widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2009
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Sluipschutters

De zeven overgebleven kandidaten moeten twee personen uitkiezen die ze vertrouwen. Dat worden Jon en Viviënne. Zij moeten de andere vijf door een heuvelachtig landschap leiden waar geld ligt verstopt. Maar op de heuvels liggen ook drie sluipschutters die de kandidaten kunnen beschieten. Jon en Viviënne kunnen op monitoren zien waar de sluipschutters naar kijken. De twee zitten op een toren van het kasteel Dunluce.

Anniek, Dennis, Froukje, Rick en Sebastiaan beginnen voorzichtig met een verkenning. Anniek gaat op pad naar de eerste geldzak en de rest volgt. Froukje en Dennis splitsen zich af en Dennis vindt op aanwijzing van Viviënne de eerste geldzak met 2500 euro. De groep splitst zich opnieuw en nu zijn Sebastiaan, Dennis en Anniek samen. De drie steken over op een gevaarlijk gebied. Anniek wordt geraakt en is uit het spel.

Rick en Froukje rennen over een trap naar boven. Froukje vindt boven de trap geld: 500 euro. Rick ontdekt een zak met 1000 euro in een grot. Viviënne laat Froukje even later naar beneden rennen maar ze wordt onmiddelijk geraakt. Rick let dan op een schutter voor hem maar ziet niet dat er achter hem nog 1 is. Viviënne probeert hem te waarschuwen maar het is te laat. Ook hij is uit het spel.

Inmiddels zijn Dennis en Sebastiaan bijna bij de finish. Viviënne leidt Sebastiaan naar een geldzak maar hij kan hem niet vinden. Dennis heeft geld en Sebastiaan moet hem helpen. Maar dat doet hij niet. Sebastiaan rent zonder Dennis over de finish. Gelukkig haalt Dennis het even later ook.

Resultaat: deze opdracht heeft dankzij Dennis 2500 euro opgeleverd. Helaas is al het geld dat in de eerste drie afleveringen werd verdiend (5850 euro), verdwenen in aflevering 4. De pot bevatte daarom nu maar 3600 euro en stijgt na deze opdracht naar 6100 euro.

Analyse: Dennis verdient 2500 euro voor de pot en is dus niet de Mol. De slechtste positie voor de Mol is samen met een collega op de toren. Het is moeilijk om daar iets fout te doen zonder in de gaten te lopen. Toch kunnen we zo Jon en Viviënne niet helemaal uitsluiten. In reeks 5 (2005) was er in de vijfde aflevering een vergelijkbare opdracht en toen zat de Mol wel op de gidspositie.

De andere vier zijn allemaal verdacht in deze opdracht. Anniek, Froukje en Rick werden uit het spel geschoten en de laatste twee verloren daarmee geld. Sebastiaan was ook verdacht doordat hij zijn geldzak niet kon vinden, Dennis niet hielp en zonder geld over de finish kwam.

Reacties

Reactie van Firellius
Datum: 06/02/2009, 20:49

Ik merk dat jullie een muziek-database samenstellen, dus hier mijn bijdrage: Aan het begin van deze opdracht, wanneer de grote groep nog een beetje onzeker om zich heen staat te kijken is een deel van de soundtrack van Nintendo’s “StarFox Adventures” te horen. De track draagt bij mijn weten geen speciale naam, maar het kan gehoord worden in tempels.

Reactie van sam
Datum: 09/02/2009, 05:52

rick heeft hier wel een verdachte actie, hij leidt namelijk froukje naar een geldzak (op de trap) maar deze kan daar onmogelijk wegkomen zonder geraakt te worden. zelf wordt hij bovendien ook afgeschoten.

Geef een reactie