widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Wild West

20120202b De tweede opdracht van aflevering 5 speelt zich af in een cowboystadje dat ooit voor opnames van westerns in gebruikt (Mini Hollywood, Almeira). In het stadje zijn acht kisten verstopt met daarbij steeds geld (250 en 500 euro in beeld), een joker en twee detonatorhandels waarmee levens van kandidaten kunnen worden afgepakt. De kandidaten spelen in paren tegen elkaar. Ze moeten zelf hun strategie bepalen: jokers pakken, geld pakken of levens van de tegenstander pakken. Bij elke kist mogen ze kennelijk maar 1 actie uitvoeren. Iedere kandidaat begint met 3 levens. Terwijl ze in met z’n tweeën aan het zoeken zijn, staan er twee andere kandidaten op balkons met geweren waarmee ze de zoekers in 1 keer kunnen uitschakelen. Zo verloopt het spel:

  • Marit begint tegen Anne-Marie. Marit drukt bij elke doos op een handel om een leven van Anne-Marie te pakken. Anne-Marie pakt nog een joker maar dan pakt Marit haar derde leven af. Anne-Marie heeft verloren en is de joker kwijt. Het spel is afgelopen dus Marit heeft ook niks. Kisten in beeld per persoon: Marit – Anne-Marie: 3-1
  • Tim gaat tegen Hadewych. Zij pakt meteen een joker en Tim drukt 1 van haar levens weg. Hadewych pakt dan 1 van zijn levens en Liesbeth schiet Tim helemaal af. Tim verliest en Hadewych heeft een joker. Hadewych – Tim: 2-1
  • Frits neemt het op tegen Liesbeth. Frits pakt meteen 500 euro en gebruikt het geld om de schutters Marit en Anne-Marie ervan te overtuigen niet op hem te schieten. Liesbeth pakt een joker en Frits drukt 1 van haar levens weg. Hij pakt nog twee keer 500 euro en drukt nog twee levens van Liesbeth weg. Het spel is afgelopen. Liesbeth verliest en heeft niks. Frits heeft 1500 euro. Frits – Liesbeth: 6-1
  • William is overgebleven en kiest om tegen Anne-Marie te spelen. Hij begint met een joker te pakken en zij pakt twee keer 250 euro. William drukt een van haar levens weg, pakt nog een joker en drukt nog 1 leven weg. Anne-Marie drukt 1 van zijn levens weg. Maar hij pakt haar derde leven en daarmee is het spel afgelopen. Anne-Marie verliest en houdt niks over. William heeft twee jokers. William – Anne-Marie: 5-3

Resultaat: Frits brengt als enige geld binnen: 1500 euro. Daarmee stijgt de pot naar 1600 euro. Hadewych won een joker in deze opdracht en William hield er zelfs twee aan over.

Analyse: Frits pakt als enige geld en is dus niet de Mol? Er is geen enkele reden voor de Mol om in deze opdracht voor het geld te gaan. Je kan geld pakken zodat de rest het niet kan pakken maar daar heeft alleen de eigen tegenstander last van. Voor het volgende duo worden steeds het geld en de jokers ververst.

Wat zou een goede strategie zijn voor de Mol? In ieder geval zelf geen geld binnenbrengen en verder de spelletjes zo kort mogelijk laten duren want dan kan de ander minder geld pakken. Liesbeth (schoot Tim neer; uitgeschakeld met geld: 25:31), Marit (niks gepakt), Hadewych (1 joker gepakt), William (2 jokers gepakt; tegenstander uitgeschakeld). Anne-Marie (uitgeschakeld met geld en joker) en Tim (snel uitgeschakeld) voldoen aan dit profiel.

Geef een reactie