poeha.com/demol | Home | Gastenboek

 

Frederique Huydts

Frédérique Huydts

WIDM-kandidate Frédérique Huydts (38) is op maandag 3 april 2006 overleden aan de gevolgen van darmkanker.

Biografie: Frédérique wordt op 19 augustus 1967 geboren in Scheveningen. Ze studeert aan de Toneelacademie Maastricht. Daarna speelt zij in theaters en acteert in Nederlandse televisieseries. Haar bekendste rol is Annette van Thijn in het programma Goede Tijden, Slechte Tijden. In september 2004 wordt bij Frédérique darmkanker geconstateerd. Ze ondergaat twee zware operaties en een chemokuur, en het herstel verloopt goed. Ze begint als presentatrice bij het reisprogramma Dreamtravel (2005) en doet mee in de opnames van Wie is de Mol? (oktober 2005). In maart 2006 wordt Frédérique opgenomen in een ziekenhuis in Amsterdam met nierproblemen. Daar overlijdt ze na een week. Het programma Wie is de Mol?, waarvan op dat moment vier van de tien afleveringen zijn uitgezonden, gaat op haar verzoek door. Frédérique laat een vriend en twee ouders achter.

Reacties: Bekenden en fans van Frédérique hebben met grote verslagenheid gereageerd op haar heengaan. Op het condoleanceregister op condoleance.nl staan binnen enkele uren na het bekend worden van haar overlijden 4000 reacties. De officiële website van Wie is de Mol?, het lopende programma waarin Frédérique een van de meest populaire deelnemers is, gaat ``op zwart''. Fansites volgen (Corien, Heinz). In de forums gewijd aan het programma staan dezelfde dag honderden reacties van aangeslagen fans (widm.com, widm.nl, fokforum.nl, fokforum.nl). Het interview van Rik Felderhof met Frédérique uit 2005 dat die avond wordt herhaald, trekt meer dan een miljoen kijkers.

Links

Het plaatje bovenaan op deze pagina komt uit de derde aflevering van de zesde serie van Wie is de Mol? (uitgezonden op 24 maart 2006). De rouwadvertentie hieronder komt uit de Telegraaf van 5 april 2006, bladzijde 8.


Home | Gastenboek
Last update: April 11, 2006. erikt(at)xs4all.nl