widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Onze keuze

20120210d Frits naar huis! Hij is dus niet de Mol. Zijn vertrek was niet helemaal onverwacht gezien de afvallersaanwijzingen. Maar Frits als Mol was de enige manier om het resultaat van de onderhandelingsopdracht uit te leggen zonder dat de Mol hulp heeft gekregen. Wat er daar is gebeurd, snappen we niet. We zijn dan ook erg benieuwd naar de uitleg.

Enfin, op zoek naar een andere Mol. De onderhandelingsopdracht laten we vallen als basis voor een Molkeuze. We gebruiken alleen de opdrachten van de afleveringen vijf en zes:

  • Vliegtuigvragen: goede antwoorden kwamen van Liesbeth, Tim en William (2x); foute antwoorden van Hadewych en William (Marits vraag); Anne-Marie vond haar goede antwoord niet zelf.
  • Wild West: Anne-Marie en William verspeelden 500 euro. Liesbeth speelde indirect 1500 euro in de pot.
  • Speurtocht: glansrijk geslaagd; kleine sabotageactie van William en gidsen Hadewych en Liesbeth
  • Pijl en boog: Anne-Marie verdient 2500 euro. Hadewych en Tim zien er verdacht uit
  • De mijn: verdachte acties van Liesbeth, Tim en William
  • Luciferpuzzel: Anne-Marie en Tim verdienen de 2000 euro. William verdient de eerste 1000 euro maar werkt wel tegen bij de tweede

Het zou niet uniek zijn als de Mol in deze fase van het spel geld in de pot brengt. Maar Anne-Marie, Liesbeth en Tim sluiten we op basis van dit lijstje toch even uit. Kiezen tussen Hadewych en William is niet eenvoudig. Hadewych lijkt weinig fout te doen maar ze heeft evenmin veel geld in de pot gebracht. Bij William gaat van alles mis maar hij bracht ook wel al wat geld in de pot. Geen van beide wordt volgens de beelden verdacht door de anderen. Lastig.

Als Hadewych de Mol is dan zijn haar acties subtieler dan die van William, als hij de Mol is. Het zou leuk zijn om weer eens een subtiele Mol te hebben. We gaan daarom nu voor Hadewych als Mol.

Reacties

Reactie van Jordyep
Datum: 11/02/2012, 10:22

Dat lijkt me een prima keuze.

Ik moet je echter waarschuwen, de roodshowhint kan weer naar hadewych wijzen (vrij sterke uitleg)

Reactie van Avogadro
Datum: 11/02/2012, 11:03

William manifesteert zich vaak nadrukkelijk in de opdrachten. Een mol probeert controle te houden op wat er gebeurt. Dat zie ik. Daarom is William de mol.

Reactie van joris
Datum: 11/02/2012, 12:33

Ik ben echt heel erg blij dat mensen zich nu ook gaan focussen op William. Ik had hem als mijn mol al vanaf aflevering 2 tot heden.

Ik dacht echt heel even dat William eruit zou gaan, omdat hij als 4e zijn scherm te zien kreeg wat toch best laat was.

Reactie van joris
Datum: 11/02/2012, 12:37

Ook zei ik dat wanneer na de onderhandelingsopdracht de mol actief zou zijn het willliam of marit zou zijn. Opeens is William slecht bezig. Dat pas NA de onderhandelingsopdracht. Het lijkt nu opeens een stuk logischer.

Reactie van Luc
Datum: 11/02/2012, 12:45

William wordt verdacht neergezet maar op basis van de eerste opdracht (dropping) en de onderhandelingen (deed hij niet aan mee) is het onwaarschijnlijk dat hij de mol is.

Ik baseer mij nog steeds op de onderhandelingsopdracht, de mol heeft beslist doorgekregen wat het resultaat is van de onderhandelingen en kan zijn stem naargelang het resultaat aanpassen. Ik concentreer mij dus op Liesbeth en Tim waarbij ik de eerste meer verdenk op basis van minder positieve acties.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 11/02/2012, 13:13

Ik vind de Roodshowhint naar de afvaller naar Liesbeth verwijzen.

Lijkt me een geweldige wending in het spel: iedere overgebleven kandidaat noemde haar als mogelijke mol, bij sommige met stip op één zoals Frits.

William vind ik in de loop van de afleveringen steeds meer als kandidaat opvallen; van Hadewych zijn mij te weinig mollige acties opgevallen.

Eerder wat sullig, meegaand gedrag in de niet constuctieve ideeën van anderen. Ze staat niet op de voorgrond in de groep, ze mocht de extraverte Annemarie en Frits duidelijk wat minder en komt daar openlijk voor uit.

Ik weet het niet, Hadewych als subtiele mol.

Afgaande op de onderhandelingsopdracht zat ze natuurlijk wel weer in goede molpositie, dit in tegenstelling tot William.

Reactie van zwft
Datum: 11/02/2012, 14:47

De onderhandelingsopdracht heb ik al vele malen uitgelegd. Dat was ook de hoofdreden om van Marit op William over te stappen.

