widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Wie verdacht wie?

20120205a Het is tijd om te kijken naar de vijfde test:

 • William: noemt geen verdachte, zegt opnieuw te zijn begonnen
 • Marit: heeft last van tunnelvisie maar zegt niet op wie
 • Anne-Marie: heeft het over Tim
 • Tim: heeft een top 3: Anne-Marie, Liesbeth en hijzelf!?
 • Hadewych: noemt Liesbeth en Anne-Marie
 • Liesbeth: heeft het over Hadewych
 • Frits: heeft het over Liesbeth en Hadewych

(bijgewerkt tot en met aflevering 7)

Liesbeth werd het vaakst genoemd in deze test: 3x. Anne-Marie, Hadewych en Tim werden 2x genoemd. Frits en William werden nooit genoemd. Frits stemde als laatste in de test. Dat zou slecht nieuws voor hem kunnen zijn want in de vorige test stemde Marit (vierde afvaller) als laatste, in die daarvoor Maarten (derde afvaller) en weer daarvoor was Dio (tweede afvaller) de laatste stemmer.

Vragen in beeld:

 1. Als de stewardess in het vliegtuig met haar rug tegen de cockpit aanstond dan zag zij de Mol: (bij William; 1 Rechts van het gangpad aangeklikt)
 2. Wat verdiende de Mol bij de Western-opdracht? (bij Anne-Marie; 4 Niets aangeklikt)
 3. Kreeg de Mol een herkansing bij de Western-opdracht? (bij Tim; 1 Ja aangeklikt)
 4. Heeft de Mol meedere Molboekjes? (bij Hadewych; 2 Nee aangeklikt)
 5. Heeft het team van de Mol een testvraag gevonden tijdens de Kasteelopdracht? (bij Liesbeth; 2 Nee aangeklikt)
 6. Wat verdiende de Mol bij de Western-opdracht? (bij Frits; 4 Niets aangeklikt)

Opmerkelijk: twee keer dezelfde vraag in beeld: vraag 11 bij Anne-Marie en Frits. Dat hebben we nog niet eerder gezien. Bij William komt voor de derde keer vraag nummer 5 in beeld. Hij kreeg nooit een andere vraag bij zich in beeld. Bij afvaller Marit was als enige geen vraag te zien. Alle aangeklikte antwoorden verwijzen naar Anne-Marie.

Als je de vraagnummers optelt bij de aangeklikte antwoordnummers dan krijg je voor de eerste vraag van de vijf tests die we hebben gezien: 13, 6, 6, 6 en 6. Omgezet naar letters is dit M, F, F, F en F. Is dit een hint naar Frits als Mol?

Reacties

Reactie van zwft
Datum: 06/02/2012, 06:07

Waar zijn de (verborgen) aanwijzingen?
Waar zit de (verborgen) theorie?
Het lijkt er wel op alsof de mol niet te vinden is door goed te kijken of met cijfers en letters en posities en wat al niet te klooien.

Na Marit als niet-mol heb ik het opgegeven. Het lijkt er wel op alsof we dit jaar de mol niet mogen kunnen vinden. En als ik de fora bekijk zijn er geen echte favorieten. Ik ben wel zeer benieuwd hoe ik de mol had kunnen vinden… want als de mol niet na 5 afleveringen te vinden is, is er voor mij geen reet meer aan.

Ik heb me tureluurs gezocht naar verbanden, dus buiten de gewone redenaties. Ik moet concluderen dat Maarten dus een geniale ingeving had bij de torenopdracht? Ik moet accepteren dat Liesbeth ongeveer 90 treden verwijderd was van Art (volgens de beelden) terwijl het, volgens zijn zeggen het er 28 waren. Ik moet accepteren dat er executies worden verraden door screenshots. Wat is dit voor een zootje?

Het enige zwakke zielige prutaanwijzinkje dat ik heb gevonden zijn de volgorde van de vragen ‘Is de mol een man/vrouw’ in de eerste 3 afleveringen.
1e keer de vijfde kandidaat
2e keer de negende kandidaat
3e keer de zesde kandidaat

Kijkend naar de posities bij ‘aflevering x kijken’ op de AVRO site zouden dit zijn:
1. Liesbeth (de mol)
2. William (winnaar)
3. Tim (verliezer)

En ja, het bordje met List erop, dat op Liesbeth Staats kan kan kan kan kan kan slaan. Vage boel. Waarvan akte.

Reactie van zwft
Datum: 06/02/2012, 06:21

Wat mij verder nog opviel was dat alleen aflevering 1 gelijk liep met de preview. In aflevering 2, 3 en 4 waren er stukjes voor van 3x Liesbeth, waarvan 1x samen met Tim. Aflevering 5 was het Marit’s commentaar dat ervoor zat.

