reactie van René
Datum: 02/02/2010, 10:48

Een tactiek als mol bij het zandlopen kan trouwens ook zijn, dat je wil stoppen bij een hoog bedrag. De kans is dan groot dat iemand anders zegt ‘maar als de andere groep ook stopt, dan komt er geen geld in de pot’ en dan ga je hierin mee. En als niemand dit zegt, kan je dit natuurlijk ook gewoon zelf nog bedenken.

Reactie van MacGyverMagic
Datum: 02/02/2010, 14:41

Als Arjen inderdaad de volgende afvaller is dan zou ik flink in de puree zitten. Bij de andere kandidaten steekt er niet een met kop en schouders bovenuit als mol.

Reactie van Tess
Datum: 02/02/2010, 16:16

@ Swifty:
Ja, dat klopt. Maar ik hoop nog steeds, dat dat rijtje niet klopt. Zou stom zijn als Arjen eruit zou gaan, hij is mijn Mol & een leuke kanidaat!
Maar zou het ook wel weer spannend maken, want ook als je bijvoorbeeld op de officiële site van WIDM kijkt, zie je dat een redelijke meerderheid ook op Arjen zit.
En eigenlijk is het ook bij bijv. vorig seizoen zo geweest dat je bij elke kandidaat Mollenacties en echte Kandidaatacties kunt vinden. De Mol doet ook wel eens iets goed (of voor hem dan fout, haha), maar dit zegt niet dat we nu een slechte Mol hebben, ofzo. Iedere Mol heeft een eigen tactiek, dus we zullen het allemaal in aflevering 10 zien.

Reactie van lo n
Datum: 02/02/2010, 17:18

Tja ik zou me ook wel verbazen als Arjen de mol is, dat ligt er zo bijzonder dik bovenop. Leuker zou Frits zijn. Maar voor mijn molbeurs is Arjen eruit funest…..

Reactie van suzan
Datum: 02/02/2010, 17:40

Als ik de mol was dan zou mijn tactiek bij de zandzakken-opdracht zijn om zo vroeg mogelijk stil te blijven staan. Zodat de kans het grootst was dat je de andere groep niet eens zou ontmoeten.

Reactie van erikt
Datum: 02/02/2010, 17:46

Dat is een interessante strategie. Dat maakt plotseling van de brandcardgroep Kim het meest verdacht: zij wou stoppen bij de tweede post van 375.000 yen

Reactie van René
Datum: 02/02/2010, 22:14

Ja, behalve als je bij de 500.000 bent, dan loop je natuurlijk liever door.

Geef een reactie