iFarm.nl

Main menu:

filler

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

april 2010
S M T W T F S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Plaatjes zoeken met TinEye

20100427 Gisteren heb ik eindelijk een website gevonden die een probleem kan oplossen waar ik al een paar jaar tegen aanloop: plaatjes terugvinden. Hoe zit het? Wel, je hebt een plaatje op je computer maar je weet niet wat of wie erop staat. Je vermoedt dat het plaatje ergens online staat maar je weet niet hoe je het kunt vinden. Je kan natuurlijk het plaatje proberen te beschrijven op Google Images: album cover three men red hair globe maar dat geeft zelden een goed resultaat.

Maar daar is dan de prachtige website TinEye.com! Je kan jouw plaatje daar uploaden en dan krijg je binnen een paar seconden plaatjes die erop lijken. Ik heb dat uitgeprobeerd voor een albumcoverquiz waarmee ik bezig was (Album Cover V1 Quiz) en waarvan ik het eerste plaatje niet kon thuisbrengen. Even een screendump gemaakt en opgestuurd naar de website en ik kreeg een link terug naar een pagina van Amazon met daarop een cd van de Thompson Twins. Dat was wat ik zocht!

Deze website gaat mij heel veel hulp bieden bij het oplossen van plaatjesquizzen. Van de 80 vragen van de albumquiz, moest ik er nog 15 maar die heb ik nu allemaal met TinEye terug kunnen vinden. Ik had nog wat plaatjes liggen van andere quizzen maar daarop was de score lager (ongeveer 50%). Het systeem lijkt moeite te hebben met schaalveranderingen in 1 richting (alleen x of alleen y) en het kan gezichten alleen herkennen als het het exacte plaatje van die persoon kan terugvinden. Maar ik ben hier al heel erg blij mee.

Reageer