iFarm.nl

Main menu:

filler

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

oktober 2011
S M T W T F S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Website: Foursquare

foursquare Vandaag heb ik de website Foursquare getest. Via deze website kan je interessante plekken in jouw directe omgeving opzoeken. Om dit te doen, moet jouw huidige positie worden geverifieerd met een GPS-signaal. Voor deze verficatie wordt meestal een smartphone gebruikt. Die heb ik niet maar gelukkig kan het ook met een iPad en een app voor de iPhone.

Het begon al meteen goed: ik stond in het centrum van Arnhem bij een stadsplattegrond. Ik wist dat er in de buurt een Albert Heijn was maar ik wist het adres niet en winkels van de Albert Heijn staan niet aangegeven op stadsplattegronden. Dus vroeg ik mijn iPad om op Foursquare de interessante plekken in de buurt op te zoeken. De Albert Heijn verscheen bovenaan de lijst, op 60 meter afstand van de stadsplattegrond met het juiste adres. Gevonden!

Hoewel Foursquare een Amerikaans bedrijf is, zijn er al diverse locaties in Nederland opgenomen in hun database. Als je eenmaal op een bepaalde locatie bent, dan kun je daar via Foursquare registreren dat je er geweest bent, het zogenaamde inchecken. Dat heb ik gedaan voor mijn twee reisdoelen, een sportzaak in Dodewaard en een begraafplaats in Delft. Beide bleken al in de database van Foursquare te staan maar erg druk bezocht waren ze niet, tot op heden 36 en 21 keer, respectievelijk.

In de VS is Foursquare wat populairder dan in Nederland. Maar daar geven bedrijven dan ook voordelen aan klanten die op hun locaties inchecken. Bezoekers van een filiaal van het koffiehuis Starbuck krijgen korting als ze er voor het eerst inchecken via Foursquare. En de persoon die in de laatste twee maanden het vaakst van iedereen in het Starbuckskoffiehuis is ingecheckt, de Foursquareburgemeester, krijgt zelfs een gratis drankje.

Als er dit soort beloningen tegenover staan dan zijn er meer consumenten die door het gebruik van de dienst iets van hun privacy op willen geven. Zou het ooit zover komen in Nederland?

Reageer