widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2012
Z m D w d v Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 10: Samenvatting

Op een geheime locatie in Nederland komen de tien kandidaten van Wie is de Mol? 2012 bij elkaar. Samen kijken ze terug op een geslaagde serie. Maar de kijker zit natuurlijk op de ontknoping te wachten. Hadewych pakt het geld en Anne-Marie is de Mol!

Reacties

Reactie van teun
Datum: 08/03/2012, 21:31

Een teleurstelling. AM was op basis van acties niet als mol te ontdekken. De vuurpijlopdracht is m.i. discutabel. Men doet nu voorkomen dat AM niet raak geschoten heeft. Al zou dat werkelijk waar zijn: dat was voor de kijker niet te ontdekken. Alleen op basis van de verborgen hints was de mol misschien te ontdekken. Andere kandidaten molden (bewust dan wel onbewust) misschien nog wel meer. Veel opdrachten kwamen in de terugblik niet eens terug, bv de schietopdracht in het western decor, waar Liesbeth duidelijk aan het mollen was. De lampenopdracht (bij Liesbeth de kabel om de paal, waardoor de draad te kort was) was dus geen molactie, maar per ongeluk. De pot legen bij de onderhandeling was ook niet moeilijk: ze kon immers alle gesprekken afluisteren! Kortom: voor mij is AM de slechtste mol, die ik heb gezien. Over aan anticlimax gesproken….

Reactie van Vosel
Datum: 08/03/2012, 21:36

Hier komt de kater….

Één echte goede molactie gezien bij het boogschieten.

O, het was geen eens een echte molactie waardoor er geld uitging.

Reactie van Jordy
Datum: 08/03/2012, 21:45

Nou, ik vind dat ze het keurig heeft gedaan. Vliegtuig een prima actie, de krijtjes actie, het boogschieten was DE actie van dit jaar, het voorspellen bij de bruggen.

Ja, ze heeft het prima gedaan.

Reactie van Tumtum
Datum: 08/03/2012, 21:50

Vreemd Teun .. ik had Anne-Marie al na aflevering twee als hoofdverdachte … doordat ze duidelijk voorkennis had. Zeker als je weet dat die 2500 euro een rookgordijn was, wat velen die Anne-Marie verdachtten al min of meer voorzien hadden heeft ze van alle kandidaten (misshcien op Liesbeth na) het minst opgebracht en echt bij bijna elke opdracht wel iets gedaan om de opdracht te verpesten, zij het dta het niet altijd lukte, of nodig was omdat de anderen het al verpest hadden. Maar daar kan de Mol niets aan doen. … Ze is verre van de beste Mol ooit, maar ik vind er beter en leuker dan de drie die haar voorgingen. Misschien teleurgesteld omdat je het zelf niet zag?

Reactie van invmat
Datum: 08/03/2012, 21:50

Boogschieten: Chapeau!
Krijtje: Leuk 😛 !
Rest:

Anne-Marie:
“Tja, ik heb de rest het laten verzieken, Ik stond erbij en keek ernaar. Ik verziekte niets, maar deed ook niet mijn best.”

Jawel dames en heren, dit seizoen van Wie is de Mol? telde 2 molacties van de mol! Hoera!

Ik ben het met zwft eens, dit is nu echt Wie is de Giraffe?

Reactie van Tumtum
Datum: 08/03/2012, 21:57

Al moet me wel van het hart dat ik het erg jammer vindt dat de Mol bij een aantal opdrachten gewoon expres niet gemold heeft (munitiedepot, vliegtuigvragen) of heel passief (Tim niet tegenhouden als hij een jurk aandoet). Iets gedurfder had zeker gemogen.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 22:06

Toen Milouska de mol bleek te zijn, waren de eerste reacties ook zuur. Nu hoort ze in het lijstje beste mollen….Tsja.

Annemarie was een leuke mol. Al van de eerste opnamedag verdacht bij veel kandidaten.

Ik vind de streek met haar afbeelding op het mollengeld geweldig: de penningmeester is meestal de minst verdachte persoon in de groep en die had meer kennis kunnen hebben als hij/zij het hem toevertrouwde iets beter bekeken had.

Dat had in de groep onverdachte personen een voorsprong kunnen geven op de rest van de kandidaten. Elke kandidaat doet wel eens molse acties. Het is anders gelopen maar een goede zet van de regie om de groep dit zeer bekende spelletje te laten spelen.

Reactie van Tritorus
Datum: 08/03/2012, 22:07

Is die Tim toch nog aardig aan het twijfelen gebracht, en AM kon risicoloos groen stemmen! Nogal passieve molacties, maar speelde wel actief haar rol, misschien wel te gedreven onzichtbaar?

