iFarm.nl

Main menu:

filler

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

april 2010
S M T W T F S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Quizsucces

20100407 Eergisteren hebben we voor de tweede keer dit jaar de woensdagse quiz in café De Toeter gewonnen met een team van maar drie man. De eerste keer dat dit lukte was het een verrassing. Nu keken we er helemaal niet van op. We hebben zelfs de hele avond ongedeeld eerste gestaan. Onze voorsprong werd na bijna elke ronde groter en nooit kleiner (67-62). Het is moeilijk om bij zo’n succes bescheiden te blijven.

Wat wel indruk maakte, is dat we voor de tweede keer in korte tijd een punt verloren bij een vraag over de Chinese dierenriem. De 12 dieren kennen we wel maar wat precies de volgorde is dat kunnen we maar niet onthouden. Argh!

Er zijn verschillende technieken om dit soort rijtjes onthouden. Ik heb nu maar eens wat tijd gestoken in het maken van een ezelsbruggetje, wat niet zo eenvoudig bleek te zijn. Hopelijk helpt deze zin ons om bij de volgende vraag over dit onderwerp een punt binnen te halen:

  • Roderik opereert tamme konijnen die steeds pootjes geven aan hardhorige hoogbejaarde varkens (voor: rat os tijger konijn draak slang paard geit aap haan hond varken)

Het ezelsbruggetje bevat voor elk woord in het rijtje een woord dat met dezelfde letter begint. Het rijtje bevat twee woorden die met dezelfde letter beginnen (haan en hond). De corresponderende woorden in de zin hebben daarom ook de tweede letter gemeen met de woorden (hardhorend en hoogbejaard).

Ik ben meteen aan de slag gegaan voor onze andere blinde vlek: de huwelijksverjaardagen:

  • Het theater krijgt populaire zangers pas kosteloos rond september (voor: hout tin kristal porselein zilver parel koraal robijn saffier)
  • Goud smokkelen doen briljante pianisten als extraatje (voor: goud smaragd diamant briljant platina albast eik)

Maar ik kan nog wel een paar andere onderwerpen verzinnen waarvoor we ezelsbruggetjes kunnen gebruiken: oscarwinnende films, James-Bondfilms, Olympische steden, WK-landen, Europacupkampioenen, Eurosongwinnaars, … . Hier ben ik nog wel even zoet mee.

Alfa-informatica Team: teamfoto, mp3, rondescores: 7 14 7 7 5 8 15 4

Reacties

Reactie van Wave Man
Datum: 12 Apr 2010, 10:44

Gefeliciteerd! Knap hoor, als alle vragen zo moeilijk zijn als die van de Chinese Dierenriem dan zou ik geen schijn van kans maken.

Reageer