widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2009
Z m D w d v Z
« okt   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Gidsen met een telefoon

Aflevering 3 van Wie is de Mol? 2009 begint met Pieter Jan die vraagt om drie duo’s. Sebastiaan kiest Rick en Dennis kiest Viviënne. Hans wil Paula kiezen maar hij wordt door Anniek gekozen. De drie die overblijven moeten elk een duo via de telefoon coachen langs verschillende plekken in de stad. De duo’s hebben zelf geen telefoon. Zij moeten ervoor zorgen dat ze bij de juiste openbare telefoon komen. Daar worden ze door hun coach gebeld met informatie over de volgende locatie.

Jon bereikt eenvoudig Sebastiaan en Rick. De drie werken redelijk goed samen. Wel zijn er twee incidentjes onderweg met Sebastiaan. Eerst gooit hij zijn kaart weg en vervolgens leidt hij Rick in de verkeerde richting. Maar uiteindelijk weten de twee op tijd het einddoel te bereiken.

Froukje heeft eerst wat moeite om Dennis en Viviënne te bereiken. Maar als dat eenmaal gelukt is dan lijkt het met deze groep voorspoedig te verlopen. Zij bereiken alle tussenstops en uiteindelijk kan Froukje ook de eindlocatie aan hen vertellen. Maar dan blijkt het allemaal toch te veel tijd te hebben gekost want de twee arriveren niet op tijd bij het eindstation.

Paula heeft grote moeite met het bedienen van de telefoon. Als zij uiteindelijk verbinding krijgt dan wordt die weer verbroken. Eerst helpt Jon haar en daarna controleert Froukje of zij niet opzettelijk aan het Mollen is. De communicatie met het duo Anniek en Hans verloopt slecht. De twee komen uiteindelijk ergens in Belfast vast te zitten, vermoedelijk op een verkeerde plek.

Resultaat: Deze opdracht kon alleen slagen als alle groepen op tijd binnenkwamen. Dan werd er een geldbedrag dat gelijk was aan 125 keer het aantal telefoonmunten dat de drie bellers over hadden. Maar slechts 1 groep haalde de finish. De opdracht is mislukt en er is geen geld verdiend. De groepspot blijft staan op 2650 euro.

Analyse: Groep 1 (Jon, Rick en Sebastiaan) heeft het prima gedaan. Er waren wat sabotagepogingen van Sebastiaan maar die kan de Mol al niet meer zijn (Anniek stemde op hem bij haar rode scherm). Bij Paula, Anniek en Hans ging van alles mis. Hans is vertrokken dus die staat boven verdenking. Alweer Anniek en Paula staan weer in een kwaad daglicht. Wat Paula deed met de telefoon was trouwens te duidelijk voor een goede Mol.

De groep Froukje, Dennis en Viviënne is interessant. Het is fout gegaan maar het is helemaal niet duidelijk gemaakt wie daar de schuld van zou kunnen hebben. Zou de Mol soms daar zitten?

Reacties

Reactie van lo
Datum: 24/01/2009, 10:48

De groep Froukje, Dennis en Viviënne is inderdaad, gezien de geringe aandacht eraan, meest interessant. Bij groep-Paula gebeurde echter ook iets opmerkelijks; zij belde, je hoorde de telefoon gaan, maar Anniek en Hans stonden vlak naast de cel te kleppen. Later hoor je Anniek zeggen dat ze stonden te wachten maar de telefoon niet hoorden gaan (de deur hadden ze dicht gelaten).

Reactie van Irma
Datum: 24/01/2009, 22:24

Inderdaad een zeer verdachte actie van Anniek. Waaróm wilde ze zo graag met ‘meesterchaoot’ Hans op pad? Hmm…dan val je zelf niet zo op en doet een ander het werk wel voor je, toch?
Toch blijft het boeiend!

Reactie van Jet
Datum: 26/06/2009, 14:16

Molletjes zijn dan toch misschien blind… Het is een complexe actie deze. Aniek speelt zichzelf ongemerkt wel in de kijker!

Geef een reactie