widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2012
Z m D w d v Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Wie is de Mol?

20120307a Op donderdag 8 maart 2012 wordt de identiteit van de twaalfde Mol van het programma Wie is de Mol? bekend gemaakt? Wie zal het zijn? We verwachten dat de traditionele bekendmaking van de winnaar of de verliezend finalist dit seizoen zal worden overgeslagen en dat meteen Hadewych zich bekend zal maken als Mol.

Wie het ook zal worden, de kijker zal nog wel een paar vragen beantwoord willen zien over het seizoen 2012. Als Liesbeth niet de Mol is dan willen we horen wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld bij het onderhandelen in het Höfðihuis. Als Hadewych niet de Mol is dan zijn we benieuwd op wie Marit en Frits hebben gestemd toen ze moesten vertrekken. Als Anne-Marie de Mol is dan willen we weten waarom ze zowel bij het boogschieten als bij de ontvoering van Liesbeth 2500 euro in de pot speelde. Een vergelijkbare vraag kan je stellen als Hadewych de Mol is maar dan over het abseilen (+1000), over de troostvraag bij de pleinopdracht (+500) en over het doolhof (+500).

We zullen het zien. En wie verdenkt de lezer van deze blog als Mol?

Reacties

Reactie van Tritorus
Datum: 07/03/2012, 12:01

Spel wordt dit seizoen meer; Waar-is-de-mol ons echt getoond, en de acties van de mol zelf zijn minder belangrijk, triviaal of juist bedoeld om ons op een dwaalspoor te zetten. Regie wil kennelijk kost-wat-het-kost voorkomen dat molloten de mol kunnen ontmaskeren.

Reactie van Tritorus
Datum: 07/03/2012, 12:11

Ik verdenk AM en verwacht dat het boogschieten en de ontvoering resultaat eenvoudigweg als missers van de mol wordt neergezet.
De regie is er denk ik wel trots op en blij mee.

Reactie van Luc
Datum: 07/03/2012, 12:30

Ik verwacht Liesbeth als mol vanwege de onderhandelingen en ook het feit dat ze van de finalisten duidelijk het minst in de pot heeft gebracht. Anne-Marie wordt dan de winnares.

Reactie van Avogadro
Datum: 07/03/2012, 13:24

Eens met @Luc

Het mollen bij de onderhandelingen in het Höfðihuis zal toch wel worden uitgelegd? En Liesbeth heeft daar in het faire scenario als enige een goed uit te leggen molstrategie.

Reactie van belgische mol
Datum: 07/03/2012, 14:06

Ik vond het een fantastisch seizoen, misschien niet zozeer de opdrachten maar door de variëteit onder de kandidaten. Het is duidelijk dat vooral dit seizoen de kandidaten bezig waren om hun medekandidaten maar ook de kijker op een dwaalspoor te brengen. Bovenal was het toch ook wel een spannende reeks, de eliminatie was voor mij altijd nagelbijten!

Voor mij is het wel duidelijk, Hadewych is mijn mol, vanaf het begin. De titel van aflevering 4 is heel duidelijk: iemand anders, dus niet de mol, is veranderd in zijn of haar stemgedrag. Dat wil zeggen dat onder degene die zich gehouden hebben aan het stemafspraak de mol zit. En dan blijven Hadewych en Anne-marie over. Liesbeth degene die anders heeft gestemd; kijk naar haar reactie bij de onthulling van de laatste stem, luister hoe ze het debat rond het stemgedrag van de kandidaten afblokt aan het begin van aflevering 5, en tenslotten in aflevering 8 na de doolhof opdracht nog maar eens weigert om over de onderhandelingsopdracht te praten met als argument dat het voorbij is en geen zin heeft daarover te praten. Dat is duidelijk het gedrag van iemand die zich schuldig voelt en niet van de mol, want waarom zou die zich schuldig voelen over een lege pot? En Anne-marie is te fantiek, ook al vanaf de eerste aflevering. De mol kan het zich nooit veroorloven om zich gedurende heel het avontuur af te sluitren van de groep en zich te isoleren, onmogelijk. Bovendien was het erg duidelijk dat het door Anne-marie was dat de allerlaatste opdracht lukte, voor de volle 100%!

En dan blijft enkel de mol, Hadewych, over. Morgen zullen jullie ogen openvallen. Scheermes van Ockham, dank u wel.

Reactie van zwft
Datum: 07/03/2012, 14:46

Volgend jaar: ‘Wie Is De Giraffe’.

Geen van de overgeblevenen verdient het om mol te zijn. Dit jaar was de regie de mol en ik de gefrustreerde en teleurgestelde kijker.

