iFarm.nl

Main menu:

filler

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

september 2013
S M T W T F S
« Mar   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Netflix in Nederland

Netflix Sinds woensdag 11 september 2013 is het Amerikaanse videobedrijf Netflix actief in Nederland. Voor een vast bedrag (8 euro per maand) kan je bij hen via internet zoveel films kijken als je wilt. Dat vond ik een interessant aanbod en daarom heb ik mij meteen aangemeld.

De eerste maand blijkt gratis te zijn, leuk. Je kan betalen via iDeal, handig. Ik moet wel drie plugins installeren dan wel updaten, waaronder SilverLight, maar met de instructies erbij gaat dat snel. Mijn laptop raakt meteen bij het eerste filmpje overbelast maar dat was te verhelpen door de videokwaliteit terug te zetten naar de laagst mogelijke waarde.

Onmiddellijk ga ik op zoek naar kwaliteitsfilms in de Netflixcatalogus. De lijst van de Top 250 films op IMDB is daarbij mijn bron. Van deze lijst heb ik een deel al gezien maar de meeste niet. Bijna alle films die ik opzoek, blijken in de catalogus te staan maar… ik mag ze niet bekijken. Bij elke zoekopdracht komt in beeld is niet beschikbaar voor streaming, een vriendelijke vertaling van we hebben deze film wel maar we mogen hem niet laten zien in Nederland.

Na twee dagen zoeken heb ik eindelijk succes met nummer 106 van de lijst: Jodaeiye Nader az Simin, een Iraanse film uit 2011 over een echtscheiding, die ik dan ook maar meteen bekijk. Mooie film, handig om hem zo thuis te kunnen bekijken, in dit geval legaal en helemaal gratis.

Eens turven: van de top-20 van de IMDB-lijst vind ik 18 in de Netflixcatalogus maar ik mag er maar vijf bekijken (en die vijf had ik al gezien). De films die in de afgelopen 20 jaar de oscar wonnen voor beste film, vind ik allemaal terug bij Netflix maar ik mag er maar vier bekijken. Daarvan heb ik er twee nog niet gezien dus die voeg ik meteen toe aan mijn lijst mijn lijst op Netflix zodat ik ze via de homepagina gemakkelijk kan terugvinden.

Netflix is een mooie service. Als ze het aanbod in Nederland uitbreiden, en dat zijn ze van plan, dan zijn ze voor mij de acht euro per maand meer dan waard.

Naschrift 5 oktober 2013: na drie-en-een-halve week later nog een keer vruchteloos te hebben gezocht naar films uit de bovenste 100 van de IMDB Top 250 die ik nog niet had gezien, heb ik Netflix toch weer opgezegd. De filmcollectie is voor mij te klein. Op fora lees ik wel enthousiaste reacties van gebruikers die via een Amerikaans IP-adres kijken en daardoor veel meer kunnen zien maar zo’n omweg gaat mij iets te ver.