widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Opnieuw bekeken

Eens kijken of we tot nieuwe inzichten kunnen komen door het opnieuw bekijken van aflevering 2 met speciale aandacht voor de drie finalisten.

20120226a Bij het traplopen pakt Liesbeth onmiddellijk de telefoon en heeft zo de controle over de opdracht. Was dat een slimme actie van de Mol? Hadewych roept bij de derde som 18 en 2, en Anne-Marie 18 min 2. Verdacht, het moest 18 maal 2 zijn. Hadewych rekent de vijfde som goed uit: 22+12+2 = 36. William maakt een fout bij de zesde som (39+1) maar Hadewych zegt het ook fout (39+2). Het moest 1-2+39 zijn. De drie dames lopen steeds vooraan in de groep en doen allemaal lang mee in dit spel.

20120226b In de jeepopdracht zat de Mol in een auto. De opdracht is helemaal in kaart gebracht door Rat. Het ziet ernaar uit dat de auto van Frits verkeerd is gereden bij het maken van de N. Op dat punt had Hadewych de portofoon en wisselde Tim naar Liesbeth als chauffeur. In de beelden heeft Hadewych problemen met het bedienen van de portofoon en helpt Liesbeth haar (22:27). Hadewych corrigeert Frits als hij ze de verkeerde kant opstuurt (23:41). De auto van Anne-Marie rijdt goed.

Als ze het woord moeten herkennen, corrigeert Anne-Marie een keuze van Maarten (26:19). Ze herkent een V, I en N, en corrigeert nogmaals een fout van Maarten (26:51). Maar dan laat ze wel Maarten het foute antwoord geven zodat de opdracht mislukt. Bij de nabespreking van de opdracht in de bus (27:52) zegt Anne-Marie dat Maarten het foute antwoord gaf terwijl ze zelf twee letters goed had. Schuift daar de Mol de schuld van een mislukte opdracht op iemand anders?

Hadewych komt op 29:48 Dio vragen waarom hij voor Anne-Marie koos voor het zoeken naar de oplossing bij de jeepopdracht. Zou een Mol dit soort vragen stellen?

20120226c Liesbeth en Hadewych stemmen voor Maarten als persoon met een speciale taak bij de rooksignalen. Of Anne-Marie dat ook doet is net niet te zien (31:56). Liesbeth voert op de eerste post de opdracht perfect uit. Ook Hadewych doet het goed op de tweede post. Zij staat op een betere positie dan Liesbeth want zij heeft zowel invloed op verzenden als op ontvangen. De opdracht slaagde vooral dankzij post drie (Dio/Tim) maar daar zat de Mol dus niet. Bij post vier wordt het interessant. Post drie zendt “3”. Dat is fout, correct was “4”. Anne-Marie twijfelt tussen “3” en “4” en laat Frits tussen de twee kiezen. Is dat nu een actie van een kandidaat of een sluwe Molactie? Bij de keuze van het complete antwoord laat ze opnieuw het initiatief aan de andere kandidaat. Ze is wel erg blij als de opdracht alsnog slaagt.

Een huilende Hadewych bij het vertrek van Dio. Zal de Mol niet een van de meest stressbestendigen zijn? Maar ook Anne-Marie had zo’n moeilijk moment (afl. 8, 26:56). Dan blijven er niet veel verdachten meer over.

Wat heeft deze aflevering opgeleverd? Verdachte acties voor alle drie finalisten. Ook kleine positieve acties voor alle drie, de meeste voor Anne-Marie. En nog een zwak moment van Hadewych. Voor wat betreft de vraag Wie is de Mol? levert deze aflevering een overwinning op punten op voor Liesbeth.

Geef een reactie