widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2012
Z m D w d v Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 10: De acties van de Mol

20120308a Aflevering 1: Bij de dropping heeft Anne-Marie de klok in de Dakota een uur teruggezet. Hierdoor hadden de kandidaten een uur minder de tijd om de opdracht te laten slagen. Op de gletsjer is ze bewust voorbij de vrijstellingen gelopen naar een andere plek (waar geen kokers lagen?). Op de brug koos ze de groep die streed om het meeste geld en liet zich door Frits afschieten door haar dekking te verlaten: geen 1500 euro in de pot.

Aflevering 2: Op de trap gaf Anne-Marie alleen goede antwoorden. Ze probeerde wel verwarring te zaaien over de rekensommen: maal verwisselen met min. In de jeepopdracht reed ze geen strakke rechte lijnen. Ze herkende wel drie letters correct maar noemde natuurlijk niet het hele woord. De opdracht met de rooksignalen is niet uitgelegd in de uitzending maar Anne-Marie kon daar op de positie waar ze zat weinig doen om de opdracht alsnog te laten mislukken.

Aflevering 3: Bij de riverjet heeft Anne-Marie met opzet het bord van William niet herkend. Het jokerspel en de torenopdracht in Reykjavik zijn niet besproken in de uitzending. Bij de eerste pakte Anne-Marie natuurlijk een joker en geen enveloppe. Bij de tweede hield ze juist mensen tegen die de toren binnen wilden gaan (waardoor geen geld in de pot zou komen). Vreemd.

Aflevering 4: Tijdens de opdracht op het munitiedepot wilde Anne-Marie geld verdienen omdat ze verwachtte bij het onderhandelen dat weer uit de pot te kunnen halen. Het snorkelen is niet besproken in de uitzending. Bij het onderhandelen heeft Anne-Marie geprobeerd iedereen ervan te overtuigen om groen te stemmen. Ze wist wat de rest had afgesproken. Frits, Liesbeth en Tim spraken af rood te stemmen. Het geld is uiteindelijk uit de pot gegaan omdat Tim toch groen heeft gestemd.

Aflevering 5: de drie opdrachten van deze aflevering zijn niet besproken in de uitzending: vliegtuigvragen, Wild West en speurtocht in Almeria.

20120308c Aflevering 6: Anne-Marie heeft voor de opnames boogschieten geoefend. Ze heeft bij het inschieten met opzet naast geschoten en claimde de rake pijl in de hooibaal die eigenlijk door Hadewych was geschoten. Hadewych speelde het spel mee toen Anne-Marie zei dat het haar pijl was. In de mijn ging Anne-Marie als een van de laatsten zodat ze kabels kon verwisselen. Maar verwisselen was niet nodig omdat de eersten al fouten hadden gemaakt. De luciferpuzzel is niet besproken in de uitzending.

20120308b Aflevering 7: Bij de stier schreef Anne-Marie de woorden op de kop waar ze niet zichtbaar zouden zijn. Ze gooide in beeld een krijtje weg: leuke actie. Anne-Marie voorspelde natuurlijk wat iedereen ging doen bij het abseilen. Ze had voor zichzelf gezegd dat ze het wel ging doen en het koste meer moeite dan verwacht om ook echt te gaan abseilen. De kunstopdracht is niet besproken in de uitzending.

Aflevering 8: In het doolhof liet Anne-Marie zich met opzet pakken. Ze ging als laatste en had het geluk dat de enveloppe met het meeste geld nog klaar lag. De opdracht op het plein is niet besproken in de aflevering evenmin als het kwartetten. Maar bij die laatste opdracht stond toch geen geld op het spel.

Aflevering 9: De ontvoering van Liesbeth is niet besproken in de uitzending. Hier had Anne-Marie een belangrijk aandeel in het slagen van de opdracht.

Samenvattend: een acceptabel aantal Molacties. Wel jammer dat het uiteindelijk Tim blijkt te zijn die 10.800 euro uit de pot haalde in het Höfðihuis. Het claimen van de pijl was erg slim en het weggooien van het krijtje kwam goed in beeld. Dat zijn de acties waarmee Mol Anne-Marie over een paar jaar nog herinnerd zal worden.

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 09/03/2012, 01:51

@ErikT: dank voor deze weblog en het werk dat je erin gestoken hebt!

Reactie van Arjan
Datum: 09/03/2012, 07:48

Beetje jammer dat Anne-Marie mocht horen wat de anderen overlegten in het Hofdihuis bij de onderhandelingen.

Reactie van Annemarie
Datum: 09/03/2012, 09:07

Dank je wel voor je geweldige blog .
Met heel veel plezier gelezen en helaas ik zat ook op de verkeerde mol .

Reactie van Joris
Datum: 09/03/2012, 09:57

Dankje voor deze blog.
Het lijkt nu allemaal dat de mol veel heeft gedaan om de pot te belazeren. Dat is niet zo. Het enige wat ze heeft gedaan is zorgen dat niemand denkt dat zij de mol is. Voor de rest saboteerde ze weinig.

Niemand had ooit kunnen raden dat zij de mol is, omdat zij degene was die veel kandidaatspunten had. Dan mag je er eentje wegstrepen bij die pijl en boog opdracht.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 09/03/2012, 10:46

@Joris, misschien kloppen de criteria van kandidaatsacties niet.

Beide finalisten zaten op de goede mol dus zo onopvallend was ze nu ook weer niet. Zat Tim ook niet op Annemarie?

Bedankt voor de blog!

Reactie van Tritorus
Datum: 09/03/2012, 12:35

Op de WIDM website staan de molacties netjes toegelicht en @Arjan het meeluisteren bij de onderhandelingen vind ik juist een elegante zet van de regie! Goed gespeeld door Anne-Marie.

Bedankt Erik, zit er nog een nabeschouwing in?

Reactie van Hans van Dijk
Datum: 10/03/2012, 16:34

Als Hadewich heeft gemerkt dat Anne Marie haar rake pijl claimen als de hare, heeft Anne Marie Hadewich al vroeg de overwinning geschonken. Toch? Het is dus nog maar vraag of dit zo’n goede mol actie is.

Reactie van Jordy
Datum: 10/03/2012, 19:48

Ze merkte het niet maar ze had wel een vermoeden.

Geef een reactie