Reactie van Tess
Datum: 07/03/2012, 14:57

Nog steeds Liesbeth, al begin ik wel weer heel erg te twijfelen. Eigenlijk is het voor mij gewoon Liesbeth omdat ze simpelweg het minst geld in de pot heeft gebracht en omdat ik denk dat ze in het Höfdihuis zeker heeft gemold. Bovendien hebben zowel Hadewych en Anne-Marie voor een Mol wel erg veel geld opgehaald…
Ben erg benieuwd naar de uitzending van morgen!!! 😀

Reactie van Tritorus
Datum: 07/03/2012, 15:07

@zwft Wen er alvast maar aan en ga vooral door!
Met opnieuw meer dan 2 miljoen kijkers morgen gaan we hier meer van krijgen.

Reactie van Talpa
Datum: 07/03/2012, 15:47

Anne-Marie is nog steeds mijn mol. Het boogschieten, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Was het per ongeluk raak? Of claimt ze ten onrechte de pijl van iemand anders? Het was in ieder geval wel een goed rookgordijn. 🙂

Bij de ontvoering kreeg ik sterk de indruk dat deze opdracht wel MOEST slagen van de regie, om nog een beetje geld in de pot te krijgen. Ze waren volgens mij echt niet op tijd bij Liesbeth, maar daar werd een oogje dichtgeknepen. Anne-Marie liet tijdens de rit het zoeken van de juiste plek ook steeds over aan Hadewych, ondertussen reed ze nog een beetje verkeerd om toch te kunnen zeggen dat ze gemold heeft. En toen Hadewych niet zelf de juiste plek kon vinden, heeft Anne-Marie nog een handje geholpen. Wellicht omdat ze dacht dat de tijd toch al verstreken was. En wellicht om dat ze wist dat de regie deze opdracht graag wilde laten slagen.

Reactie van invmat
Datum: 07/03/2012, 17:35

Ow Erik,

2005 ===> JUIST
2006 ===> JUIST
2007 ===> JUIST
2008 ===> JUIST
2009 ===> JUIST
2010 ===> JUIST
2011 ===> JUIST
2012 ===> ONJUIST

Dit gaat een hele pijnlijke herinnering voor je worden waar je nog veel nachtmerries over zal hebben… (of… misschien ben ik hier wel degene die er compleet naast zit met Liesbeth als mol, maar ik ga er niet van uit ^^ )

@Talpa: Dat laatste ben ik met je eens, ik geloof er niks van dat die opdracht was geslaagd, ze dachten alleen maar: mooie televisie als hij wel slaagt.

Reactie van zwft
Datum: 07/03/2012, 17:50

Blijft bij AM als mol, HW als winnaar en LI als verliezer op basis van alle aanwijzingen gedeeld door het aantal deelnemers x de hersenen van hadewych + de bilsterkte van Frits, de wortel van de mol en de PimPam Pet van William waar alles niets is wat het wel blijkt te lijken + de regie fouten maal het uitgelekte rode scherm van Marit zonder een televizierring aub en zijdelings medegenomen het beurtensysteem dat alleen ik nog schijn te begrijpen. Amen.

Reactie van Vosel
Datum: 07/03/2012, 18:58

@belgische mol

Je kan elke titel wel interpreteren zoals je wilt. Titel van aflevering 1 is ‘De eerste twee uur’ => Wie is de eerste twee afleveringen (twee uur) als eerste steeds aan het woord/in beeld? => Liesbeth… In aflevering 3 is zij dit niet meer.

Zij is de eerste, in de eerste twee uur…

Nog iemand anders, die de titels wil omvormen naar zijn mol?

Reactie van IJburger cs
Datum: 07/03/2012, 19:47

Sinds de onderhandelingsopdracht zit ik steeds meer op Liesbeth, maar op het laatste moment ga ik naar AM. Waarom? Vanwege de briljante analyse van zwft hierboven. Vooral het meerekenen van de bilsterkte van Frits heeft me overtuigd! 🙂
Ik hoop dat zwft er morgen toch nog plezier in heeft. De onvoorspelbaarheid heeft tenslotte ook zijn charme.

Reactie van Mgm
Datum: 08/03/2012, 00:21

Anne-Marie is de mol. Toen Art bij de onthulling alsnog het woord jongens in de mond nam, was voor mij bewezen dat het een hint was en de hoofdletters in de titels van de afl. wijzen er ook nog eens naar als anagram (zie site Heinz).

Reactie van IJburger cs
Datum: 08/03/2012, 11:30

Ik weet niet of het al een keer is opgemerkt (ik ben namelijk niet een heel fanatieke moljager), maar op de officiele site van De Mol zie je op de foto waarop je kan aangeven wie je verdenkt dat iedereen zijn handen naar beneden heeft behalve Anne-Marie, die haar armen over elkaar heeft. Een aanwijzing of iets te overduidelijk?

Geef een reactie