widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Maakte de Mol zich bekend?

In aflevering 1 zei presentator Pieter Jan: De Mol zal zich bekend maken in aflevering 3 (11:17). Maar is dit ook gebeurd? We hadden verwacht dat tijdens het Japanse diner 1 of meerdere kandidaten zouden opstaan en zeggen: Ik ben de Mol! Maar dit is niet gebeurd. Toch zegt Pieter Jan zoiets niet voor niets. Wat hebben we gemist?

Tijdens het diner is er maar 1 verdachte uitspraak geweest en die kwam van Frits. Hij beweerde dat hij al voor het vertrek in Nederland wist dat ze naar Japan gingen (26:13). Normaliter is de bestemming niet bekend bij de kandidaten. Verspreekt Frits zich hier en is hij de Mol? Maar Manuel zei deze week in een radio-interview dat hij ook vooraf wist waar ze naartoe gingen. De uitspraak van Frits hoeft daarom geen bekentenis van de Mol te zijn.

20100127 Een andere opmerkelijke actie kwam van Arjen. Bij de groepsfoto aan het begin van de aflevering liet hij duidelijk het opschrift De Mol op zijn joker zien (01:59). Maakt de Mol zich hier bekend? Als dat zo is dan was het alleen voor de kijkers te zien en niet voor de kandidaten. Dat zou niet eerlijk zijn. Bovendien was het van te voren niet bekend dat Arjen de joker zou krijgen dus dit kan niet slaan op de opmerking van Pieter Jan. Dit moet een spontane actie van Arjen zijn geweest.

20100127 Arjen had nog een opmerkelijke actie. Hij verscheen op de test met een t-shirt met daarop een vogel die Miauw zegt (39:07). Hoe moeten we dit nu weer interpreteren? Is een vogel die Miauw zegt, een kandidaat die doet alsof hij de Mol is? Of is het een dier dat er ongevaarlijk lijkt maar in werkelijkheid dat niet is? Is dit de aanwijzing die de kandidaten en wij moesten zien?

Reacties

Reactie van Tess
Datum: 27/01/2010, 14:52

Over dat shirt van Arjen wordt ook gezegd (o.a. op de forums) dat de vogel het logo van Twitter is –> de Mol zit op Twitter.
Maar ik denk dat die iets te ver doordacht is.
Ik geloof niet dat Frits zich ‘per ongeluk versproken heeft’. Die van Arjen is wel goed gevonden, misschien dat de joker inderdaad een hint is?
Maar waarschijnlijk zien we dat pas in afl. 10, als Arjen (en Frits) dan niet in de finale zitten, is het dus geen hint.

Reactie van Raime
Datum: 27/01/2010, 15:42

Na de opdracht met Karel en Angela, zegt Arjen in de biecht vanaf 00:35:25 “Ik heb mijn opdracht niet gehaald, maar de groep wel”

Waarom zit deze quote in de montage? Wat voegt het toe? Weinig, behalve dat hij (als mol) zegt dat hij deze opdracht niet gehaald heeft. Want als mol moet je Angela en Karel overtuigen, dat is Frits gelukt (dus geld in de pot).

Reactie van erikt
Datum: 27/01/2010, 15:47

Dit was inderdaad een interessante quote. Maar een kandidaat zou dit ook kunnen hebben gezegd: de kandidaat heeft zijn individuele opdracht niet gehaald maar de groepsopdracht is wel geslaagd.

Reactie van Raime
Datum: 27/01/2010, 16:05

Zou een echte kandidaat dit zeggen? Er is geen gewin (jokers, vrijstelling) voor de individuele kandidaat, het geld gaat uiteindelijk naar de winnaar aan het einde van het spel. Dus blijft deze uitspraak een hele vreemde.

Arjen zit ook met een interessante quote in aflevering 1.

Het begint op 00:06:54 met een shot van Tokyo International Airpoint. Rechts onder (het woord Airport) zit een vage gespiegelde cijfer 6. Duidelijk iets wat niet in zo’n shot hoort en er in is gezet tijdens de montage. De 6 staat stil, terwijl de camera beweegt. (Voor mij een hint, waar ik oplossing niet van weet)

Dan begint de biecht van Arjen op: 00:07:00. “Ik kijk erg uit naar momenten dat je iets snapt of iets ziet en dat jij dit misschien als enige ziet. Ik zie op tegen het gegeven dat het nooit op houdt”

Hij verwijst naar hints in het spel, is het toeval dat in de montage net hiervoor een mogelijke hint zit?

Nee, want niets is wat het lijkt. Waarom zit nu uitgerekend deze quote weer in de montage? Ze willen ons doen geloven dat Arjen fanatiek is en heel lang in het spel blijft!?

Als Arjen niet de mol is moet ik worden opgenomen en herstellen van zware tunnelvisie 🙂

Reactie van Ester
Datum: 28/01/2010, 13:57

Heeft iemand toevallig de derde aflevering van Annie MG gezien, uitgezonden op 17 januari, waarin Sanne speelt???

Reactie van lapin
Datum: 29/01/2010, 23:50

Ook Tim die er toch al bijzonder snel uit lag…wist dat de bestemming Japan zou zijn. Denk nog even terug aan zijn boekje vol ‘Japan voorbereidingen’ dus in die lijn hoeft het t’shirt van Frits niets te betekenen.

Reactie van bink
Datum: 03/02/2010, 20:15

in de interviews bij afl 3 (denk ik) verschijnt er bij Arjen een japans teken in wit linksonder in beeld, wat naar het engels vertaald ‘hinto betekent, en dat is het nederlands natuurlijk ‘hint’…
wellicht verdacht…

Geef een reactie