Reactie van zwft
Datum: 11/02/2012, 17:31

@ Erikt: nog een kleine tip; het is wellicht handig om aan de officiële opdrachttitels vast te houden:
-boogschieten
-het licht
-vispuzzel

Reactie van belgische mol
Datum: 11/02/2012, 19:58

@erikt: wat een verassing! je bent op hadewych overstapt, blij dat te lezen!

@zwft: het is goed dat we verschillende (tunnel)visies naast elkaar kunnen leggen op een blog. dat schept sowiso een scherpere kijk op de zaken. het is soms confronterend maar zeker leerrijk! ik volg de mol al sinds de allereerste aflevering al 15 jaar geleden! een blog zoals de deze waar iemand veel moeite insteekt vind ik fantastisch. in die zin vind ik ook dat je soms overdrijft en dingen op de spits drijft wat voor niets nodig is. doch, zeker blijven bloggen

terug naar de mol, hadewych dus :p ik blijf bij mijn overtuiging dat ze in de meeste opdrachten een cruciale positie blijft innemen en zeer subtiel de groep stuurt.
kijk hoe ze de allerlaatste seconden van van de vis opdracht toch nog probeert te klungelen met die balk, en hoe ze treuzelt om die neer te leggen
wat een lef om tijdens de pijl en boog opdracht de vrijstelling te willen pakken als art de groep erop wijst, super rookgordijn
“you have made my day” zegt ze tegen de passagier in de vorige aflevering die haar het foute antwoord bezorgde
en ga zomaar door..in deze fase van het spel weet de mol duidelijk door wie hij of zij verdacht wordt. daarom zal de mol altijd proberen om te gaan met kandidaten die hem of haar niet verdenken om zo beter te kunnen mollen
hadewych wordt dikwijls in verband gebracht met een kruis en met het woord “wijsheid”, iemand een idee waarom?
en nu mollen maar!

Reactie van zwft
Datum: 11/02/2012, 22:34

@belgische mol
Absoluut leerrijk en leuk en ik heb ErikT al eerder bedankt voor dit forum. Wat je bedoelt met dat ik dingen op de spits drijf snap ik niet goed. Als ik het ergens niet mee eens ben dan zeg ik het, maar altijd op inhoud en met argumenten. Ik hoor graag waar je op doelt.

De betekenis van de naam Hadewych is oorlog/strijd. Dus ik weet ook niet waar dat ‘wijsheid’ vandaan komt.

Reactie van zwft
Datum: 11/02/2012, 23:19

De keuze voor Hadewych vind ik onbegrijpelijk.
Ik ben alle opdrachten nog eens nagegaan en ze heeft vaak heel goed meegewerkt. 2x een joker gepakt, zoals zovelen en 1 vraag in het vliegtuig fout beantwoord (wie zou dat antwoord wel geweten hebben?). Ze zat vaak in een niet-mol groep en als ze wel de mogelijkheid had molde ze niet terwijl het goed kon.

De kasteelopdracht deed ze bijvoorbeeld heel goed terwijl ze daar gemakkelijk had kunnen klooien. Boogschieten deed ze ook goed. Bij de Gletsjer zat ze in de verkeerde groep om te mollen. Snorkelen deed ze ook prima. Bij de onderhandelingsopdracht zat ze op een behoorlijk slechte positie.

Ik vond Hadewych ook niet klungelen met die balk. Met z’n tweeën een balk tillen is al gedoe en dan moest ze ook nog achteruit lopen.

Maar goed. Ieder zijn keuze.

Reactie van Tumtum
Datum: 12/02/2012, 14:15

@zwft:

“2x een joker gepakt, zoals zovelen en 1 vraag in het vliegtuig fout beantwoord (wie zou dat antwoord wel geweten hebben?). ”

Ze heeft goed haar best gedaan om het goede antwoord van Frits (gegeven door Liesbeth) toch om te buigen naar een fout antwoord.

“Boogschieten deed ze ook goed.”

Helemaal niet. Ze schoot verschrikkelijk naast met als gevolg dat ze in de schuttersgroep kwam, wat goed is voor de Mol. Misschien deed ze daarna wel ‘goed haar best’ mar ze heeft het vlot niet geraakt. Perfect voor een Mol. (‘Kijk mij eens goed bezig zijn’ maar niet de opracht laten slagen)

“Snorkelen deed ze ook prima.”

Maar ze verwisselde wel Tim en Marit en liet dat duidelijk aan Marit horen, zodat die op een verkeerd been werd gezet.

“Bij de onderhandelingsopdracht zat ze op een behoorlijk slechte positie. ”

Mee eens, maar toch vond ik dat ze hier een goede tactiek had, zie mijn reactie op die opdracht.

Reactie van Heinz
Datum: 12/02/2012, 14:20

Na een behoorlijk verschillend moltraject zitten we nu op dezelfde Mol Erik. Leuk!