Reactie van invmat
Datum: 08/03/2012, 22:09

@Kaus Australis: Ik kan je ervan verzekeren dat Milouska meer dan 2 molacties had.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 22:10

Volgens mij is Tim aan het twijfelen gebracht door Annemarie, in de uitzending was dit het laatste gesprek wat hij voerde.

Bovendien doet hij een typische kandidaatsactie: omdat hij zelf erg twijfelt en het niet weet de verdenking op zichzelf vestigen.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 22:12

@ invmat O, maar Annemarie had ook meer dan twee molacties, het gaat om de (zelfbedachte) definitie van “molactie”.

Reactie van teun
Datum: 08/03/2012, 22:19

Milouska vond ik inderdaad ook geen topper, maar AM, hoewel een leuk karakter voor dit programma, was als mol gewoon niet goed. De hint “I am” in aflevering 4 had ik ook (net als bijna iedereen) gezien, maar leek mij te opvallend. Puur afgaand op gedrag en manier van spreken bij interviews was Liesbeth wel duidelijk. Ook haar uitspraak bij de finale “Ik heb er uitgehaald, wat er in zat.” Ik vond Dennis Weening wel een goede mol, Inge Ypenburg ook wel, Patrick Stoof en Jon van Eerd waren wel ook wel oké, Kim Pieters zozo. Nee, objectief gezien was dit geen sterke mol. Het zou mij ook niet verbazen dat ze bij de vuurpijlopdracht werkelijk raak geschoten heeft. Hadewych spreekt haar ook niet tegen bij het opeisen van de “eer” wie raak geschoten heeft. Een goede mol had bij die opdracht zo snel mogelijk de pijlen weggeschoten, zodat andere kandidaten zo min mogelijk pijlen konden afschieten. Met name de wijze waarop het dit seizoen gegaan is, heb ik er vrede mee dat ik op de verkeerde mol zat.

Reactie van invmat
Datum: 08/03/2012, 22:21

@Kaus Australis:

molactie

Daar zit het woord actie in: iets doen.

90% van haar molbiechten was: O, ik heb de rest het laten verzieken en ik hoefde niets te doen.

Tja…

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 22:32

@ invmat: Joh, vergeet niet dat dit de 12e reeks is.

De kandidaten kennen dit oud-hollandsspelletje dat WIDM heet.

Daarnaast zijn deze kandidaten niet alleen fan van het programma, maar ook nog eens gewend aan camera’s. Er valt gewoon niet meer (meer) te mollen dan Annemarie heeft gedaan.

Het is een televisieprogramma en het is mooie televisie. Ik ben altijd weer opgetogen als ik de mol kan kijken en volgen, zo’n drie maanden lang. Heerlijk, wat een televisie!

Het zou leuk zijn als de regie een high-tech hint zou verstoppen die voor molloten te ontdekken zou zijn maar het het maakt het programma niet minder.

Gelukkig komt er een 13e reeks.

Reactie van invmat
Datum: 08/03/2012, 22:40

Niet meer kunnen mollen?

Ze heeft de ontvoeringsopdracht op het laatste moment laten slagen door te zeggen waar Liesbeth zat. Ze heeft Tim gestopt bij toren. Ze heeft een gedeelte van luciferpuzzel opgelost. Het had echt wel gekund…

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 22:47

Je bent kijker, geen deelnemer aan het spelletje en groepsproces.

Voor de mol zaten er niet meer mogelijkheden in en ze heeft het binnen deze beperkingen goed gedaan en wederom voor prachtige televisie gezorgd.

Niemand zit te wachten op een mol die in de eerst opnamedag met zgn uitgesproken “molacties” nat gaat voor de rest van de kandidaten en kijkers, toch?

Mooi programma, tot de volgende reeks.

Reactie van Tess
Datum: 08/03/2012, 23:01

Minste Mol sinds 2008. Wel erg weinig ‘echte’ Molacties (allen de stier). Beetje teleurstellend. Geen leuke, verassende, goede Molacties helaas.
Wel erg leuk dat Hadewych heeft gewonnen.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 08/03/2012, 23:14

De reeks van 2008 was geen hoogstandje van deze programmareeks maar als makers heb je het maar te doen met de beelden die je geschoten hebt.

Ik vond 2012 boeiend en spannend tot het einde. Topmontage!

Reactie van zwft
Datum: 09/03/2012, 00:19

Mijn voorspelling van de mol, de verliezer en de winnaar klopte. Het enige waar ik me uiteindelijk op gericht heb waren de titels van de afleveringen die op AM leken te wijzen.
Mijn beurtensysteem dat elke afvaller correct heeft aangewezen klopt als een bus, maar was blijkbaar toeval.

