widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Rijschool

20100121 De acht overgebleven kandidaten verzamelen zich op het verkeerspark van een rijschool in Nagasaki. Daar krijgen ze te horen dat ze een rijproef moeten afleggen in duo’s die bestaan uit een coach met portofoon en een chauffeur. Barbara gaat Erik coachen (blauwe auto 37), Frits begeleidt Hind (geel, 41) en Sanne stuurt Kim (groen, 38). Manuel is ziek. Hij doet niet mee en daarom gaat Arjen alleen in een auto (rood, 43).

De regels in de opdracht zijn streng. In de auto’s zit ook een rijinstructeur die de chauffeurs een boete geeft als zij iets fout doen. Op het parcours zijn 15 posities waar de chauffeurs geld kunnen verdienen. Maar zij mogen niet twee keer over hetzelfde stuk weg rijden. Dan werken de portofoons van de coaches ook nog eens maar in 1 richting. De chauffeurs kunnen dus niets zeggen tegen de coaches.

De opdracht verloopt chaotisch. Het blijkt helemaal niet eenvoudig om een auto in Japan te besturen. Zij hebben daar namelijk niet precies dezelfde verkeersregels en bovendien rijden ze links. Niet alleen rijden de kandidaten regelmatig op de verkeerde weghelft maar soms vergissen ze zich ook in de bediening van de auto waar natuurlijk ook alles op een andere plek zit.

Als de opdracht voorbij is blijken Hind en Kim ieder zeven fouten te hebben gemaakt en Erik en Arjen respectievelijk 1 en 0. Maar alle chauffeurs hebben tenminste twee keer over dezelfde weghelft gereden en daarom is de opdracht mislukt.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Onduidelijk is hoeveel geld er kon worden verdiend. De groepspot blijft in ieder geval staan op 5500 euro.

Analyse: de opdracht was erg lastig om succesvol te volbrengen, niet alleen voor de chauffeurs maar ook voor de coaches met hun klassieke portofoonproblemen. Beide groepen zijn een mooie plek om een Mol te verstoppen. Ondanks alle moeilijkheden wist Arjen een foutloze rit af te leggen. Heeft hij soms als Mol dit parcours al eens eerder gereden?

Google Street View: verkeersplein van de Atago Driving School in Nagasaki.

Reacties

Reactie van Erwin
Datum: 25/01/2010, 18:53

” Ondanks alle moeilijkheden wist Arjen een foutloze rit af te leggen. Heeft hij soms als Mol dit parcours al eens eerder gereden? ”

Ik denk het niet, als Manuel er was geweest, had hij ook aanwijzingen moeten krijgen (of geven).

Ik weet wel… Het is stukken makkelijker om zelf rond te rijden, goed kunnen kijken hoe en wat je wilt doen, dan aangeschreeuwd worden om ineens links of rechts te moeten afslaan. Daarbij was zijn examinator ook wel behulpzaam.

Geef een reactie