iFarm.nl

Main menu:

filler

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

november 2007
S M T W T F S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Textkernel

20071123 Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Textkernel, een snelgroeiend taaltechnologiebedrijf in Amsterdam-Noord. De 15 werknemers houden zich bezig met de ontwikkeling van software voor het automatisch afleiden van kennis uit tekst. De projecten van Textkernel kunnen worden ingedeeld in drie groepen:

  • Informatie-extractie: bijvoorbeeld het halen van feiten uit cv’s van sollicitanten met behulp van machine learning en het opslaan hiervan in een database (onder andere bij Tangram)
  • Webmining: het automatisch opzoeken van relevante informatie over een bepaald onderwerp op het web en dat op een gestandaardiseerde manier aanbieden. Voorbeelden: vacatures (Jobfeed), advertenties voor koopwoningen (Funda) en blogposts (met Buzzcapture)
  • Fraseherkenning: het automatisch corrigeren van stukjes incorrecte tekst, bijvoorbeeld tekst met fouten gemaakt door een scanner. Wordt gebruikt bij adresherkenning van poststukken (TPG) maar er zijn vele andere toepassingen

Textkernel is op zoek naar studenten (voor bijbaan, stage of afstudeerwerk) en nieuwe medewerkers om mee te helpen aan de ontwikkeling van software voor deze spannende toepassingen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op hun vacaturepagina.

Reageer