Ik wil niet perse negatief doen maar Anne-Marie heeft feitelijk bijna niets hoeven doen:

Dropping: Anne-Marie heeft niets speciaals hoeven doen.
Gletsjer: Anton Jongstra zegt zelf in een interview dat dit een slechte opdracht was.
De Brug: Anne-Marie laat zich makkelijk neerschieten: molactie
De Trap: Anne-Marie besluit niet te mollen. oh?
Jeeps: Anne-Marie geeft de V, de I en de N en toch raadt niemand het…als de mol al hints moet geven ipv mollen….tja.
Rooksignalen: Anne-Marie hoefde niet te molen.
Riverjet: gezeur over Williams bord maar verder niks.
Jokerspel: Anne-Marie pakt net als een aantal anderen een joker.
De toren: Anne-Marie zegt alleen maar dat Tim er niet in moet gaan; het is Hadewych die de meeste moeite doet om mensen buiten te houden. Maar er wordt toch juist geld verdient door er niet in te gaan… waarom moedigt Anne- Marie dan niemand aan om erin te gaan?
Munitiedepot: Anne-Marie hoeft niets te doen.
Snorkelen: ging ook buiten Anne-Marie om mis.
Executie: De regie was hier aan zet, niet Anne-Marie. Echt slecht, want het had wel degelijk gekund. Het klopte dus dat Tim naar groen was gegaan.
Vliegtuig: Anne-Marie deed niets om foute antwoorden te corrigeren, ja hehe.
Westerndorp: Anne-Marie laat zich passief afschieten.
Kasteel: Anne-Marie had hier goed kunnen mollen door er voor te zorgen dat Tim niet de juiste straat vond maar ze deed het niet.
Boogschieten: Anne-Marie hield geen geld uit de pot maar eiste wel de rake pijl op, goed gedaan, maar niet te achterhalen door de beelden.
Het licht: Anne-Marie laat zich afschieten zoals de anderen.
Vispuzzel: ze had kunnen struikelen o.i.d. aan het eind maar ze legde de balk op tijd neer.
De stier: een krijtje weggooien? Het andere krijtje werd doormidden gebroken. Bovendien waren ze ruim op tijd boven dus ze heeft te weinig vertraagd.
Drie bruggen: slecht voorspeld.
Schilderijen: niks gedaan.
Gedrag: Tim klaarde het klusje al.
Labyrinth: ze liet zich pakken maar ze had idioot veel mazzel met die 1250. Ze had ook als eerste kunnen gaan en sowieso die 1250 kunnen pakken, maar dat deed ze niet.
Casino: hoefde niet gemold te worden
Ontvoering: liet ze slagen… want ja het is zo leuk om geld in de pot te brengen….?

Ik kan er niets anders van maken dat Anne-Marie niet uit haar zelf actief gemold heeft met een minder-geld-in-de pot resultaat, behalve bij de brug waar ze zich liet neerschieten.

De vraag is wat we hier dan eigenlijk hebben zitten te doen.

Reactie van Talpa
Datum: 09/03/2012, 01:38

Voor de mol zal er altijd een spanningsveld blijven tussen molacties uithalen en niet opvallen als mol. Vanuit de programmamakers geredeneerd kan ik me goed voorstellen dat het motto is: liever twee keer te weinig gemold dan één keer te opvallend. Niets is zo funest voor het programma als een overduidelijke mol.

Maar dat neemt niet weg dat het aantal echte mollenstreken inderdaad wat laag is dit jaar. Misschien moet er volgend jaar bij het bedenken van de opdrachten nog beter nagedacht worden over hoe de mol goed en onopvallend te werk kan gaan.

@erikt: Er zullen nog wel wat nabeschouwingen/evaluaties komen, maar ik wil je nu alvast bedanken voor het bijhouden van deze blog, wat ongetwijfeld heel veel tijd zal hebben gekost. Maar ik heb weer genoten van je analyses en theorieën. En ook van de inbreng van de bezoekers, ik vind dat hier op een hoog niveau over het programma wordt gepraat. Dus deze blog was echt een toegevoegde waarde voor het volgen van WIDM. Je was dit seizoen niet zo gelukkig met het voorspellen van de afvallers en de mol, maar ik hoop wel dat je volgend jaar weer net zo fanatiek bent en voor revanche gaat. Deze pagina blijft namelijk bij de bookmarks staan 🙂 Thanks en keep up the good work!

Reactie van Anne
Datum: 11/03/2012, 11:19

Muziekvraagje: in de Arena, vlak voor de bekendmaking wie de mol, winnaar en verliezer is, wat is dat voor muziek? Wie weet dit? Het is echt SUPERMUZIEK en ik zoek deze muziek.
Zie filmpje op http://avro.nl/wieisdemol/Player/AVRO_1489852/video en dan de muziek vanaf 6:13.
Ik hoop dat iemand dit weet.

Reactie van erikt
Datum: 11/03/2012, 12:55

http://www.youtube.com/watch?v=Z0kGAz6HYM8

Reactie van Anne
Datum: 11/03/2012, 13:07

@erikt
Thanx !!

Geef een reactie