widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Kandidaatsacties

20100119 Vorig seizoen hebben we geprobeerd de Mol te vangen door het bijhouden van Kandidaatsacties: acties die je niet van de Mol zou verwachten. Voorbeelden van dit soort acties zijn het zelf verdienen van geld of het verbeteren van fouten van andere kandidaten als er geld op het spel staat. Kandidaten die veel van dit soort acties op hun naam hebben staan, zijn, als het goed, is niet de Mol.

Vorig seizoen heeft deze methode niet gewerkt. Achteraf bleek dat de Mol de rol van een superkandidaat heeft gespeeld. Geen wonder dus. Dit jaar hopen we op een echte Mol en passen de methode opnieuw toe:

  • Op de brug: Erik en Tim halen in deze opdracht samen het geld binnen en krijgen een punt.
  • Herken je medekandidaat: hier verdienen Manuel en Loretta het geld met dank aan Erik en Kim die Manuel doorverwezen naar de bal van Barbara. Alle vier krijgen een punt. Arjen verbeterde een fout van Hind bij het object van Erik en krijgt ook een punt.
  • Speuren naar kokers: de kokers werden gevonden door Erik (2), Barbara (2) en Manuel. Erik en Arjen losten de computerpuzzel op. Frits spoorde iedereen aan om te gaan rennen. Vijf kandidaten ontvangen hier een Kandidaatspunt.
  • Holland Village: bij deze opdracht werd geen geld verdiend en dus worden hier geen Kandidaatspunten verdeeld (evenmin voor het volgende jokerspel).

Dit leidt tot de volgende lijst met Kandidaatspunten:

  • Loretta (1) en Tim (1) zijn inmiddels afgevallen
  • Erik doet het perfect met 3 Kandidaatspunten. Het is onwaarschijnlijk dat hij de Mol is.
  • Arjen en Manuel doen het goed met elk twee punten
  • Barbara, Frits en Kim hebben elk nog maar 1 punt. Interessant.
  • Hind en Sanne hebben nog geen Kandidaatspunt verdiend. Dit zijn de kandidaten om in de gaten te houden.

Op dit moment ligt alles nog dicht bij elkaar. Hopelijk worden in de komende weken de verschillen onderaan de lijst groter.

Reacties

Reactie van suzan
Datum: 19/01/2010, 10:05

Erik is inderdaad zeker niet de mol! Hij doet me aan mezelf denken in het WIDM-weekend dat ik gehad heb. Superfanatiek, en dat sarcasme als Kim af is gevallen in Holland Village, echt fantastisch. Dat acteer je niet.

Grappig is dat ik ieder jaar al snel een soort hoofdrolspeler zie, soms 2. De kandidaten vanuit wie het verhaal verteld wordt. Dit jaar is dat voor mij duidelijk Erik.

En o ja, ik vond Jon de slechtste mol aller tijden. Nog steeds legendarisch is hoe hij de berg op rende en nog net op tijd binnen was terwijl Anniek hem nog probeerde te vertragen.

Reactie van Tess
Datum: 19/01/2010, 11:45

Vorige aflevering vond ik Erik nog erg verdacht, maar nu kwam hij zelf met veel dingen.
Holland Village deed me ook een klein beetje denken aan Duncan Village (?) – het sluipschuttersspel van vorig jaar.
Momenteel kan ik bij elke kandidaat een reden bedenk waarom ze wel of juist niet de Mol zijn.
Erg ingewikkeld dus, maar ik houd in ieder geval Hind, Sanne, Manuel en Barbara in de gaten. Ik twijfel over Frits (zijn actie op de trap – net niet het geld pakken), Arjen (verdacht, maar toch ben ik niet helemaal overtuigd…), Erik (verdachte kandidaat?) en Kim (vorige week één van mijn hoofdverdachten, maar molt te opvallend).

Reactie van Niels
Datum: 20/01/2010, 14:21

Ikzelf ben afgelopen seizoen ook met een soort gelijke puntenverdeling begonnen, maar pakte het iets anders aan. Met sommige opdrachten en acties is meer geld te verdienen dan met andere, dus ik deelde het totale bedrag dat bij een opdracht was binnen gehaald door het aantal kandidaten dat actief heeft bijgedragen aan het binnen halen van dit geld (zoals hier de punten worden gebruikt). Misschien dat dit een eerlijker beeld geeft van de kandidaatsacties dan simpel de “ongewogen” puntverdeling? In ieder geval een heel goed initiatief dat veel mensen over het hoofd blijken te zien!

Geef een reactie