Wat ook nog steeds in mijn achterhoofd zit is dat Liesbeth als enige zichtbaar in beeld met de Jeep aankomt bij de Dakota. Daarna is iedereen ineens compleet. Volgens Arts filmpje kun je in aflevering 1 meteen zien of hij de mol kent of niet.

Enfin, ik heb nog wel meer onaffe flarden hier nooit gedeeld. Wellicht kunnen jullie er wat mee.

Reactie van zwft
Datum: 06/02/2012, 06:29

Oja, het nummerbord van de Jeep waarmee Liesbeth wordt gebracht: QZ 204 en de bestuurder is NIET Art, want heeft een bril op.

Reactie van erikt
Datum: 06/02/2012, 09:21

@zwft: als Liesbeth aankomt bij de Dakota staat Marit daar al (20:52). Liesbeth wordt inderdaad niet door Art gebracht: die rijdt in een ander type auto.

Ik denk dat de Mol wel te vinden is op basis van de eerste afleveringen mits je op de juiste dingen let. Dat er zo veel verwarring heerst onder de kijkers komt ongetwijfeld doordat men niet op de juiste dingen let. Maar het is niet eenvoudig om te bepalen wat de juiste dingen zijn om op te letten. Dat is nou precies wat het programma zo leuk maakt (en soms zo frusterend).

Reactie van Jordy
Datum: 06/02/2012, 12:44

Dus zwft, je komt bij Kamp Liesbeth? 😀

Reactie van Laura
Datum: 06/02/2012, 15:55

De titel van de aflevering: Van achter naar voren

“Tim: heeft een top 3: Anne-Marie, Liesbeth en hijzelf!?”

van achter naar voren –> 1. Tim

zou goed kunnen want het is raar dat hij zichzelf noemt op de derde plek.. ?

Reactie van Jordy
Datum: 06/02/2012, 21:26

Heb je die uit de Wie is de Mol Vodcast gehaald Laura? XD

Maargoed, het zou kunnen.

Reactie van zwft
Datum: 07/02/2012, 00:17

@Jordy: ik zit niet in een kamp. Nooit gezeten ook 🙂 Ik heb alleen nog gezocht naar een aanwijzingen-theorie maar die vind ik ook al niet.

@Erikt: ik keer vorig jaar voor het eerst en haalde Patrick er in de eerste aflevering uit. Dit jaar heb ik helemaal fout gezeten. Je hebt het over ‘op de juiste dingen letten’. Daarom ben ik zo benieuwd naar verklaringen die wellicht nooit zullen komen omdat ze aan het eind nooit alle opdrachten doorspreken. Wellicht heb je gelijk, je hebt immers alle afleveringen gezien, maar ik zie op geen enkel forum een goede gedegen theorie over wie de mol is. Het zijn merendeel aannames die zo weerlegd kunnen worden. Er zijn tientallen zogenaamde aanwijzingen die net zo goed nep kunnen zijn.
Kortom: het is een raad-spel dit jaar, zo ervaar ik het althans.

Als een intelligent, logisch denkend mens die de beelden meerdere malen heeft bekeken, alle methodes hanteert nu nog niet kan weten wie de mol is dan vind ik er dus geen reet meer aan, zoals ik al zei.

Naar mijn idee wil de AVRO het zo lang mogelijk vaag houden om zoveel mogelijk kijkers te trekken en de domme televisierring te winnen… zoiets…en daar zijn ze goed in geslaagd.

Ik hoop echter dat ik geen gelijk heb en dat ik iets over het hoofd heb gezien. Dat zou een mooie reden zijn om volgend jaar weer te kijken.

Reactie van erikt
Datum: 07/02/2012, 00:52

@zwft: als het zo was dat je door logisch nadenken er altijd achter kon komen wie de Mol was dan had het programma geen bestaansrecht meer. Iedereen vraagt dan gewoon aan een expertkijker wie de Mol is en daarna hoeft niemand meer te kijken.

Reactie van zwft
Datum: 07/02/2012, 03:51

@Erikt dat zou kloppen, ware het niet dat niet iedereen alle hints onderzoekt, de beelden ettelijke malen bekijkt, screenshots maakt, etc. etc. Vorig jaar was het vrij duidelijk en kon ik zelf een aantal ontmaskeringen doen. En er was ook nog een goede theorie over wie er wanneer af zou vallen.

Dat sommigen Pepijn verdachten en later Art vond ik heel raar maar toch was het zo. Ik ga er vanuit dat als je je hersens gebruikt en je best doet, je het kan weten. Dat is niet alleen mijn mening maar ook die van Dus ik ben zeer benieuwd naar hoe ik het zou hebben kunnen weten… volgens Anton Jongstra had ik het namelijk kunnen weten.

Dus of ik kijk verkeerd, of het is een vage boel.
Nogmaals: ik hoop dat ik fout zit.

Reactie van zwft
Datum: 08/02/2012, 00:49

Ik verdenk de Anton Jongstra 🙂

Geef een reactie