widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: De mijn

20120210b In een verlaten mijn moeten de kandidaten zes aggregaten aansluiten op 10 lichtmasten. De aggregaten hebben allemaal een letter en de lichtmasten een getal. Het schema in de basis laat de correcte aansluitingen zien: 1B, 2C, 3A, 4B, 5D, 6A, 7D, 8C, 9E en 10F. Ze voeren de taak in paren uit en kunnen ondertussen worden geraakt door sluipschutters.

Liesbeth en Tim beginnen met aggregaat B. Liesbeth wil deze aansluiten op lichtmast 1 maar dat mislukt omdat het snoer te kort is. Tim wil dan het aggregaat op lichtmast 4 aansluiten maar ook bij hem is het snoer te kort. Hij sluit daarom maar lichtmast 3 aan (fout). Later blijken ze het langste snoer te hebben gebruikt voor lichtmast 4 (fout). De andere vier corrigeren de twee en laten ze de twee snoeren verwisselen en correct aansluiten. Aggregaat B is dan correct verbonden met lichtmasten 1 en 4. Tim wordt dan meteen afgeschoten.

William gaat dan op pad met Liesbeth. Hij sluit aggregaat F aan op lichtmast 10. Liesbeth sluit aggregaat E aan op lichtmast 9. Maar ook zij wordt afgeschoten. Frits vervangt haar. Hij sluit aggregaat D aan op lichtmast 5. William sluit dan aggregaat D aan op lichtmast 7 (fout) omdat het snoer te kort was voor lichtmast 8. Frits wordt prompt daarop afgeschoten.

Anne-Marie vervangt Frits. Zij rent naar aggregaat A. Dan wordt William afgeschoten. Hadewych komt het spel in. Zij schakelt meteen een scherpschutter uit. Maar kort daarna wordt eerst Anne-Marie en daarna Hadewych afgeschoten.

Resultaat: Art meldt dat maar zeven van de tien lichtmasten zijn aangesloten en dat er bovendien een paar verkeerd zijn aangesloten. We zagen zes lichtmasten waarvan 1 verkeerd was aangesloten. Het aansluiten van 1 mast is dus niet in beeld geweest. Er wordt in ieder geval geen 2500 euro verdiend in deze opdracht. De pot blijft staan op 6100 euro.

Analyse: in deze opdracht hebben Liesbeth, Tim en William snoeren verkeerd aangesloten. De fouten van Liesbeth en Tim zijn hersteld maar of dat ook met die van William is gebeurd, is niet te zien geweest. Als de Mol een succesvolle sabotageactie heeft uitgevoerd en als die te zien is geweest dan moet die van William afkomstig zijn.

Reacties

Reactie van Joris
Datum: 10/02/2012, 22:16

Eindelijk. De blog ziet t ook. William is OOK een goede potentiële mol 😀

Reactie van Tumtum
Datum: 11/02/2012, 09:55

Met molletje Hadewych in het achterhoofd vind ik haar ook erg verdacht hier. Ze had steeds de porto in handen, al lijkt ze hier niet veel verkeerd te doen, maar zodra ze in het spel komt schiet ze eerst (als enige) een scherpschutter neer (Mol = held) en kort daarna worden zij en Anne-Marie geraakt. Zou het geweldig vinden als Hadewych zelf Anne-Marie blijkt te hebben afgeschoten, en daarna zichzelf heeft laten afschieten.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 11/02/2012, 14:40

Ik denk dat de groep toestond dat Hadewych de porto had omda t de groep haar vertrouwd.

Ik vind dit typisch een opdracht die nooit zal slagen, ook zonder een mol. Dus een perfecte opdracht om een zgn mollenactie te laten zien. Liesbeth, Tim en William maakten de meest opzichtige fouten.

Reactie van zwft
Datum: 11/02/2012, 15:22

Opvallend:
Frits werd afgeschoten toen hij vlak naast William zat. Ik ga er vanuit dat de schutters bewust iemand neer schieten… je ziet aan de rode lichtjes dat er mogelijkheden zat zijn. Frits wordt dus bewust neergeschoten i.p.v. William. Als een schutter Frits kan neerschieten dan kan ie in een moeite door ook William afschieten, maar dat gebeurde niet.

Reactie van Kaus Australis
Datum: 13/02/2012, 10:52

(bijna) Alle kandidaten klagen over te korte snoeren, daarmee mollen was makkelijk. Maar het is voor de mol eenvoudiger om in het begin al een paar lampen verkeerd aan te sluiten, dan moet dat weer veranderd worden.

Reactie van Richard
Datum: 13/02/2012, 14:36

Direct nadat William het veld ingaat om Tim te vervangen, start er een spannend muziekje.
Heeft iemand enig idee hoe dit stuk heeft of wie dit heeft uitgevoerd??

Reactie van Richard
Datum: 13/02/2012, 16:58

Ik ben er inmiddels achter dat dit onderdeel uitmaakt van de soundtrack van Dexter.
Heb echter geen idee welk nummer dit is. ’t is gewoon te veel haha

Geef een reactie