@zwft: misschien kan mijn (gekleurde) overzicht van Hadewych’s acties in de opdrachten je visie op Hadewych als Mol beïnvloeden? Zie hier: http://www.widm2012.nl/overzichthadewych2.htm

Reactie van erikt
Datum: 12/02/2012, 14:23

@Heinz: ik zag het, inderdaad leuk! Ik ben benieuwd hoe dit gaat eindigen

Reactie van zwft
Datum: 12/02/2012, 15:52

@TumTum: dank voor je reactie.
Alleen Liesbeth had de goede film, de rest was het eens met de andere keuze. Hadewych noemde de andere film als eerste maar dat is alles. Ze heeft niets doorgedrukt ofzo. Geen overtuigende molactie wat mij betreft.

De totale misser van Hadewych bij het boogschieten was inderdaad opvallend, maar uit de beelden leek alsof ze goed schoot. Zeker weten doen we dit natuurlijk niet.

Bij het snorkelen noemde ze zelf Tim eerst. Waarom zou ze dit doen om het later te veranderen? Als je wilt dat Tim op de verkeerde plek komt dan kun je dat toch meteen doen.

Over de onderhandelingsopdracht heb ik al zoveel gezegd. Zie speltheorie.

Al me al vind ik het weinig overtuigende molacties, maar zoals ik al zei: ieder zijn keus.
Veel blijft een kwestie van interpretatie 🙂

Reactie van zwft
Datum: 12/02/2012, 15:58

@Heinz: mooi overzicht! Mijn complimenten.

Reactie van Tumtum
Datum: 12/02/2012, 16:18

“Bij het snorkelen noemde ze zelf Tim eerst. Waarom zou ze dit doen om het later te veranderen? Als je wilt dat Tim op de verkeerde plek komt dan kun je dat toch meteen doen. ”

Ik heb het voor de zekerheid even gecheckt maar Hadewych zegt als eerste bij foto 3 “Laten we hier Tim doen”. Dat blijven ze herhalen, ook boven water zodat Marit het kan horen. Uiteindelijk mogen ze uitgerekend (alsof de Mol het wist) foto en (en 7) neerzetten. Zou prima een Molactie kunnen zijn (ook bijvoorbeeld omdat ze Tim kiest en niet bijvoorbeeld Frits of Liesbeth, wiens foto’s het meest duidelijk waren – had ze Frits gezegd, dan had Anne-Marie dat bij de vijfde foto zonder twijfel gezien en dan had ze foto 3 willen corrigeren. De foto van Tims ouder was daarentegen niet zo duidelijk)

Reactie van Tumtum
Datum: 12/02/2012, 16:21

Voor de duidelijkheid: foto 3 was niet Tim, maar deo uders van Marit. Dus het gaat vanaf het begin fout.

Reactie van zwft
Datum: 12/02/2012, 17:15

@TumTum: ik begrijp het. Ik maakte uit je eerste uitleg op dat ze de plaats van Tim later weer verdraait had. Dan zou het inderdaad een molactie kunnen zijn. Maar Anne-marie en Hadewych hadden wel het beste resultaat. William en Frits bijvoorbeeld hebben veel meer zitten klooien. Die hadden een aantal foto’s helemaal niet gezien.

En zo kunnen we nog wel even door discussiëren 🙂 We gaan het vanzelf zien!

Reactie van Tumtum
Datum: 12/02/2012, 17:23

@zwft: volgens mij begrijpt je me niet. Ze hadden het ‘beste resultaat’ maar het was niet ‘goed’. Resultaat is dat ze één foto verkeerd zetten en Marit doen geloven – omdat ze schijnbaar zo goed hun best doen – dat die foto klopt. Maar hij klopt niet. Dus kan het best een Molactie zijn.

Reactie van zwft
Datum: 12/02/2012, 18:20

Ja dat zeg ik net: ‘Dan zou het inderdaad een molactie kunnen zijn.’ En met ‘dan’ doel ik op jouw uitleg.

Reactie van Berno
Datum: 12/02/2012, 20:38

Er zat een briljante hint in deze aflevering! Toen het ‘mijn’ spel uitgelegd werd door Hadewych, kwamen twee nummers van twee torens in een 100ste van een seconde in
Beeld, achter elkaar. Deze vormen het GEB. Jaar van de mol! 76, Anne-Marie

Reactie van joris
Datum: 12/02/2012, 22:55

Kan iemand AUB een verbod leggen op die nutteloze getalletjes, geboortejaren, lettertjes die TOEVALLIG overeenkomen met een bepaalde kandidaat’s geboortejaar of iets dergelijks.

Niemand heeft er wat aan, omdat je achterlijk bent als daarop afgaat dat, dat de mol moet zijn.

@Berno misschien is 76 wel de schoenmaat van Hadewich als je die door 2 deelt..38. Complete onzin

Reactie van zwft
Datum: 13/02/2012, 00:14

@joris het is wel toevallig dat je naam met een j begint (de 10e letter in het alfabet) en dat februari de 2e maand in het jaar is:
10+2=12 !!!

Reactie van Berno
Datum: 13/02/2012, 08:19

@joris: Nee, dat kan niemand 😀

Geef een reactie