widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Testvragen

Bij de test aan het eind van het programma Wie is de Mol? komen soms testvragen in beeld waarbij de kandidaten antwoorden aanklikken. Als we terugkijken naar de eerste test van 2009 dan vallen een aantal zaken op bij de testvragen. Ten eerste kwamen alleen bij de volgende drie afvallers en de drie finalisten testvragen in beeld. Ten tweede werd maar 1 testvraag correct beantwoord, namelijk de testvraag bij de winnaar. Ten derde was niet zoals gebruikelijk vraag 1 de eerste testvraag in beeld maar vraag 10. Aan het einde van de reeks bleek de voornaam van de Mol te beginnen met een J, de tiende letter van het alfabet.

Zou dat dit jaar weer zo zijn? Als dat zo is dan kunnen we misschien kandidaten uitsluiten van het Molschap. Eens kijken wat we in 2010 te zien kregen bij de eerste test:

 1. De Mol is een (41:39, bij Hind)
  > * Man (AEFMT); o Vrouw

 2. Wat kocht de Mol om zichzelf te symboliseren? (42:13, bij Tim)
  > * Bal (B) (negen alternatieven weggelaten)

 3. Waar was De Mol tijdens de Boot-Brug-Helikopter opdracht? (43:15, bij Sanne)
  > o Op de boot; o Op de brug; * In de Helikopter (ET)

 4. Gaf George op Schiphol een enveloppe aan De Mol? (44:18, bij Manuel)
  > * Ja (S); o Nee

 5. Wie is De Mol? (45:26, bij Barbara)
  > * Erik (E) (negen alternatieven weggelaten)

(bijgewerkt tot en met aflevering 10)

Voor de aangeklikte antwoorden staat een sterretje en voor de andere een rondje. Groene/rode antwoorden geven aan van welke antwoorden we inmiddels weten dat ze goed/fout zijn en rode kandidaten zijn inmiddels afgevallen.

De eerste vraag in beeld is vraag 1 en de eerste letter van het alfabet is de A. Is Arjen de Mol? Als net als in 2009 precies 1 vraag correct is beantwoord, dan zijn Erik en Tim niet de Mol. Immers als zij wel de Mol zijn dan zijn minstens twee vragen correct beantwoord: 1, 9 en voor Erik ook 20. Vraag 9 en vraag 20 zijn dan dus fout beantwoord en dan kunnen volgens deze aanname alleen Sanne (vraag 15), Barbara (vraag 4) en de drie andere mannen, Arjen, Frits en Manuel (vraag 1) de Mol zijn. Als de goed beantwoorde vraag bij de winnaar zat dan gaat Hind (vraag 1), Tim (vraag 4) of Manuel (vraag 15) winnen.

Als net als in 2009 bij alle finalisten een vraag in beeld kwam dan moeten we de finalisten zoeken in het groepje Hind, Tim, Sanne, Manuel en Barbara. Als we dit combineren met de 1-groene-vraag-aanwijzing dan moet Sanne, Barbara of Manuel de Mol zijn. Immers Hind en Tim konden niet de Mol zijn volgens die aanwijzing. Als ze niet de Mol zijn dan komen ze niet in de finale. Dus als beide aanwijzingen kloppen dan zitten Sanne, Barbara en Manuel in de finale. Manuel is dan de enige overgebleven kandidaatwinnaar dus hij wint. Dan is Sanne de Mol (vraag 15). Dan halen Hind en Manuel of Tim de finale, Tim en Barbara, of Manuel en Sanne. Tim viel af in aflevering 2 dus Manuel haalt volgens deze redenering zeker de finale. Hind en Sanne hebben elk 75% kans en Barbara 50%.

Programma opgelost, zou je zeggen. Maar we zijn nu 1 aanwijzing uit 2009 kwijt: de verwijzing van de eerste vraag in beeld naar de voornaam van de Mol. Vraag 1 in beeld maar Arjen haalt de finale niet volgens dit schema…

We zijn benieuwd welke van deze aanwijzingen zal blijken te kloppen!

Reacties

Reactie van lo n
Datum: 12/01/2010, 13:05

Ik vind het geweldig, die diepe tijdrovende analyses 😉

Maar ik denk niet dat de regie dit allemaal zo diep heeft uitgedacht

Er zit wel eens een diepe hint in hoor maar die zijn haast niet te vinden , 99 van de 100 zit de speurder er ver naast… toch zou het leuk zijn als je in deze jubileumserie hem vindt…

Reactie van Tess
Datum: 12/01/2010, 19:50

Klinkt vergezocht, maar ook wel logisch.
Zou grappig zijn als het weer zo werkt, maar dat denk ik haast niet.

Reactie van swifty
Datum: 13/01/2010, 09:02

Hele mooie analyse, ik heb nooit beseft dat het in 2009 zo in elkaar zat. Ik hoop maar dat het nu weer zo werkt, past heel goed in mijn Sanne-tunnelvisie 😉

Reactie van cynthia
Datum: 18/01/2010, 11:52

Bij aflevering 2 begint het ook met vraag 1. (Barbara’s vraag)

Geef een reactie