widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2009
Z m D w d v Z
« okt   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Autokerkhof

De kandidaten krijgen te horen dat ze twee teams van drie personen moeten maken. Het eerste team moet overzicht hebben en het tweede mag nooit de weg kwijtraken. Na enig geharrewar komen Dennis, Paula en Rick in het eerste team, en Anniek, Froukje en Viviënne in het tweede. Hans, Jon en Sebastiaan blijven over.

Ze worden naar een autokerkhof gebracht waar Pieter Jan ze vertelt dat ze gaan racen. Op het kerkhof liggen 10 autoruiten van 200 euro en 1 van 1000 euro. Deze moeten ze stukrijden. Op het kerkhof rijden ook nog twee jagers (nummerplaten L885BLJ en FAZ 8235). Als een kandidaatauto wordt ingesloten door de jagers dan is hij uit het spel.

Er zijn drie kandidaatauto’s met verschillende opschriften: 2x, 1x en 0.5x. Deze geven aan hoeveel ze met de auto kunnen verdienen. Elke auto krijgt een coach uit het eerste team (overzicht), een bestuurder uit het tweede team en een bijrijder (overblijvers). De autoteams zien er als volgt uit:

  • 2x: chauffeur: Viviënne; bijrijder: Hans; coach: Rick (nummerplaat TIL 3748)
  • 1x: chauffeur: Froukje; bijrijder Sebastiaan; coach: Dennis (IUI 3218)
  • 0.5x: chauffeur: Anniek; bijrijder: Jon; coach: Paula (GUI 4995)

De opdracht verloopt voorspoedig. Froukje en Viviënne pakken meteen een ruit van 200. Anniek vindt de ruit van 1000 euro maar mag daar van Jon niet tegen rijden. Hij wil de ruit bewaren voor een andere auto. Zij geven de positie door aan Dennis en die licht Viviënne in. Haar auto rijdt de ruit stuk maar zij worden daarna wel ingesloten door de jagers en zijn uit het spel. Froukje pakt nog een ruit van 200 maar wordt daarna ook klemgereden. Anniek en Jon blijven als laatste over. Zij breken in totaal drie (vier?) ruiten voordat zij worden klemgereden.

Resultaat: er zijn zeven (acht?) ruiten stuk gereden en die waren waard: 2×1200, 1×400 en 0.5×800. Daarmee is 3200 euro voor de pot verdiend. Deze stijgt naar 5850 euro.

Analyse: Wat zal de strategie van de Mol zijn geweest in deze opdracht? Een mogelijkheid is om de dure auto te pakken en die zo snel mogelijk uit het spel te halen. Maar dit is niet gebeurd. Het team van de verdubbelauto (Viviënne, Hans en Rick) werkten goed samen en zijn waarschijnlijk niet de Mol.

Een andere strategie zou kunnen zijn om de 0.5-auto te pakken en zoveel mogelijk ruiten stuk te rijden, in het bijzonder de ruit van 1000 euro. Daarmee komt er weliswaar geld in de pot maar minder geld dan als de ruiten door de verdubbelauto worden gepakt. En wat zagen we gebeuren in het spel: de 0.5-auto reed onmiddellijk naar de dure ruit! Gelukkig blokkeerde Jon dit spelletje en verbood hij Anniek om de ruit stuk te rijden. Als de Mol inderdaad deze strategie heeft gevolgd dan is Anniek of Paula de Mol.

In deze opdracht wordt Paula verdacht gemaakt omdat ze slecht zou communiceren. Maar als coach van de 0.5-auto wil de Mol juist dat er veel ruiten worden gepakt. Slecht communiceren zou dan een verkeerde strategie zijn die je nodeloos verdacht maakt.

Geef een reactie