widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Pijl en boog

20120210a In de eerste opdracht van aflevering 6 gaan de kandidaten boogschieten. Eerst kiezen ze de twee beste schutters door 1 pijl af te schieten op een vrijstelling (volgorde: Anne-Marie, William, Hadewych, Liesbeth, Tim, Frits). Frits en Liesbeth komen het dichtst in de buurt en William zit daar niet ver vanaf. Frits en Liesbeth moeten een vlot met hooibalen en een vrijstelling over een riviertje trekken. Als dat lukt dan krijgen ze de vrijstelling. De andere vier schieten ondertussen met brandende pijlen op het vlot. Heel lang missen ze maar dan is de zevende pijl van Anne-Marie raak. Het volt brandt uit en de vrijstelling gaat verloren.

Resultaat: de vrijstelling gaat verloren en Frits en Liesbeth krijgen dus niks. Art maakt nog bekend dat het rake schot van Anne-Marie ze 2500 euro oplevert. De groepspot stijgt daardoor naar 6100 euro.

Analyse: Anne-Marie verdient 2500 euro en is dus niet de Mol? De beste positie voor de Mol is bij de trekkers. Frits is al naar huis en dus lijkt Liesbeth verdacht. De Mol kan ook alles opzichtig missen. Dat deed Hadewych bij de eerste pijl maar het mikken op het vlot leek bij haar best goed te gaan. Correctie: de Mol zit het best bij de schutters. De Mol kan daar alles missen en zo de kans dat het vlot geraakt wordt verlagen met 25%. William zat heel dichtbij de trekkerspositie, Hadewych schoot goed naar het vlot en Anne-Marie schoot zelfs raak. Dus Tim lijkt hier het meest verdacht.

Deze opdracht heeft best wat rommel opgeleverd maar gelukkig heeft het programma een schoonmaakploeg.

Reacties

Reactie van Tumtum
Datum: 10/02/2012, 20:50

Waarom denk je dat de beste positie bij de trekkers is? Ik zou juist zeggen dat dat bij de schutters is. Je kunt de kans op geld met 25% verminderen (door te missen). Bij de trekkers kun je niet veel doen .. jah, zo snel mogelijk dat vlot trekken. Maar dat was een lastig karweitje zoals je kon zien.

Ben benieuwd bij welke Mol je deze keer uitkomt! Ik vermoed Tim? Ikzelf zou zeggen Hadewych, maar da’s misschien ook grotendeels omdat ik dat hoop.

Reactie van erikt
Datum: 10/02/2012, 20:52

@Tumtum: goed punt! Zo had ik het niet bekeken.

Reactie van Joris
Datum: 10/02/2012, 20:56

Idd. Elke kandidaat zou zo hard mogelijk proveren te trekken om een vrijstelling te pakken.

Nog steeds is mijn mol william

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 21:02

Een mol zal niet echt geïnteresseerd zijn in de vrijstelling. Het ging dus om het geld en hier had de mol voorkennis want de rest wist niet dat ze 2500 euro konden verdienen.

De beste positie voor de mol was niet bij de trekkers want die hadden NUL invloed op het spelverloop. Het vlot was immers zo zwaar dat de schutters tijd zat hadden om hun beperkt aantal pijlen af te schieten.

De beste positie voor de mol was bij de schutters: expres missen betekende een reductie van 25% van de kans op het geld. Niet gering.

De mol wil dus bij de schutters zitten en dus niet zo goed schieten op de vrijstelling.
William goed schoot op de vrijstelling en slecht op het vlot.
Anne-marie raak schoot op het vlot dus geen mol.
Hadewych schoot slecht op de vrijstelling maar weer goed (zo leek het) op het vlot.
Tim schoot niet echt goed op de vrijstelling en hoe hij op het vlot schoot was mij onduidelijk.

Alles beschouwend zou Tim hier het beste de mol geweest kunnen zijn.

Reactie van zwft
Datum: 10/02/2012, 21:06

Sorry voor een deel van mijn bericht (dat nu een herhaling lijkt van wat TumTum heeft getypt). Ik deed er alleen iets langer over om te typen en had de vorige berichten nog niet gezien.
🙂

Reactie van erikt
Datum: 10/02/2012, 21:06

@zwft: prima analyse, bedankt.

Reactie van Jordy
Datum: 10/02/2012, 21:44

Dat AM die pijl ook echt afschoot is lastig te zien maargoed ze is voor mij niet de mol dus ik ga ervan uit dat ze het wel deed.

Voor de rest zat de mol logisch gezien natuurlijk bij de schutters. Daarbij valt Hadewych op vanwege haar eerste slechte schot. Zij was hoofdverdachte bij deze opdracht en Tim en William op nummer 2. Liesbeth op drie en AM op 4.

Reactie van Luc
Datum: 11/02/2012, 00:02

Met deze opdracht kun je de mol er niet uithalen behalve dat Anne-Marie als enige raak schoot en wellicht de mol niet is.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 11/02/2012, 11:57

Pas na het uitvoeren van de opdracht werd bekend dat er geld verdiend was.

Als de uitkomst (qua groepsindeling?) anders was geweest, was er wellicht niets verdiend?

Reactie van Kaatje
Datum: 13/02/2012, 14:48

Het is nauwelijks te zien wie welke pijl schoot. Dat Anne-Marie (niet Annemieke) raak schoot is helemaal niet zeker. Ik verdenkt haar niet, maar als ze de mol is, zou het een slimme actie zijn om zelf te missen en te roepen dat de treffende pijl de jouwe was. Ik vond het vreemd dat ze daar zo zeker van was.

Reactie van Luc
Datum: 13/02/2012, 17:55

Er had zeker iemand raak geschoten en geen van de andere kandidaten ontkenden dat de treffer van Anne-Marie kwam. Overigens viel er weinig te mollen in deze opdracht, de mol kan wel opzettelijk missen maar kan niet beletten dat iemand anders raak schiet. Vandaar dat ik niet teveel belang hecht aan deze opdracht.

Geef een reactie